Teknoloji Yeni iOS 18 Sürümüyle Birlikte Ana Ekran ve Yüklü Uygulamalarda Yenilikler Geliyor!

Yeni iOS 18 Sürümüyle Birlikte Ana Ekran ve Yüklü Uygulamalarda Yenilikler Geliyor!

Apple’ın yeni mobil işletim sistemi olan İOS 18 duyurusuna az vakit kala yeni bilgiler ortaya çıktı. İşte detaylar... 30-04-2024

Apple’ın yeni mobil işletim sistemi olan İOS 18 duyurusuna az vakit kala yeni bilgiler ortaya çıktı. İOS 18, birçok standart uygulama ile birlikte ana ekranı güncelleyecek. İşte detaylar…

 

Artık hem İOS hem de Android işletim sistemleri yepyeni değişikliklerle geliyor. Bu durumun nedeni ise özellikle yapay zekanın hızlı bir şekilde gelişimi oldu diyebiliriz. Böylece firmalar mobil cihazlarda, tabletlerde verimli yapay zekâ modelleri geliştirmek için yeni adımlar atıyor. Bu konuda adım atması beklenen Apple ise yeni İOS 18 işletim sisteminin yapay zekâ ile donatılacağını belirtmişti.

 

İOS 18 ile gelecek yeniliklere göre yapay zekâ tabanlı özellikler konuşuluyor. Bunun yanı sıra ‘’Fitness’’, ‘’Notlar’’, ‘’Mail’’ ve ‘’Fotoğraflar’’ gibi birçok dahili uygulamaya güncellemeler geliyor. Üstelik Hesap Makinesi uygulaması, bu sene İOS 18’in bir parçası olarak ilk kez iPad cihazlara entegre ediliyor.

 

IOS 18, Büyük Bir Güncelleme Olabilir

İOS 18, iPhone’un yazılım platformu açısından son senelerdeki en büyük güncellemelerden biri olabilir. İOS geliştiricileri yeni özellikler ile birlikte OS’a birçok iyileştirme ekleyebilir. Bloomberg’den Mark Gurman’ın paylaşımına göre İOS 18, uygulama simgelerine rastgele sıralama seçeneği geliştirebilir. Yani uygulama simgeleri önceki gibi bir kılavuz çizgisine göre hizalanmayabilir.

 

Genel olarak tüm işletim sisteminin güncellenmesi ön görülüyor. Aynı zamanda daha ayarlanabilir ve güncellenebilir açıdan basit hale gelmesi bekleniyor.

 

IOS 18 Ne Zaman Geliyor?

İOS 18’deki güncellemelerin hangileri olacağı, yüksek ihtimalle Apple’ın Haziran ayında düzenleyeceği WWDC konferansında resmi bir şekilde duyurulacak. Bunun öncesinde ise şirket 7 Mayıs tarihinde yeni bir etkinlik planlıyor. Etkinlikte ise iPad Pro ve iPad Air’i tanıtılması düşünülüyor. Genel olarak Apple, tüm cihazlarında ve uygulamalarında ortak bir kullanıcı arayüzü oluştururken önemli tasarım değişiklikleri yapıyor. Yeni gelen özellikler yapay zekâ ile birlikte entegre ediliyor.