Telefon Mobil Cihazlarda Sunum Hazırlama Uygulamaları

Mobil Cihazlarda Sunum Hazırlama Uygulamaları

Sunum hazırlamak, özellikle iş yaşamının en önemli parçalarından biridir. Yazımızda sizlere bazı sunum hazırlama uygulamalarından detaylı bir şekilde bahsedeceğiz. 24-07-2023

Sunum hazırlamak, özellikle iş yaşamının en önemli parçalarından biri. Kurumsal firmaların yanı sıra serbest çalışan ya da kendi işini yapan kişiler de kendi reklamlarını sunum hazırlama uygulamaları üzerinden yapmayı tercih ediyor. 

 

Diz üstü bilgisayarların dışında akıllı telefonlarda da rahatlıkla kullanılabilen sunum hazırlama uygulamaları, çalışanlara zaman ve pratiklik kazandırıyor. Öyleyse her yönden hayatımızı kolaylaştıran ve mobil cihazlarımıza kadar inen sunum hazırlama uygulamalarına yakından göz atmaya ne dersiniz? 

 

- Microsoft Powerpoint

- Google Slaytlar

- Visme

- Prezi

- Canva

- Powtoon

- Keynote

- Haiku Deck

- Slideshow 

- Slidebean

 

Microsoft Powerpoint

Sunum hazırlama uygulamaları dediğimizde karşımıza ilk çıkacak seçenek, şüphesiz Powerpoint. Microsoft tarafından çok uzun yıllar önce kullanıma sunulan program, dünya çapında üne sahip. Modern arayüzü ile dikkatleri üzerine toplayan uygulama sayesinde çarpıcı sunumlar hazırlamak mümkün. 

 

Microsoft Powerpoint’in içinde hazırladığınız sunumu etkileyici hale getirmek için kullanabileceğiniz çeşitli araçlar mevcut. Örnek verecek olursak; pasta, çubuk, sütun dâhil olmak üzere birçok grafik şablonu sizi beklemekte. 

 

Üstelik seçtiğiniz slaytlar arasına geçiş efektleri de ekleyebilirsiniz. Sayısız yazı tipinin bulunduğu uygulamada müzik ekleme özelliği de mevcut. Deneme sürümü sonrası ücretli kullanım sunan Powerpoint, iOS ve Android uyumlu. EasyCep’ten seçebileceğiniz yenilenmiş cep telefonlarına Powerpoint indirerek dilediğiniz sunumu profesyonel ve hızlı bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

 

Google Slaytlar 

Android için sunum hazırlama uygulamaları kategorisinde inceleyebileceğimiz yazılımların başında Google Slaytlar geliyor. Fakat uygulama iOS cihazlarda da kullanılabiliyor. Bu uygulamayı kullanmak için sadece Google hesabı açmanız yeterli. 

 

Hesabınıza giriş yaptıktan sonra modern arayüzü ile öne çıkan uygulamayı dilediğiniz gibi kullanmaya başlayabilir ve slaytlarınızı hazırlayabilirsiniz. Ayrıca Google Slaytlar, oluşturduğunuz her projeyi arkadaşlarınızla paylaşma imkânı sunuyor. 

 

Uygulama üstünden yapacağınız her işlem otomatik olarak kaydediliyor. Böylece çalışmanızı kaydetme endişesi yaşamanız da imkansız. Bunun yanında Google Slaytlar’da Powerpoint dosyaları açabilme, düzenleyebilme ve kaydedebilme fırsatınız da var. Uygulamanın ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki sürümü mevcut. 

 

Visme 

Visme, çevrimiçi sunum hazırlama uygulamalarından bir tanesi. Teknoloji ya da tasarım becerisi gerektirmeyen içerik oluşturma araçları arasında öne çıkıyor. Resimlerden infografiklere, E-kitaplara ve videolara kadar pek çok tasarımı mümkün kılan uygulama, web tabanlı. 

 

Önceden tasarlanmış şablonlarla sürükle ve bırak işlevi sunan Visme, bir dizi ilgi çekici içeriği oluşturmanızı sağlıyor. Uygulama sayesinde pek çok projenizi özelleştirmeniz oldukça kolay. Programa üye olmak için sosyal medya hesabınızla giriş yapmanız da yeterli. 

 

Visme’de biri ücretsiz olmak üzere toplamda 9 üyelik seçeneği bulunuyor. Ödeyeceğiniz ücret de seçeceğiniz üyelik türüne göre değişiyor. Visme’yi iOS ve Android olan tüm cihazlara Play Store ya da App Store’dan rahatlıkla indirip kullanabilirsiniz. 

 

Prezi

En iyi slayt hazırlama uygulamaları kapsamında Prezi başı çekiyor. Standart sunum uygulamalarından ziyade, sunumunu ilgi çekici ve eğlenceli hale getirmek isteyenlerin imdadına Prezi yetişiyor. Flash animasyonlar, online video ve fotoğraflar, diyaframlar da Prezi’de kullanıcılarını bekliyor. 

 

Prezi’yi zoom fonksiyonu ile farklı sunumlar hazırlama fırsatı sunan çevrimiçi bir araç olarak tanımlamak da mümkün. Prezi kapsamında sunumların bir kısmı ücretsiz. Ancak daha fazla efekt ve özellikten yararlanmak için yıllık ücret ödemeniz gerekiyor. Uygulamayı, iOS ve Android tabanlı her cihaza indirebilirsiniz.

 

Canva

Canva en pratik sunum hazırlama uygulamaları kategorisinde kendisine üst sıralarda yer alıyor. iOS ve Android cihazlarda sıkıntı yaşamadan kullanabileceğiniz uygulama, son derece pratik. Uygulamada yer alan şablonlar acil sunum hazırlamak isteyen herkesin işini kolaylaştırır nitelikte. 

 

Ayrıca Canva şablonları sunumunuza son derece profesyonel bir görünüm kazandırıyor. Çevrimiçi sunulan uygulamada sayısız yazı tipi mevcut. Üstelik kusursuz geçiş efektlerini de unutmamak gerek. Slaytlarınızın üzerine müzik, video ve görsel ekleme şansınız var. 

 

Üstelik hazırladığınız konuya uygun video ve görseller de uygulamanın içerisinde bulunuyor. Canva ücretsiz üyelik seçeneği sunan uygulamalar arasında. Ancak pro üyelikle daha çok yazı tipi, efekt, görsel ve müziğe ulaşabilirsiniz. 

 

Powtoon

Animasyonlu sunum hazırlamak isteyenler için önerebileceğimiz uygulamalardan bir tanesi Powtoon. Uygulama sayesinde konuşma balonlarından şekillere, resimlerden karakterlere kadar aklınıza gelebilecek pek çok materyal kullanarak animasyonlu sunum hazırlamanız mümkün. Ücretli ve ücretsiz seçeneklere sahip olan Powtoon’da animasyonları oluşturmak tamamen sizin yaratıcılığınıza bağlı. 

 

Powtoon, kullanıcılara video hazırlama stüdyosu ile birlikte eğlenceli animasyonlar tasarlayarak bunları video haline getirme imkanı sunuyor. Diğer sunum hazırlama uygulamalarından farkı ise İngilizce olması. Bunun yanı sıra uygulama sadece Android cihazlarla uyumlu. 

 

Keynote

Çekici ve akılda kalıcı sunumlar oluşturmak isteyenler için önerebileceğimiz seçeneklerden bir tanesi de Apple tarafından geliştirilen Keynote. Sunum hazırlama uygulamaları kategorisinde PowerPoint benzeyen uygulama oldukça pratik. İçerisinde 30’dan fazla ve birbirinden etkileyici tema yer alıyor. Üstelik sunuma profesyonel bir görünüm kazandıran çeşitli slayt geçişlerini de unutmamak gerek. 

 

Şık tasarımı ile dikkat çekmeyi başaran Keynote, düzenleme araçlarına kolay bir şekilde erişmenizi sağlıyor. Uygulamayı ücretsiz indirmek mümkün. Sadece bazı şablonların kilidini açmak için ücretli üyelik oluşturmanız gerekiyor. 

 

Haiku Deck 

Hızlı ve eğlenceli sunumlar hazırlamanın en doğru adresleri arasında şüphesiz Haiku Deck bulunuyor. Nerede olursanız olun aklınıza bir fikir geldiğinde, ders dinlerken veya hikâye anlatırken Haiku Deck daima sizinle. 

 

Uygulamada dilediğiniz konuda dilediğiniz an sunumlar hazırlayabileceğiniz gibi kusursuzca dizayn edilen mükemmel slayt şovları oluşturabilirsiniz. Daha çok iPad uygulaması olarak dikkat çeken Haiku Deck, mobil cihazlarda da kullanılabiliyor.

 

Sunum esnasında anlatacağınız konu hakkında birkaç kelime girdiğiniz zaman 35 milyonun üstünde resim kaynağından en anlamlı görselleri sizin için bulunuyor. Ücretli olan uygulamada alacağınız hizmetlerin çeşitliliğine göre farklı paketler bulunuyor. 

 

Slideshow

İş ya da kişisel amaçlı kullanabileceğiniz sunum hazırlama uygulamaları arasında rağbet gören yazılımlardan biri de Slideshow. Uygulamada slayt gösterisinde yer almasını istediğiniz fotoğrafları seçerek basitçe işlem yapmanız çok kolay. Üstelik Slideshow çok sayıda düzenleme aracı sunuyor. 

 

Slaytlarınıza etiketler, yazılar, filtreler ve işaretler ekleyebilirsiniz. Ayrıca uygulama; slayt videolarını hemen oynatma, istediğiniz gibi fotoğraf ekleme, paylaşma ve daha sonra yeniden düzenleme imkanları da sunuyor. 

 

Slideshow, hem android hem de iOS yazılımlarda kolayca kullanılabiliyor. Uygulamanın ücretsiz sürümü reklam içeriyor. Ancak pro sürüme geçtiğinizde çok sayıda fotoğrafın kilidini açtığınız gibi reklamlarda ortadan kalkıyor. 

 

Slidebean

Sunum hazırlama uygulamaları kapsamında Slidebean, kendisini Al destekli bir slayt hazırlama oluşturucu olarak tanıtıyor. Kullanıcıların hazırladıkları slaytların tasarım ve içeriklerini ayırmalarına, içeriği tek bir bölüme girmelerine, slayt tasarımını ayrı alanda ayarlamalarına fırsat tanıyan uygulama; fark yaratmayı başarıyor. 

 

Slidebean’da sunum hazırlarken içeriğinizi metin kutularına ekledikten sonra tasarım bölümüne geçebileceğiniz gibi Al’ların içerik parçalarınızı otomatik şekilde sayfa etrafında birleştirmelerini sağlamanız da mümkün. Üstelik beğendiğiniz tasarımı bulana kadar da farklı AI tasarımlarınızı yenilemeniz mümkün. 

 

Sadece uygulamadaki şablon sayısı çok sınırlı olduğu için kullanıcıların aralarında seçim yapabileceği çok fazla seçenek bulunmuyor. Ama yine de Slidebean, tasarım anlamında endişelerinizi ortadan kaldırıyor. Uygulama, kendi web sayfası üzerinden kolayca kullanılabiliyor. Ücretli bir yazılım olan uygulamada, kullanıcılara farklı paketler sunuluyor. 

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/goz-sagliginizi-onemseyen-teknoloji-devi-apple-in-goz-dostu-yeni-cihazlari-284 linkinden ulaşabilirsiniz.