Telefon Göz Sağlığınızı Önemseyen Teknoloji Devi: Apple'ın Göz Dostu Yeni Cihazları

Göz Sağlığınızı Önemseyen Teknoloji Devi: Apple'ın Göz Dostu Yeni Cihazları

Teknoloji devi Apple’dan göz sağlığınızı önemseyen teknoloji özelliği geliyor. "iPhone Ekran Mesafesi" olarak tanımlanan yeni bir sağlık özelliği kullanıma sunulacak. 21-07-2023

Teknoloji devi Apple’dan göz sağlığınızı önemseyen teknoloji özelliği geliyor. iPad, iPhone ve İOS 17 ile ‘’iPhone Ekran Mesafesi’’ olarak tanımlanan yeni bir sağlık özelliği kullanıma sunulacak.

 

Apple, ABD merkezli bir teknoloji devi olarak göz sağlığına yönelik yeni hareketler yapıyor. Özellikle göz sağlığı için ciddi bir tehlike olan akıllı cihazlar için yeni bir özelliği hayata geçirmiş durumda. Şirket, tüm iPhone cihazları için geliştirdiği İOS 17 arayüzü ile birlikte ‘’Ekran Mesafesi’’ özelliğini sunuyor. Böylece tüm kullanıcılar, gözlerini ekrana yaklaştırdığında sistemden uyarı alacak. Bu özellikle birlikte her yaştan birey için göz yorgunluğu azaltılabilecek. Aynı zamanda Apple, küçük çocuklar içinde miyop riskini azaltmayı hedefliyor.

 

iOS 17 ile Ekran Mesafesi Özelliği Kullanıma Sunulacak

Apple, ‘’Ekran Mesafesi’’ olarak bilinen yepyeni bir özelliği cihazlara entegre ediyor. Aynı zamanda Apple şirketi, gözlerden en az 30 cm uzaklıkta tutulmayı tavsiye ederek göz sağlığını korumayı hedefliyor. iPhone sahipleri, bu özellikle beraber göz sağlığını daha rahat bir şekilde koruyabilecekler. Tüm Apple kullanıcılarının miyop riskini azaltarak göz sağlıklarını korumaya yarayan bu özellik, milyonlarca Apple kullanıcısı için faydalı bir özellik. Apple şirketinin sağladığı bu avantaj, şimdiden birçok kullanıcının ilgisini çekmiş durumda.

 

"iPhone Çok Yakın" Uyarısı Verecek

iPhone kullanıcıları, söz konusu olan uyarı mesajı ile birlikte ‘’iPhone Çok Yakın’’ yazısı ile karşılaşacaklar. iPhone sistemi, telefon sağlıklı bir konuma getirildiğinde kullanıcılara olumlu onay mesajını gönderecek. ABD’de yapılan araştırmalara göre akıllı telefon kullanıcıları günde en az 4 saatini akıllı telefonda geçirmektedir. Hatta bilgisayar ve tabletlerle bu süre birleştirildiğinde bu süre 7 ve hatta 8 saate kadar ulaşmaktadır. Bu nedenle başta miyop olmak üzere çeşitli göz bozukluklarını beraberinde getirmektedir.

 

Tüm bu sorunlara bakıldığı zaman Apple, diğer firmalara göre önemli bir fark atmaya hazırlanıyor. Miyop sorunu ile birlikte fazla ekrana bakmaktan kaynaklı olacak tüm sorunlar için çözüm sunan Apple, yeni İOS sürümleriyle gelecek göz mesafesi özelliğini kullanıma sundu bile. Başta çocuklar olmak üzere tüm Apple kullanıcıları yakında bu özellikten yararlanabilecek.

 

Çocuklarda Miyop Riski Azaltacak Apple Çözümleri

Teknolojinin ve akıllı telefonların artışıyla birlikte meydana çıkan rahatsızlıkların büyük bir kısmı göz bozukluğudur. Özellikle çocukların ellerinden düşürmediği akıllı cihazlarda kontrolü sağlamak oldukça zor. Bu konuyu ele alan Apple, çocuklarda miyop riskini azaltacak bu özellikle beraber önemli bir avantaj sağlıyor. Hem ebeveynler hem de çocuklar açısından kullanılması gereken ekran mesafesi özelliği ile cihaz kullanımı daha rahat hale gelecek.

 

Özellikle çocuklar açısından önemli bir avantaj olan göz mesafesi özelliğiyle birlikte göz sağlığı iyileştirilebilir olacak. Çocuklar, genellikle tablet ve telefonları gözlerine yakın tutmaktadırlar. Bu durumda en fazla sorun yaşayanlarda çocuklar oluyor. Bu sebeple Apple, getirmiş olduğu bu özelliği tanıtırken çocukları da hedef almaktadır. Ebeveynler ise çocukları ve kendi göz sağlıkları için ‘’Ekran Mesafesi’’ özelliğini aktif edebilecekler.

 

Hangi Cihazlarda Kullanılacak?

Henüz İOS 17 beta sürümünde aktif edilen ekran mesafesi özelliği, kullanıcılar tarafından açılıp kapatılabilir. Bunun için ‘’Ayarlar’’ menüsü üzerinden ‘’Ekran Mesafesi’’ kısmından özelliği açmanız gerekiyor. Bu özellikle birlikte tüm iPhone kullanıcıları, bireylerin kendi sağlık yolculuklarının kontrolünü ellerine almalarını sağlamayı hedefliyor. Bu yeni sağlık özelliğiyle birlikte tüm kullanıcılar göz sağlıklarını korumak için etkili adımlar atabilirler. Apple’ın sunduğu bu özellik şimdilik İOS 17 cihazlarında görülmektedir. Ancak ileriki zamanlarda bu özellik tüm iPhone cihazları için sunulacağa benziyor.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/microsoft-teams-in-yenilikci-ozelligi-yeni-filtreler-ile-stres-yok-283 linkinden ulaşabilirsiniz.