Teknoloji WWDC 2024, iPhone’lara Yapay Zekâyı Getiriyor!

WWDC 2024, iPhone’lara Yapay Zekâyı Getiriyor!

WWDC 2024’de yapay zeka odaklı güncellemeler kullanıcılarla buluşacak. Üstelik iPhone’larda devrim yaratacak bazı özellikler söz konusu olabilir. İşte detaylar… 28-03-2024

Apple, Haziran ayında gerçekleşmesi planlanan WWDC’de yapay zeka odaklı güncellemelerini kullanıcıları ile buluşturacak. Üstelik iPhone’larda devrim yaratacak bazı özellikler söz konusu olabilir. İşte detaylar…

 

Apple’ın düzenli olarak gerçekleştirdiği geliştirici odaklı WWDC konferansı, her sene olduğu gibi bu sene de Haziran ayında planlanıyor. Bununla birlikte WWDC’de tanıtılacak bazı yazılımlara dair iddialar ortaya çıkmaya başladı. Buna göre Apple, yapay zekâ odaklı yeni donanım özellikleri ile geliyor.

 

WWDC 2024 Ne Zaman Başlayacak?

Apple’ın bu sene düzenleyeceği konferansın tam olarak ne zaman gerçekleşeceği merak konusuydu. Apple’ın yaptığı açıklamaya göre WWDC 2024, 10 Haziran 2024 Pazartesi günü ile başlayacak. Bununla beraber firma, her zamanki gibi ilk gününden Apple Park’ta yayımlayacağı bir etkinlik yapacak. Bu etkinlikte ise yeni birçok duyuruya yer verecek. Ek olarak WWDC 2024’ün 14 Haziran tarihine kadar devam edeceğini belirtmek gerekiyor.

 

iPhone’lara Yapay Zeka Geliyor

WWDC 2024, son senelerin en önemli etkinliklerinden birisi olabilir. Bunun sebebi ise iPhone cihazlara yapay zekâ özelliklerinin gelmesi diyebiliriz. Şirket, diğer tüm markaların yapay zekâ konusunda güncelleme yapmasından dolayı biraz geç kalmıştı. Etkinlikte ise duyurulması beklenen en önemli özellik İOS 18. Çünkü iddialara göre yapay zekâ entegre edilen İOS 18, iPhone tarihinde önemli bir güncelleme ile gelebilir. Özellikle Siri’de yapay zekâ iyileştirmeleri, Android ile mesajlaşma deneyiminin iyileştirmeleri ve ana ekranın özelleştirmesi gibi birçok yenilik görülebilir. Ancak tüm bu yeniliklerde ana nokta yapay zekâ olacak.

 

Hangi Yapay Zekâ Özellikleri Gelecek?

İddialara göre Apple, kendi yapay zekasını üretmek için milyonlarca dolar harcamıştı. Bununla birlikte firma OpenAI, Çin için Baidu ve Google gibi yapay zekâ konusunda öne çıkan firmalarla görüşmeler sürdürüyordu. Bu ortaklıkların ise bulut tabanlı yapay zekâ özelliği için olduğu düşünülüyordu. iPhone 16 Pro’da olacağı söylenen A18 Pro işlemcisinin cihazda ileri seviye yapay zekâ performansı sağlayacağı ise tüm bu iddiaların arasındaydı.

 

WWDC 2024 etkinliğinde İOS 18 dışında, visionOS 2, iPadOS, watchOS 11, macOS 15 ve tvOS 18 gibi yazılım duyuruları olabilir. Donanım kısmında ise henüz net bir bilgi yok. Apple’da diğer teknoloji şirketleri gibi yazılımlarına ve işletim sistemlerine yapay zekâ unsurları eklemeye çalışmak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Yani genel olarak özetlemek gerekirse, Apple’ın geliştirici odaklı konferansı WWDC 2024’te önemli gelişmeler tanıtılacak. Ancak tüm bunların en önemlisi yapay zekâ odaklı yazılımlar olacak.