Sosyal Medya Instagram Reels ile Para Kazanma Özelliği Geldi: Türkiye’de Kullanıma Sunuldu!

Instagram Reels ile Para Kazanma Özelliği Geldi: Türkiye’de Kullanıma Sunuldu!

Artık Instagram Reels içerikleri para kazandıracak. Türkiye’deki içerik üreticileri de gelen bu özellikle para kazanabilecekler. İşte detaylar… 27-09-2023

Artık Instagram Reels içerikleri para kazandıracak. Türkiye’deki içerik üreticileri de gelen bu özellikle para kazanabilecekler. İşte detaylar…

 

Instagram içerik üreticileri için para kazanma dönemi başladı. İçerik üreticileri, dikey videolarına gönderilen hediyeler üzerinden kazanç sağlayabilecek. Ancak Türkiye’de de kullanılan bu özellik için bazı şartlar gerekiyor. Yeni gelen bu özellikle kullanıcılar takip ettiği, beğendiği içerik üreticilerinin reels videosuna kazanç sağlayacak. Ortalama olarak 20 TL ila 200 TL arasında hediyeler gönderilebilecek ve İçerik üreticileri bu hediyeleri para ödemesi olarak alacak. Genel olarak belirlenen kazançlar değişiklik gösterebilir.

 

Instagram Reels’den Ne Kadar Para Kazanılır?

Instagram, dünyada ve ülkemizde popüler olan sosyal medya uygulamalarından birisidir. Bununla birlikte Reels özelliği, önemli bir gelir kapısı haline geliyor. Daha öncesinde Instagram’a gelen canlı yayın hediyeleri ile birçok içerik üreticisi kazanç sağlayabiliyordu. Hatta TikTok benzeri bir sistem ile düzenli olarak gelir sağlayan içerik üreticileri de var. Bu gelir sistemi Türkiye’de yoktu ancak son özellikle birlikte artık dikey videolar üzerinden para kazanabilir. Kullanıcılar ise istediği içerik üreticisinin Reels videosuna hediye gönderebilecek.

 

Türkiye’ye gelen bu özelliğin kullanımı için gereken şartları tamamlamanız gerekiyor. Ardından Reels içeriklerinizi üreterek kazanç sağlamaya başlayabilirsiniz. Kullanıcılar için ilgi çekici Reels videoları üretebilir ve size hediye göndermelerini sağlayabilirsiniz.

 

Instagram Para Kazanma Aktif Etme

Sosyal medya devi olan Instagram, ‘’Hediyeler’’ özelliğini Türkiye’de kullanıma sunmaya başladı. Bununla birlikte kullanıcılar, sevdiği içerik üreticilerine para kazandırabilecek. Ancak Instagram’dan para kazanmak için öncelikle bazı şartları yerine getirmeniz gerekiyor.

 

  • Profesyonel hesaba geçmek.
  • 18 yaş ve üzeri olmak.
  • En az 5000 takipçiye sahip olmak.
  • Para kazanma politikasına uygun olmak.

 

Gereken şartlar tamamlandıktan sonra Reels içeriklerinizle para kazanmak mümkün olacak. Aynı zamanda içerik oluşturucuları için düşünülenden çok daha fazla kazanç sağlanabilir. Çünkü her içerik için 20 TL ila 200 TL arasında kazanç elde edebilir. Eğer düzenli içerik üretiyorsanız ve her video içeriğiniz yüksek etkileşim sayısına ulaşıyorsa, birçok Reels içeriğinizden para kazanabilirsiniz.

 

Reels’ten Para Kazanmak İçin Ne Yapılmalı?

Instagram’a gelen para kazanma özelliği için en önemli kural, ilgi çekici Reels içerikleri oluşturmaktır. Reels videolarınızın daha fazla izlenmesini sağlamak için bazı stratejiler yapabilirsiniz. Eğer popüler bir hesapsanız ve Reels içerikleriyle kazanç sağlamak istiyorsanız öncelikle orijinal ve yaratıcı içerikler hazırlayın. İçerikleri kaliteli bir şekilde çekin ve mutlaka iyi bir görüntü kalitesiyle hazırlayın. Ancak kullanıcıların size hediye göndermesi için mutlaka etkileşim oluşturmak gerekiyor. İzleyicilerle etkileşime geçin ve size hediye göndermeleri için iletişimde olun. İzleyicilerin aktif olduğu saatlerde içerikleri paylaşın ve daha fazla görünürlük elde etmeye başlayın. Bu süreçte sürekli olarak takipçilerinizi artırmaya yönelik hareket etmeyi unutmayın.

 

Instagram Hediyeler Özelliği Nasıl Kullanılır?

Instagram içerik üreticileri ‘’Profesyonel Pano’’ ile özelliği kullanabilir. Belirlenen şartlara uyum sağladığınız zaman para kazanma özelliğiniz aktif olacak ve diğer kullanıcılar, Reels içeriklerinize para gönderebilecek. Yeni özellik henüz tüm hesaplarda yok, fakat geldiği zaman Reels videolarınızdan ulaşılabilir olacak. İçeriklerin sol alt kısmında yer alan ‘’Hediye Gönder’’ butonu üzerinden hediyeler gönderilebilecek. Bakiye ise ‘’Yıldız Bakiyesi’’ olarak gönderilecek. İçerik üreticileri, yıldız bakiyesini para ile değiştirerek kazanç elde edebilecekler.

 

Genel olarak baktığımız zaman bu özellik, tüm içerik üreticileri için görünür olmaya başladı. Artık Türkiye’de de Instagram’dan para kazanmak mümkün olacak. Bunun için tek gereken, şartları tamamlamak ve ardından kullanıcıların ilgisini çekecek görselleri üretmeye başlamak.