Bilgisayar Yaratıcılığını Yayınlamak İsteyenler İçin En İyi Blog Yazma Siteleri

Yaratıcılığını Yayınlamak İsteyenler İçin En İyi Blog Yazma Siteleri

Blog yazma siteleri, internet üzerinde yazı yazmak isteyen herkesin işini kolaylaştırıyor. Yazımızda sizlere işinizi kolaylaştıracak platformlardan bahsedeceğiz. 26-07-2023

Blog yazmak kişisel bir hobi olmanın yanı sıra firma sahiplerinin marka, ürün ya da hizmetlerini tanıtabilmek için başvurdukları bir çeşit pazarlama stratejisi. Bu yüzden blog sayfalarını kişisel ve kurumsal olarak iki şekilde incelemek mümkün. Ancak yaratıcılığını göstermek için blog yazmayı düşünen kişilerin bir web sayfasına sahip olmaları gerekiyor. 

 

Ücretsiz ve ücretli olarak ikiye ayrılan blog yazma siteleri, internet üzerinde yazı yazmak isteyen herkesin işini kolaylaştırıyor. Bu platformlarda bulunan temalar sayesinde dilediğiniz konularda yazabilir, bu yazıları sosyal ağlarınızda paylaşabilirsiniz. EasyCep’in yenilenmiş dizüstü bilgisayarlarında blog yazma deneyimi ile yaratıcılığınızı konuşturmak ister misiniz? O halde en iyi blog yazma sitelerini beraber inceleyelim.

 

  • - Blogger (Blogpost)
  • - Tumblr
  • - Medium
  • - Weebly
  • - Wix
  • - WordPress
  • - Reddit
  • - Quora
  • - Ghost
  • - Squarespace.com

 

Blogger (Blogpost)

Blog yazma siteleri denince karşınıza çıkacak ilk seçeneklerden biri Blogger. Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı bulunan Blogger, aynı zamanda ücretsiz blog yazma platformları arasında. Sitenin diğer adı ise Blogpost. Kullanımı son derece kolay olan platforma EasyCep’in yenilenmiş telefon ve tabletleri üzerinden giriş yaparak üyeliğinizi oluşturabilir, yaratıcılığınızı konuşturmaya başlayabilirsiniz. 

 

Üstelik blog açıp yazmak için yalnızca Google hesabı oluşturmanız yeterli. Blogger kullanıcıların bloglarını özelleştirmelerine, video-resim eklemelerine ve kendilerine yapılan yorumları diledikleri gibi yönetmelerine imkân tanıyor. 

 

Tumblr

Şubat 2007’de David Karp tarafından kurulan ABD menşeli sosyal ağ olan Tumblr, blog yazma siteleri arasında özellikle “Z” kuşağı tarafından tercih ediliyor. Tumblr’ı diğer blog sayfalarından ayıran en önemli özelliği, popüler sosyal medya platformları ile senkronize edilerek uyum içerisinde çalışması. 

 

Yaş ortalaması son derece genç olan platform, blog tabanlı bir sosyal ağ olmanın yanında, markaların gençleri yakalaması için de ideal bir mecra olma özelliği taşıyor. Tumblr’ı kullanmak isteyen kişilerin öncelikle web sayfasına giderek üyelik oluşturması gerekiyor. 

 

Üstelik sisteme üye olurken sizden fazla bilgi istenmiyor. Platformda içerik türü olarak metin, fotoğraf, alıntı, bağlantı, sohbet, ses, video olmak üzere 7 farklı paylaşım türü mevcut. Ayrıca tumblr kullanıcıların tamamen ücretsiz blog sayfası oluşturmasına olanak sağlıyor. 

 

Medium

Blog yazma siteleri arasında profesyonel yazarlara önerebileceğimiz en doğru adres, Medium. Kullanıcılar, Medium’da yazarak bloglarını kendi geniş okuyucu kitleleri ile kolaylıkla paylaşabilir. Platform aynı zamanda yazarlara etkileşimli bir deneyim sunuyor. Yorum ve paylaşımları kolayca yönetmelerini sağlıyor. 

 

Ayrıca Medium’da yazı yazma konusunda uzmanlaşmış bir topluluk da bulunuyor. Medium’da üyeliğinizi oluşturmak için EasyCep’in yenilenmiş iOS ya da Android tabletleri üzerinden Medium web sayfasına giderek “Sign In” butonuna tıklamanız yeterli. Platform karşınıza Google, Facebook, Twitter ve E-mail hesaplarınızdan kayıt olmanız için 4 seçenek çıkarıyor. 

 

Bu alternatiflerden birini seçerek kaydınızı yaptıktan sonra profilinizdeki “New Story” sekmesine tıklayıp ilk bloğunuzu yazmaya başlayabilirsiniz. Medium, ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki ayrı abonelik sistemin sahip. Ücretsiz abonelikler en fazla 3 kilitli hikayeyi açabilirken ücretli üyelikler sınırsız erişim hakkı tanıyor. 

 

Weebly

Web sitesi açma platformu olarak öne çıkan Weebly’de blog sayfası oluşturmanız da mümkün. Hazır arayüzleri bulunan servis, hızlıca blog oluşturmanıza imkan tanıyor. Kullanıcılar, Weebly üzerinde hem kolayca kendi bloglarını oluşturabiliyor hem de bu blogları özelleştirebiliyor. 

 

Kullanıcı dostu bir sisteme sahip olan Weebly’nin özelleştirme seçeneği, son derece avantajlı. Bu özellik sayesinde kullanıcıların bloglarını kendi zevk ve tarzlarına göre düzenlemesi mümkün hale geliyor. Ayrıca Weebly’de hem blog oluşturmak hem de şablonlardan yararlanmak ücretsiz. 

 

Wix

Weebly gibi web sitesi oluşturma platformu olarak bilinen Wix, kullanıcılara blog yazma fırsatı da sunuyor. Yazarlar Wix’in kullanıcı dostu arayüzü ile kolayca kendi bloglarını oluşturabiliyorlar. Üstelik kullanıcılar platformun sağladığı özelleştirme seçenekleri sayesinde de bloglarını düzenleyebiliyorlar.

 

Ek olarak yazarların içeriklerini istedikleri gibi özelleştirme seçenekleri de bulunuyor. Üstelik Wix’de blog açmak ücretsiz. Serviste SEO araçları, tasarım özellikleri, yönetim, ortak çalışma araçları ve analizler gibi kapsamlı bir blog paketi mevcut. 

 

WordPress

WordPress, blog yazma siteleri arasında en popüler yazılımlardan biri. Ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı seçenek sunan WordPress’te temalar, eklentiler ile widget’lar kullanarak bloğunuzu özelleştirmeniz son derece kolay. Üstelik platform web sitesi oluşturma imkanı da tanıyor. Böylece WordPress üzerinde blog platformu olarak başlasanız dahi sonradan bloğunuzu e-ticaret sitesi haline getirmeniz mümkün. 

 

Ücretsiz blog oluşturmak için blogadiniz.wordpress.com alan adını kullanabilirsiniz. Hem size ait alan adını kullanmak hem de daha fazla özellikten yararlanabilmek için ücretli Wordpress.com sistemine geçmeniz gerekiyor. 

 

Reddit

Reddit, blog yazma siteleri arasında dünyanın en popüler uygulamalardan biri. Aynı zamanda en popüler sosyal haber paylaşım sitesi olan Reddit’te kullanıcılar farklı konular hakkında tartışmalar yapabilmenin yanı sıra fikirlerini de paylaşabiliyor. Ayrıca kendi alt-redditlerini oluşturarak belirli konular hakkında topluluk oluşturmaları da mümkün. 

 

Alt-redditlerde yazılan blogları paylaşıp, tartışmalar da yapılabilir. Aklınıza gelen her konuda fikirlerinizi paylaşabileceğiniz Reddit’i blog platformu olarak kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bu sitede yazmak için sadece tek tıkla üye olmanız yeterli. Üstelik platforma üye olmak da yazdıklarınızı paylaşmak da tamamen ücretsiz. 

 

Quora

Blog yazma siteleri içerisinde sosyalleşebileceğiniz alanlar da kendini gösteriyor. Quora.com, yaratıcılığınızı inşa ederken farklı insanlarla tanışmanızı kolaylaştıran blog yazma platfomları arasında öne çıkıyor. 

 

Hem yazıp hem de farklı kültürden kişilerle eşleşmek isteyenler için Quora.com, kesinlikle en doğru adres. Sitenin sorulan sorulara yanıtlar yazmaya dayalı sistemi son derece keyifli. Özellikle işletmeler için değerlendirildiğinde, işinizle alakalı konularda sorulan sorulara cevap verdiğiniz kaliteli blog benzeri içerikler kesinlikle sizi öne çıkaracaktır. 

 

Sistemde kendi bloğunuzu oluşturmanız da oldukça kolay. Quora.com, aynı zamanda yüksek kaliteli ve uzman içeriklerin paylaşıldığı bir platform olarak tanınıyor. Bu site, ücretsiz soru cevap ve blog platformudur. 

 

Ghost

Ghost, tam anlamıyla edebi blog yazmayı sevenlerin tercih ettiği bir platform. Bloggerlar için özel olarak dizayn edilmiş hızlı ve kullanışlı bir site. Üstelik Ghost, WordPress’in daha modern bir versiyonu olarak anılmasının yanı sıra kullanıcılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Yazılımcıların ve yazarların gözdesi olarak da dikkat çekiyor. 

 

Üstelik platformun en çok göze çarpan özelliği de içerik editörü. Pek çok platform için hazır embed tuşuna sahip olan bu editör, markdown formatında da işlev görebiliyor. Ayrıca bookmark aracını da es geçmemek gerekiyor. Bu araç sayesinde dilediğiniz takdirde linklerinizi ön gösterimli olarak paylaşabilir, bloğunuzun kapasitesini de genişletebilirsiniz. 

 

Platformun ücretsiz ve pro olmak üzere iki türlü kullanım imkanı mevcut. 40 ya da 50 kadar ücretsiz tema arasından dilediğinizi seçerek bloğunuzu özelleştirebilirsiniz. Premium temaların fiyatları ise değişiklik gösteriyor. 

 

Sguarespace.com

Blog yazmada yeniyseniz ve konu hakkında fazla teknik bilginiz yoksa Sguarespace.com, tam size göre. Sürükle-bırak yöntemiyle kolayca kullanabileceğiniz platform, kullanıcılarına dört farklı plan sunuyor. Ücretli olan sistemi 14 günlük deneme süresi ile değerlendirebilir, memnun kaldığınız takdirde üyeliğinizi yükseltebilirsiniz. 

 

Sguarespace.com; kod bilgisi ya da tasarım deneyimi olmayan, teknik bilgisi yetersiz kişiler için son derece uygun bir platform. Ancak sitede düzenleme imkanının kısıtlı olmasının yanı sıra eklenti ve temalar da az. 

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/twitter-in-yeni-ismi-x-oldu-peki-neden-286 linkinden ulaşabilirsiniz.