Teknoloji Xiaomi CyberDog 2 Ailenizin Yeni Arkadaşı Olacak! Resmi Olarak Tanıtıldı

Xiaomi CyberDog 2 Ailenizin Yeni Arkadaşı Olacak! Resmi Olarak Tanıtıldı

Xiaomi, 2021’de ilk versiyonunu piyasaya sürdüğü gerçekçi robot köpek modelinin ikinci neslini tanıttı. Yepyeni sensörlerle donatılan CyberDog 2 robot köpek, gerçekçi görünümüyle birlikte dikkat çekiyor. 17-08-2023

Xiaomi, 2021’de ilk versiyonunu piyasaya sürdüğü gerçekçi robot köpek modelinin ikinci neslini tanıttı. Yepyeni sensörlerle donatılan robot köpek, gerçekçi görünümüyle birlikte dikkat çekiyor.

 

Son dönemde gelişen teknoloji, özellikle Çin pazarında yeni gelişmelere imza atıyor. Yenilikçi tasarımıyla birlikte üretilen robot köpekler, evcil hayvanların yerini alarak bir dizi farklı alanda kullanılmaya başlandı bile. Gerçek köpekler kadar sadık olan bu robotlar, sesler, dokunsal tepkilerle çeşitli hareket kabiliyetlerine sahip. Bu nedenle sahiplerine gerçek bir evcil hayvan deneyimi sağlıyor.

 

Xiaomi, yeni tanıttığı CyberDog 2 modeliyle birlikte birçok şeyi amaçlamış diyebiliriz. Hızlı tepki verme, hassas kontrol imkânı, dinamik denge, 1,6m/sn koşu hızı özellikleriyle birlikte mükemmel bir hareket yeteneği barındırıyor.

 

Xiaomi Yeni Robot Köpek Modeli CyberDog 2

Xiaomi, geçen senelerde ilk versiyonunu piyasaya sürmüştü. Yeni CyberDog 2 modelinde ise 19 farklı sensör bulunuyor. Bu sensörlerin geneli görme, işitme ve dokunmaya adanmış olarak karar verme sistemine sahip. CyberDog 2 modelleri, sahiplerini takip etme, yemek veya su içme gibi eylemleri taklit edebiliyor.

 

CyberDog 2 modeli genel olarak arkadaş nesnesi olarak tasarlanmış diyebiliriz. Bununla birlikte yapılan yeni güncellemelerle eski modele göre oldukça geliştirilmiş. Kendisini sürekli olarak geliştiren yapay zekâ özelliğini barındırıyor. Bu sebeple devamlı kendini yenileyen ve geliştiren bir yapıya sahip.

 

CyberDog 2 Dış Görünüşü Nasıl?

Çin firması olan Xiaomi, robot köpek modelini Doberman’ı andıran çeşitli hareketlerle süslemiş. Başının her iki tarafında iki küçük kulak yer alıyor ve böylece önceki modele kıyasla gerçek bir köpeğe daha fazla benziyor. Bu açıdan baktığımızda 8,9 kg ağırlığında ve 36,7 cm boya sahip. Aynı zamanda geliştirilen hareket kabiliyetiyle tek ayak üzerinde bile durabiliyor. Kompakt bir boyuta sahip olan CyberDog 2, Doberman köpeği ile kıyaslanabilir diyebiliriz.

 

Genel olarak CyberDog 2 gerçekten bir Doberman boyutunda ancak ağırlık anlamında benzer değiller. Bu robot ortalama 8,9 ağırlığındayken normal bir Doberman yaklaşık 30 kilo. Aynı zamanda geliştirilen yapay zekâ sayesinde normal bir köpekten daha akıllı diyebiliriz. CyberDog 2 robot köpeğin farklı renk seçenekleri mevcut. Şimdilik siyah, mavi ve gold renkleriyle birlikte satılacak.

 

CyberDog 2 Modelinde Yeni Özellikler Neler?

CyberDog 2 modelinde yapay zekâ desteği bulunuyor. Aynı zamanda derinlik kamerası, balık gözü lens, dokunma ve işitme yeteneklerini yükselten sensörler, dört mikrofon ve ultrasonik sensör yer alıyor. Çevik hareket kabiliyeti sağlayan mikro sürücüsü, CyberGear tasarımı, CyberDog 2 modelinde yer alıyor. Hatta zorlu manevralar yapabiliyor yani geriye takla atabilme gibi zorlu hareketleri beceriyor. Genel olarak bu robot modeli, gelişmiş yapay zekâ özellikleriyle beraber gerçekçi özellikler sunuyor. Bu nedenle robotik anlamda yepyeni bir inovasyon çağını başlattığını söylemek mümkün.

 

Xiaomi CyberDog 2 Fiyatı Ne Olacak?

Xiaomi yakın zamanda Çin’de satışa sunacağı CyberDog 2 robot modelinin fiyatını yaklaşık olarak 1600-1790 Dolar arasında olarak açıkladı. Ürünün Çin dışında pazara çıkması henüz çok düşük. Yani CyberDog 2 sahibi olabilmek için mutlaka Çin pazarına gitmek gerekiyor. Ürünün net çıkış tarihi ise henüz belli değil. Ancak çok yakın bir tarihte CyberDog 2 alıcılarıyla buluşacak diyebiliriz.

 

Genel olarak Xiaomi, sadece telefon ve ev eşyaları alanında değil robot teknolojileriyle ön planda Şimdiden robot köpekler açısından mükemmel bir başarı elde etmiş diyebiliriz. Üstelik sadece robot köpekler değil, insansı robot modelleriyle alakalı yeni güncellemeler de gündeme geliyor.