Sosyal Medya Spotify Şarkı Sözleri Ücretli Oluyor! Sadece Premium Üyeler Görecek

Spotify Şarkı Sözleri Ücretli Oluyor! Sadece Premium Üyeler Görecek

Spotify, şarkı sözleri özelliğini sadece Premium üyelere açıyor. Artık ücretsiz aboneler şarkı sözlerini göremeyecek. İşte detaylar… 03-05-2024

Spotify, şarkı sözleri özelliğini sadece Premium üyelere açıyor. Artık ücretsiz aboneler şarkı sözlerini göremeyecek. İşte detaylar…

 

Spotify, ücretsiz kullanıcıları zorlamaya başlayarak onları Premium aboneliğe yönlendirmeye başlıyor. Bu sebeple şarkı sözleri özelliği artık sadece Premium kullanıcılar için aktif olacak. Reddit gibi platformlarda birçok kullanıcı bu durumdan şikâyet etmeye başladı. Ardından firma bu değişikliği resmi olarak doğrulamasa da bu yönde bir açıklama yaptı.

 

Spotify Şarkı Sözleri Özelliği Ücretli Oldu!

Reddit platformundan gelen şikayetlerle birlikte Spotify firması, bu özelliğin zamanla değişebileceğini belirtti. Bu durumda kullanıcılar, yeni özelliğin sadece bir deneme olmadığını tahmin ediyor.

 

Henüz birkaç ay öncesinde, platformunda bazı kullanıcılara sadece deneme amaçlı şarkı sözlerine ulaşma özelliğini kapatmıştı. Ücretsiz Spotify kullanıcıları şarkı sözlerine erişmek istediğinde ise ‘’Spotify Premium’da şarkı sözlerinin keyfini çıkarın’’ şeklinde bir mesaj ile karşılaşıyorlardı.

 

Genel olarak firma bu değişikliği web sitesinde veya farklı bir yerde net bir şekilde belirtmedi. Ancak bu durumun hala bazı testlerden geçirildiği düşünülebilir. Örnek olarak platformu ücretsiz olarak kullanan kullanıcılar artık şarkı sözlerini görmeye çalıştıkları zaman, bu her seferde aylık bir limitten düşebilir.

 

Spotify Şarkı Sözlerini Görüntüleme Özelliğini Neden Ücretli Yaptı?

Spotify bu özelliği neden ücretli yaptığına dair detaylı bir bilgi paylaşmadı. Fakat burada genel amaç daha fazla kullanıcıyı Premium üyelik ile tanıştırmak diyebiliriz. Spotify son çeyrekte 600 milyon üzerinde aylık aktif kullanıcıya ulaştı. Böylece beklentileri aşarak ücretli abone sayısı senelik olarak %15 artışla 235 milyonu aştı. Fakat çeyrek gelirleri 3.72 milyar euro ile birlikte beklenti altında kaldı ve 3.67 milyar oldu.

 

Şarkı sözü kısıtlamasının kullanıcıları Premium üyeliğe yönlendirip yönlendirmeyeceği ise zaman içerisinde belli olacak. Şarkı sözleri ise Spotify ile beraber çalışan Genius veya Apple’ın Shazam uygulaması gibi benzer uygulamalar ile ücretsiz şekilde bulunuyor. Bu tarz bir durum Spotify ücretsiz kullanan kullanıcıların üzerindeki etkisini azaltabilir gibi görünüyor.