Telefon Yemek Tarifi Uygulamaları ile Mutfağınıza Lezzet Katın

Yemek Tarifi Uygulamaları ile Mutfağınıza Lezzet Katın

Yemek yapmak kimimizin fazla zamanını almazken, kimimiz için de oldukça zahmetlidir. Yazımızda sizlere pratik yemek tarifi uygulamalarından bahsedeceğiz. 28-08-2023

Yemek yapmak kimimizin fazla zamanını almazken, kimimiz için de oldukça zahmetlidir. Çünkü iyi yemek yapabilmenin sırrı, tarifleri eksiksiz ve doğru bir şekilde uygulamaktan geçiyor. Eskiden televizyonda gördüğünüz tarifleri bir kenara not almanız gerekirken, dijital ortam her anlamda imdadınıza yetişiyor. Çünkü yemek tarifleri günümüzde akıllı telefonlarımıza kadar inmiş durumda. Artık aklınıza gelen herhangi bir tatlının tarifini internet üzerinden bulmanız oldukça kolay hale geldi. Yemek tarifi uygulamaları ise bu süreci daha da hızlandırıyor. Büyük sofralar donatmak ya da her gün yeni tarifler keşfetmek için kullanabileceğiniz uygulamalarda, sadece isimle aratarak istediğiniz tarife rahatça ulaşmanız mümkün. O halde EasyCep’in yenilenmiş akıllı telefon ve tabletlerinde indirerek kullanabileceğiniz yemek tarifi uygulamaları neler? Gelin bunlara yakından bakalım. 

 

  • - Yemek.com
  • - Kitchen Stories
  • - Arda’nın Mutfağı 
  • - Tarif Küpü
  • - Nefis Yemek Tarifleri 
  • - Cookpad
  • - Lokma 
  • - Kısık Ateş 

 

Yemek.com

Yemek yapma derdine son veren Yemek.com, en iyi yemek tarifi uygulamaları arasında öne çıkıyor. Kullanıcılardan tam not almayı başaran uygulama, her damak tadına hitap ederek birbirinden farklı lezzetleri sizlere sunuyor. Ayrıca uygulama içerisinde binlerce denenmiş fotoğraflı ve videolu tariflere erişebilirsiniz. Et yemekleri, çorbalar, tavuk yemekleri, hamur işi, yöresel atıştırmalıklar vb. kategorilere ayrılmış menüleri inceleyip aradığınız tarifi kolayca bulabilirsiniz. Hem iOS hem de Android cihazlarda çok kullanılan Yemek.com’da, elinizdeki malzemeleri girerek hangi yemekleri yapabileceğinizi görebilirsiniz. Üstelik detaylı yemek tarifi arama özelliğini de kullanabilirsiniz. Yemek.com ücretsizdir. 

 

Kitchen Stories

Yemek yapma tarifleri dediğinizde EasyCep’in yenilenmiş telefon ve tablet modellerinde kullanabileceğiniz en iyi uygulamalardan bir tanesi de Kitchen Stories. İçerisinde son derece geniş yemek tarifleri barındıran uygulama, güzel tasarlanmış bir arayüze sahip. Resimlerle desteklenen ve videolarda altyazılar barındıran Kitchen Stories’in tariflerini uygularken herhangi bir zorluk yaşamayacağınızı söyleyebiliriz. Tariflerin içindeki malzemeler evinizde yoksa bile kendinize bir alışveriş listesi hazırlayarak markete gidebilirsiniz. Ayrıca tariflere yorum ve notlarınızı da ekleyebileceğiniz gibi favori tarifler listesini kullanarak yeniden erişmek istediğiniz yemek tariflerine ulaşabilirsiniz. iOS ve Android cihazlarında sorunsuzca çalışan uygulama, ücretsiz kullanım özelliği sunuyor. 

 

Arda’nın Mutfağı 

Yemek tarifi uygulamaları diye aradığınızda karşınıza çıkacak platformlar arasında günümüzde oldukça popüler olan Arda’nın Mutfağı da yerini alıyor. Ünlü şef Arda Türkmen’in leziz yemek tariflerini sizlere sunan uygulamada damak tadınıza göre pek çok lezzet bulabilirsiniz. Hem denenmiş hem de onaylanmış yemek tariflerini içeren Arda’nın Mutfağı’nda malzemeleri ve adımları uygulayarak siz de benzersiz yemekler pişirebilirsiniz. Çorba, et, tavuk, balık, salata, tatlı ve sebze yemekleri gibi pek çok kategorideki tarifleri inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda sağlıklı yemek tarifleri uygulaması olarak da bilinen Arda’nın Mutfağı’nı ücretsiz olarak iOS ve Android telefonlarınıza indirebilirsiniz. Uygulama kapsamında yemeklerin fotoğraflarını görebileceğiniz gibi favorilerinize ekleyip yorumlarınızı da paylaşmanız son derece kolay. 

 

Tarif Küpü 

600’ün üzerinde tarif bulunduran Tarif Küpü, yemek tarifi uygulamaları arasında kategorilere ayrılması ile dikkat çekiyor. Ana yemeklerden çorbalara, zeytinyağlılardan makarnalara, pilavlardan kahvaltılıklara, tatlılardan hamur işlerine kadar pek çok kategori sizleri bekliyor. Uygulama içerisinde tarif arayabileceğiniz gibi var olan tariflere yorum yazabilirsiniz. Hoş tasarımı ve kolay kullanımı ile çok tercih edilen Tarif Küpü ücretsiz olmasının yanında iOS ve Android uyumludur. 

 

Nefis Yemek Tarifleri

İçerisinde 21.000’den fazla yemek tarifi barındıran Nefis Yemek Tariflerinde kullanıcılara ait yemek tarifleri bulmak mümkün. Böylece farklı yörelerden özel yemek tariflerine ulaşarak evinizde değişik tatları deneyimleyebilirsiniz. Ayrıca uygulamanın kullanımı da son derece rahat çünkü dilediğiniz bilgilere menü aracılığı ile erişebilirsiniz. EasyCep’in Android ve iOS yazılıma sahip yenilenmiş tablet ve telefonlarında kullanabileceğiniz Nefis Yemek Tarifleri, menülerden açıklayıcı yemek tarifi videolarına, yazarların profil bölümlerinden soru cevap bölümlerine kadar her şeyi barındırıyor. Üstelik uygulama tamamen ücretsiz. 

 

Cookpad

Yemek uygulamaları arasında dünyanın her yerinden mutfak lezzetini bulabileceğiniz platformlardan bir tanesi de Cookpad. Damak tadınıza hitap eden lezzetlere erişebileceğiniz uygulamada akşam yemeği yiyenlere göre seçenekler olduğu gibi diyet yapanlara uygun listeler mevcut. Ayrıca Cookpad vegan lezzetlerini de ihmal etmiyor. Üstelik kendi tariflerinizi ve ipuçlarınızı sizin gibi olan diğer aşçılarla da paylaşmanız mümkün. iOS ve Android uyumlu olan uygulamada sevdiğiniz tarifleri kaydetme şansınız da bulunuyor. Ücretsiz ve reklamsız sunulan uygulamada bazı extralara ulaşmak adına Premium üyelik gerekiyor. 

 

Lokma 

Yemek tarifi uygulamaları kategorisinde videolu ve fotoğraflı tarifler edinebileceğiniz Lokma pek çok özelliğiyle diğer uygulamalardan ayrılıyor. Mutfağınızdaki malzemelere göre yemek tarifleri oluşturabilme, yemek tariflerini kalori bazında filtreleme, yemeğin toplam kategorisini gösterme ve farklı beslenme tercihlerine uygun tarifler sunması gibi birçok alternatif barındırıyor. Ana yemek tariflerinden tatlı tariflerine, kek tariflerinden lezzetli diyet tariflerine kadar pek çok menü bulmak mümkün. Üstelik ünlü şef Yunus Emre Akkor’un elinden çıkan lezzetleri birleştiren Osmanlı Mutfağı da yine Lokma uygulamasında hayat buluyor. Yemek tarifi uygulamaları arasında çeşitliliği ile fark yaratmayı başaran Lokma iOS ve Android uyumlu olup sizlere ücretsiz sunuluyor. 

 

Kısık Ateş 

Yemek yapma tarifleri dediğinizde karşınıza gelecek seçeneklerden bir tanesi de gastronomi öğrencileri ile yemek yapmayı sevenleri bir araya getiren Kısık Ateş platformu. Bu uygulamada herkes, kendi özel tariflerini paylaşma fırsatını yakalıyor. Son derece zengin bir menüye sahip olan Kısık Ateş’te çorbalardan tatlılara, bakliyat yemeklerinden et-tavuk yemeklerine ve hamur işine kadar aklınıza gelebilecek pek çok kategorideki lezzetlere ulaşabilirsiniz. Üstelik yemek tariflerinin yanında lezzet durakları bölümünde çeşitli restoranları inceleme olanağı da sizleri bekliyor. Yemek yaparken işinize yarayabilecek püf noktaları ve ipuçları sunan Kısık Ateş uygulamasında ilham alabileceğiniz başarı hikayelerini de görebilirsiniz. Uygulamada ayrıca etkinlikler, ipuçları ve blog bölümü de mevcut. EasyCep’in Android ve iOS uyumlu yenilenmiş tablet ve telefonlarında sorunsuz kullanabileceğiniz Kısık Ateş’e ücretsiz bir şekilde erişebilirsiniz. 

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/en-iyi-fitness-uygulamalari-ile-saglikli-kalin-330 linkinden ulaşabilirsiniz.