Telefon Twitter'ın Yeni İsmi X Oldu! Peki Neden?

Twitter'ın Yeni İsmi X Oldu! Peki Neden?

Twitter'da kısa bir süre önce isim değişikliği yapıldı ve yeni ismi X oldu. Peki Twitter X ne demek? Twitter neden X? işte detaylar... 25-07-2023

Son zamanlarda teknoloji dünyasında önemli bir gelişme yaşandı: Sosyal medya devi Twitter, yeni bir isme kavuştu ve artık "X" olarak anılacak. Bu büyük değişiklik, platformun kullanıcıları arasında büyük bir heyecan yaratırken, aynı zamanda merak edilen pek çok soruyu da beraberinde getirdi. Bu makalede, Twitter'ın yeni ismi "X"e dair her şeyi ele alacak ve bu önemli değişikliğin teknoloji dünyasına olan etkilerini inceleyeceğiz.

 

Twitter, dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri ve 2006 yılında kurulduğundan beri milyonlarca insanın günlük hayatında önemli bir rol oynadı. Ancak zamanla, platformun ihtiyaçları ve kullanıcı davranışları değişti. Kısa bir süre önce de isim değişikliği yapıldı. Twitter’ın yeni ismi X oldu. İşte detaylar…

 

Twitter Neden X?

Dönemin hareketleri ve yeni adımları ile adından çokça söz ettirdiği platformu Twitter, yepyeni ismiyle karşımızda. 24 Temmuz tarihinde resmi olarak X ismine geçiş yapan platform, yeniliklere doymuyor. Peni isim neden x? Twitter X ne demek? Aslında Elon Musk için bu yeni bir öneri değil. Önceden beri X ismi ile ilgili bazı adımları bulunuyordu. Gelin hikayeyi inceleyelim.

 

“Musk, Harris Fricker, Christopher Payne ve Ed Ho, 1999 yılında çevrimiçi banka girişimi için “x.com” alan adını satın almıştı. Yani aslında X ile olan iletişim seneler öncesine dayanıyor. Tabii yapılan bu girişim zamanla PayPal’ı oluşturdu ve x için isim hakları da bu şirket üzerine geçti. Aradan geçen 18 yıl sonra alan adı Elon Musk tarafından tekrar alındı.”

 

Twitter X Ne Demek?

Geçtiğimiz sene teknoloji dünyasında yer alan çalkantılara göre Musk, Twitter’ın gidişhatından sıkılıp bu ismi kullanarak yeni bir platform oluşturma düşüncesindeydi. Fakat şu an görüyoruz ki mevcut platformda daha köklü bir yenilik yapmak istemiş. 24 Temmuz itibariyle artık Twitter X ismi ile anılıyor olacak.

 

X com Nedir?

Belirttiğimiz tarihte Twitter’ın resmi hesabının profil resmi ve adı değiştirildi. Şirketin CEO’su Linda Yaccarino’dan ise şöyle bir açıklama geldi.

 

“"X, fikirler, ürünler, hizmetler ve fırsatlar için küresel bir pazar yaratan ses, video, mesajlaşma, ödemeler/bankacılık merkezli sınırsız etkileşimin gelecekteki halidir. Yapay zekâ tarafından desteklenen X, hepimizi hayal etmeye başladığımız şekillerde birbirine bağlayacak.

 

Sevenleri ve eleştirenleri yıllarca Twitter'ı daha büyük hayaller kurmaya, daha hızlı yenilik yapmaya ve büyük potansiyelimizi gerçekleştirmeye itti. X, bunu ve daha fazlasını yapacak. X'in son 8 ayda hızlı lansmanlarımızla şekillendiğini görmeye başladık, ancak daha yeni başlıyoruz.
 

Bu dönüşümün kesinlikle bir sınırı yoktur. X, her şeyi sağlayabilecek bir platform olacak. Elon Musk ve ben X'i dünyaya getirmek için ekiplerimizle ve ortaklarımızın her biriyle çalışmayı dört gözle bekliyoruz."

 

Peki siz yeni isim hakkında ne düşünüyorsunuz? Platformun ismi ile birlikte yeni değişiklikleri de beraberinde getirmesi bekleniyor. X için kullanıcıların görüş ayrılıkları da mevcut tabii. Gelişmeleri takip ediyor olacağız.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/mobil-cihazlarda-sunum-hazirlama-uygulamalari-285 linkinden ulaşabilirsiniz.