Tablet Apple’dan Sürpriz Etkinlik: iPad Tanıtımları Yolda!

Apple’dan Sürpriz Etkinlik: iPad Tanıtımları Yolda!

Apple 7 Mayıs gününe işaret ederek yeni bir etkinlik hazırlayacağını belirtti. Bu etkinlikte ise iki aydır ertelenen yeni iPad tanıtımları olacağı düşünülüyor. İşte detaylar… 24-04-2024

Apple güne sürpriz bir duyuru ile başladı. 7 Mayıs gününe işaret ederek yeni bir etkinlik hazırlayacağını belirtti. Bu etkinlikte ise iki aydır ertelenen yeni iPad tanıtımları olacağı düşünülüyor. İşte detaylar…

 

Apple, yakın zamanda yeni MacBook Air modellerini kullanıcılarla buluşturdu. Aynı zamanda firmanın iPad’lere güncelleme yapması bekleniyordu. Fakat firma ilk olarak Mart ayında sonrasında ise Nisan ayında tanıtımı planlanan modelleri tam olarak iki kere erteledi. Yakın zamanda gelen iddialar ise Mayıs ayını işaret etmişti. Bugün ise Apple’dan sürpriz bir açıklama geldi. Açıklamaya göre Apple, basın mensuplarına bir davetiye gönderdi ve Mayıs başlarında etkinlik yapacağını belirtti.

 

7 Mayıs Etkinliğinde Yeni iPad’ler mi Geliyor?

Apple tarafından gönderilen davetiyede etkinliğin 7 Mayıs TSİ 17:00 saatinde ‘’Let Loose’’ isminde gerçekleşeceği görülüyor. Ancak etkinlik fiziksel olarak gerçekleşmeyecek. Sadece çevrim içi bir canlı yayın ile birlikte yapılacak. Bu durum ise bir tık şaşırtıcı çünkü bilindiği üzere yeni MacBook Air modelleri sadece site üzerinden yazılı bir duyuru ile tanıtılmıştı. 7 Mayıs tarihindeki etkinlik ise çok büyük bir sürpriz değil. Fakat yeni iPad Pro ve iPad Air modelleri ile buluşmayı sağlayacak. iPad dışında yeni ürünler ise bu etkinlikte tanıtılabilir.

 

iPad Tanıtımları Neden Ertelendi?

Bazı iddialara göre Apple’ın yeni yazımları tamamlaması, çalışmaların gecikmesine neden oldu. Üstelik Pro modelinde beklenen OLED ekranların zorlu üretim teknikleri gerektirmesi, iPad tanıtımlarını geciktirdi diyebiliriz. Bunun yanı sıra 7 Mayıs etkinliğinde tanıtılması beklenen cihazlar şu şekilde:

 

  • Yeni Apple Pencil
  • Magic Keyboard
  • Yeni iPad Pro modelleri
  • Yeni iPad Air modelleri

 

Yeni iPad Modellerinin Özellikleri Neler?

Apple firması ilk olarak iPad Air ve sonrasında iPad Pro modellerine en son 2022 senesinde güncelleme getirmişti. Bunun ardından uzun bir süredir yeni güncellemeler beklendi. Yeni modellerin bu beklentileri karşılayacak değişikliklerle geldiğini belirtebiliriz. 7 nesli geleceği söylenen Pro modelin, daha düşük güç tüketimi ve LCD ile kıyaslandığında daha fazla parlaklık sunacağı OLED ekran ile geleceği düşünülüyor. Üstelik performansı daha iyi hale getirecek yeni işlemci M3 ise bu modelde görülecek. Bunun dışında kablosuz MagSafe desteği ile yepyeni bir ön kamera beklentisi var.

 

iPad Air modelinin ise yeni versiyonla karşımıza çıkması bekleniyor. Modelde 10,9 inç versiyona ek şekilde 12,9 inç ekranın yer alması tahmin ediliyor. Aynı zamanda cihazda kullanılan çipin ise M2 kullanılması olası diyebiliriz. Üstelik yepyeni bir ön kameraya ek olarak Bluetooth, Wi-Fi iyileştirmeleri gelebilir. Tasarım anlamında ise 2022 senesinde çıkan M1’li 5. nesil iPad Air modelinden farklı olmaması bekleniyor.