Teknoloji Akıllı Saat Edinmek İçin 9 Geçerli Sebep!

Akıllı Saat Edinmek İçin 9 Geçerli Sebep!

Akıllı saat edinmek için en geçerli sebeplerden biri size gelen bildirimleri cep telefonuna bakmadan kolayca takip edebilmenizdir. 11-05-2022

Bilgisayar, tablet, cep telefonu derken gittikçe gelişen teknolojik sistemlerle beraber cihazlar küçülerek hayatımızı daha çok kolaylaştırır hale geldi. İş görüşmelerini ve sosyal ilişkileri üzerinden yürüttüğümüz cep telefonlarından sonra akıllı saat edinmek vazgeçilmezimiz oldu.

 

Giyilebilir bir teknolojiye sahip olan akıllı saatleri üzerinizden çıkarmadığınız müddetçe bir yerde unutma, koyacak yer arama ya da elinizden kayıp düşürme gibi ihtimalleri ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Sağlam ve yumuşak bir kayışla bileğinize bağlanan akıllı saatler ile rahatça hareket edebildiğiniz için çoğu zaman bileğinizde olduğunu bile unutabilirsiniz. Ancak ihtiyaç duyduğunuzda hızlıca size gelen aramaları, mesajları ve e-postaları görebilirsiniz. Akıllı saat edinmek için en geçerli sebeplerden biri size gelen bildirimleri cep telefonuna bakmadan kolayca takip edebilmenizdir.

 

Akıllı saat edinmek konusunda en önemli faktörlerden biri de sağlık takibidir. Bu cihazlar kalp atış ritminizi izleyebilir ve bu ritmi bozacak kazalar yaşadığınızda da gerekli servislere haber vererek kısa zamanda yardım almanızı sağlar. Aynı zamanda egzersizlerinizi ve adım sayılarınızı takip ederek sağlıklı yaşama yolunda size destek olur. Ayrıca akıllı saatler şık tasarımları ve gelişmiş donanımları sayesinde tarzınızı doğru bir şekilde yansıtırken günlük ihtiyaçlarınızı karşılamanıza yardımcı olur. Her işimizi elektronik cihazlar üzerinden yürüttüğümüz bu dönemde akıllı saatleri cüzdan olarak kullanıp alışverişinizin ödemesini yapmanız bile mümkün. Güvenli bir siteden bütçenize uygun ikinci el kaliteli bir akıllı saat edinerek de bu teknolojiye ulaşabilirsiniz. Artık hem bildirim kontrollerini hem sağlık takibini hem de ödemeleri üzerinden gerçekleştirebileceğiniz akıllı saatleri sizin için değerlendirdik.

 

Bildirimlerinize Kolayca Ulaşmak İçin Akıllı Saat Edinmek

Akıllı saat edinmek için en önemli nedenlerden biri gelen bildirimleri cep telefonuna bakmanız gerekmeden takip edebilmenizdir. Gelen çağrıları, mesajları ve e-postaları akıllı saatlerin ekranından görebilir hatta bazı modeller ile bu çağrıları ve mesajları yanıtlayabilirsiniz. Buna ek olarak yeni akıllı saat modellerinde sosyal medya bildirimlerinizi de kontrol edebilirsiniz. Görmek istediğiniz bildirimleri ayarlar kısmından belirleyerek ihtiyaç duyduğunuz tüm iletileri anlık olarak görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca istediğiniz özelliklere sahip bir cihaz edinmek için ikinci el pazarına da yönelebilirsiniz. Güvenli bir siteden yapacağınız bu alışveriş sizin hem zamandan hem de paradan tasarruf etmenizi sağlar.

 

Uygulama Entegrasyonu

İkinci el akıllı saatinizin içinde bulunan fonksiyonların yanında istediğiniz farklı özellikleri de uygulamalar sayesinde saatinize entegre edebilirsiniz. iOS ve Android cep telefonlarına ihtiyaç duyduğunuz uygulamaları indirerek akıllı saatinizin kullanım alanını genişletebilirsiniz. Bazı modellerde bulunan özellikler sayesinde akıllı saatinizin ekranını dilediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz.

 

Akıllı saat edinmek konusunda imkanlarınızı geliştirebilecek en iyi sebeplerden biri uygulama entegrasyonudur. Bu sayede kendi ihtiyaçlarınıza yönelik olarak istediğiniz uygulamaya cep telefonunuz aracılığıyla indirerek akıllı saatinizi kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Bunun için istediğiniz özellikleri size sağlayacak olan doğru uygulamaları bulmalı ve indirmelisiniz. Böylece hiç cep telefonuna bakmanız gerekmeden birçok işinizi halledebileceğiniz şekilde akıllı saatinizi geliştirebilirsiniz.

 

Şık Bir Tarz Oluşturmak İçin Akıllı Saat Edinmek

Giyilebilir elektronik cihazlar olan akıllı saatler sadece size gelen aramaları, mesajları gördüğünüz bir aygıt değil, aynı zamanda kıyafetinizin de bir parçasıdır. Şık ve zarf tasarımlarıyla her güne her moda uygun akıllı saatler sayesinde tarzınıza doğru bir şekilde yansıtabilirsiniz. Takım elbise ya da şık bir kıyafetle kullanabileceğiniz gösterişli ve günlük kıyafetlerle kullanabileceğiniz sade tasarımlarla kendinizi daha iyi ifade edebilirsiniz.

 

Plaja giderken kullanabileceğiniz su geçirmeyen ve doğa yürüyüşlerine giderken kullanabileceğiniz sağlam modellerle her yerde kolaylıkla bildirimlerinize ulaşabilirsiniz. Ayrıca akıllı saat edinmek için önemli unsurlardan biri de cihazınızı istediğiniz gibi kişiselleştirebilmenizdir. Teknolojinin hızla geliştiği bu dönemde yeni çıkan modellerle eskisinden hemen sıkılır hale geldik. Bu nedenle bazı markaların akıllı saatlerinde parçaları istediğimiz gibi değiştirerek hem klasik hem de rahat bir kullanıma sahip olabiliriz. Elinizdeki akıllı saat modelinden sıkıldıysanız internet üzerinden bunu satarak yeni veya ikinci el bir cihaz alabilirsiniz.

 

Dokunmatik Ekran Özelliği

Akıllı telefonlar, tabletler hatta bilgisayarlar sayesinde dokunmatik ekrana oldukça alıştık. Artık tuş takımı gibi bir araca ihtiyaç duymadan direkt ekrana dokunarak işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Dokunmatik özellik yandan düğmesini ayarlamak zorunda kalmayacağımız ya da bu tarz manuel işlemlerle uğraşmamızı önlemek için akıllı saatlerde de kendini gösterdi. Bu sayede tamamen dijital sistem üzerinden dokunarak gelen çağrıları, mesajları görebilir ve yine tek bir dokunuşla aramaları cevaplayabiliriz. Elbette ki akıllı saat denildiğinde akla gelen ilk marka Apple olmaktadır. Apple akıllı saatler birçok ileri gelen özelliği ile hala liderliğini korumaktadır.

 

Hızlı olanın kazandığı çağımızda işlerimizi yürütebilmek için bize hayatı kolaylaştıracak ve daha pratik olmamızı sağlayacak imkanları tercih ediyoruz. Bu nedenle akıllı saatler hem cep telefonuna bakmadan direkt bileğimizden iletileri görebilmemiz hem de tek bir dokunuşla bunları cevaplayabilmemiz açısından oldukça önemli. Ancak klasik tarzdan hoşlananlar için döner çerçeveli akıllı saatler de önerilebilir. Ya da kullandığınız cihazı dijital platform üzerinden satarak gelişmiş özelliklere sahip ikinci el bir akıllı saate sahip olabilirsiniz.

 

Gelişmiş Ekran Özelliklerine Sahip Olmak İçin Akıllı Saat Edinmek

Akıllı saat edinmek konusunda en geçerli sebeplerden biri gelişmiş ekran görüntüsüdür. LED ekranlı akıllı saatler daha az enerji kullanarak daha kaliteli renklere ulaşmanızı sağlar. Ayrıca daha küçük ve hafif bir yapıya sahiptir.

 

Ancak tartışmasız olarak AMOLED ekranlar çok daha parlak bir görüntüye sahip olmanızı sağlar. Buna ek olarak farklı renk seçenekleri ve kontrast ayarıyla kaliteli bir ekran görüntüsü oluşturur. Ancak yüksek ekran parlaklığı ve kaliteli bir görüntü pil ömrü konusunda sizi sıkıntıya düşürebilir. Bu nedenle akıllı saat alırken uzun pil ömrüne sahip bir cihaz tercih etmelisiniz. Easycep ile dilediğiniz akıllı saatlere uygun fiyat seçenekleri ile ulaşın..

 

Müzik ve Fotoğraf Dosyalarını Depolamak İçin Akıllı Saat Edinmek

Zamanı daha keyifli geçirmek konusunda müzik dinlemek ve fotoğraf çekmek vazgeçilmez etkinliklerimiz haline geldi. Yolda giderken, spor yaparken ya da iş arasında müzik dinlemek oldukça rahatlatıcı bir etki yapıyor.

 

Gittiğimiz yerlerde güzel fotoğraflar çekilmek ve bunları paylaşmak da bizleri oldukça mutlu ediyor. Ancak çok fazla müzik ve fotoğrafı kaydetmek mümkün olmuyor. Bu nedenle bir kısmını hard disklere atabiliyor ancak bir kısmını da silmek zorunda kalıyoruz. Bunun yüzden akıllı saat edinmek için en önemli unsurlardan biri de bize depolama alanı sağlıyor olmasıdır. Apple ve Samsung akıllı saatler gelişmiş özellikleriyle 8GB’a kadar kullanabileceğimiz bir depolama alanı sunuyor.

 

Sağlıklı Yaşam

Sporla yakından ilgileniyorsanız akıllı saat edinmek için harika bir sebebiniz var demektir. Normal bir akıllı saat adım sayısı, kalp atışı gibi takipler yapabilirken bazı gelişmiş özelliklere sahip cihazlar adeta koçluk desteği sunuyor. Rehberli koşu antrenmanları, motivasyon önerileri sunan akıllı saatler fiziksel aktivitelerinizin analizini yaparak istatistiklerinizi veriyor. Yaktığınız kalori miktarını ve kalp atış hızını akıllı saatinizin ekranından kolaylıkla takip edebiliyorsunuz. Tercih ettiğiniz spor dalına göre bir akıllı saat modeli seçmeniz de oldukça büyük önem taşıyor.

 

Yüzmeyle ilgileniyorsanız kalp atış hızı, kulaç sayısı, stres seviyesi ya da solunum kontrolü yapabilen bir cihazla adeta bir koç ve sağlık ekibiyle birlikte çalışıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Böylece antrenman sırasında bir problem yaşandığında bunu akıllı saatiniz sayesinde anında fark edebilirsiniz. Ayrıca akıllı saat edinmek için en önemli faktörlerden biri de olan kalp atış hızınızda anormal bir değişim olduğunda cihazınızın bunu gerekli servislere bildirerek size yardım sağlayabilmesidir. Tüm bu koçluk donanımına sahip cihazlar bütçenizi aşıyorsa istediğiniz modeli güvenilir bir internet sitesinden ikinci el olarak bulup daha ucuza satın alabilirsiniz.

 

GPS

GPS özelliğine sahip akıllı saatler ile yürüyüş ya da koşu sırasında kalp atışı, kalori ölçümü dışında konumunuzu ve ne kadar mesafe kat ettiğinizi de öğrenebilirsiniz. Bu sistem sayesinde hareketlilik miktarınızı kolaylıkla ölçebilirsiniz. Siz spor yaparken akıllı saatiniz hızınızı, gittiğiniz mesafeyi ve o anki konumunuzu tespit edebilir. Ayrıca size doğa yürüyüşü yapacağınız alanla ilgili hava durumu raporu ve navigasyon bilgisi de verebilir.

 

Bir önceki yazımıza https://easycep.com/blog/inc-ekran-boyutu-nedir-34 linkinden ulaşabilirsiniz.