Telefon Ücretsiz Sesli Kitap Uygulamaları ile Yeni Bir Deneyim

Ücretsiz Sesli Kitap Uygulamaları ile Yeni Bir Deneyim

Dijital yayıncılığın hızla büyüyen araçlarından sesli kitap uygulamaları her geçen gün yaygınlaşıyor. Yazımızda sizlere sesli kitap uygulaması önerilerinde bulunacağız. 18-08-2023

Dijital yayıncılığın hızla büyüyen araçlarından bir tanesi de sesli kitap uygulamaları. Hızla gelişen teknolojik imkânlar sesli kitapların her zamankinden daha erişilebilir hale gelmesini sağladı. Bu sayede herkes yolculuk yaparken ya da araba kullanırken dilediği zamanda e-kitapları sesli bir şekilde dinleme olanağı yakalıyor. EasyCep ayrıcalığında edinebileceğiniz iOS ve Android cihazlar için en iyi ücretsiz sesli kitap uygulamaları hangileri? 

 

Ücretsiz Sesli Kitap Uygulama Önerileri 

Ücretsiz sesli kitap uygulamaları çeşitlilikleri ile dikkat çekiyor. Her birini şu şekilde tek tek inceleyebiliriz. 

 

Storytel 

Sesli kitap dinleme uygulamaları dendiğinde akla ilk gelen seçenek şüphesiz Storytel. En popüler kitaplara ve podcastlere ulaşmanızı kolaylaştıran Storytel hem Türkçe hem de İngilizce içerikleri barındıran geniş bir kütüphaneye sahip. Uygulama üzerinde en sevdiğiniz içerikleri listeleyebileceğiniz gibi favori listenizdeki yazarlar ve kitaplara göre öneriler alabilirsiniz. Üstelik Storytel bünyesinde dinleyebileceğiniz kitapların önemli bir bölümünü ünlü isimler seslendiriyor. Uygulamayı Google Play ya da App Store üstünden kolayca indirebilirsiniz. 14 gün ücretsiz deneme sürümü sunan platformda memnun kaldığınız takdirde Premium üyelik oluşturabilirsiniz. 

 

Google Play Kitaplar 

Google Play Kitaplar özellikle Android kullanıcıları için biçilmiş kaftan niteliğinde. Uygulama sayesinde çok satan sesli kitap, e-kitap, çizgi roman, ders kitapları vb. pek çok içeriğe rahatça ulaşmanız mümkün. Üstelik uygulama içerisinde çevrimdışı okuma özelliği de mevcut. Aynı zamanda platformda dinlediğiniz kitaplara göre size özel yeni kitap önerileri de sunuluyor. Arka plan rengi, yazı tipi ve parlaklık gibi özellikleri de kullanım deneyiminize göre kişiselleştirebilirsiniz. Google Play Kitaplar uygulamasında ücretsiz kitaplara ulaşabileceğiniz gibi, kitap satın alma imkanınız da bulunuyor. Ayrıca platform Android özelinde olmasına karşın iOS cihazlarda da kullanılabilir durumda. 

 

Apple Books

Ücretsiz sesli kitap uygulamaları kapsamında popüler seçeneklerden bir tanesi de Apple Books. Sevdiğiniz ve seveceğiniz tüm kitapları tek yerde toplayan uygulama EasyCep’in yenilenmiş tablet ve telefonlarında sizleri bekliyor. Kitapları dilediğiniz gibi düzenleyip kendi koleksiyonlarınızı oluşturabileceğiniz platformun kullanımı ise oldukça kolay. Yerli ve yabancı pek çok kitap içeren Apple Books, okuduğunuz kitaplar bazında kişiselleştirilmiş değişik kitap tavsiyeleri de sunuyor. Ayrıca Apple Books’da kitaplığınızı istediğiniz gibi düzenlemek de yine sizin elinizde. Bunun yanında daha önce okuduğunuz ve çok sevdiğiniz kitapları da bitenler koleksiyonunuzda görebilirsiniz. Apple Books, kullanıcı dostu çözümleriyle okuyuculara ayrıca ücretsiz ve ücretli kitap seçeneğini de kullanıcılarına sunuyor. 

 

KitUP

Yüzlerce kitabı sadece 15 dakikada okuma fırsatı tanıyan KitUP, kitap dinleme uygulaması kategorisinde farklı bir yerde duruyor. Kitabın en önemli noktalarını 15 dakikalık kısa kesitler halinde dinlemenizi sağlayan platformda ekonomi, tarih, bilim ve kültür alanında sayısız içerik mevcut. 7 günlük ücretsiz deneme sürümü sonrası, aylık ya da yıllık abonelik oluşturabilirsiniz. KitUP Android ve iOS uyumlu olup her iki yazılıma da kolaylıkla indirilebilir. 

 

Seskit

Seskit ücretsiz kitap uygulamaları kategorisinde çok sayıda podcast ve sesli kitabı elinizin altına getiriyor. Kitap dinleme uygulaması olarak kullanıcılardan tam not almayı başaran platformda Türkiye merkezli sunucuları kullanarak Türkçe içerikler ön plana çıkarılıyor. Seskit tamamen ücretsiz olması dolayısıyla sıklıkla tercih edilen bir uygulama. Ancak sadece Android uyumlu ve Google Play Store’dan indirmek mümkün. 

 

İngilizce Sesli Kitap Uygulamaları 

Ücretsiz sesli kitap uygulamaları sadece Türkçe dilinde dinlemeye sunulmuyor. İngilizcesini geliştirmek isteyenler ya da İngilizce kitap okumayı tercih edenlere yönelik platformlarda bulunuyor. Öyleyse İngilizce sesli kitap uygulamaları neler? 

 

BookBeat

İki hafta boyunca ücretsiz kullanım sunan İngilizce sesli kitap uygulamaları arasında BookBeat öne çıkıyor. Çok çeşitli kategorilerde kitap dinletilerine sahip olan uygulama iOS ve Android cihazlar için uyumludur. 

 

LibriVox

En popüler kitaplara erişebileceğiniz İngilizce sesli kitap uygulamaları kategorisindeki bir diğer seçenek de Librivox. EasyCep yenilenmiş tablet ve telefonlardan rahatlıkla indirebileceğiniz uygulama istediğiniz kitabı bulmanızı kolaylaştırıyor. Kitapları görebileceğiniz gibi başlığa ya da yazara göre türlere göz atabilirsiniz. Üstelik anahtar kelime yöntemiyle de arama yapabileceğinizi eklemeliyiz. Platform aynı zamanda 40.000 kitaba ücretsiz erişim sağlıyor. LibriVox’u App Store ya da Play Store üzerinden cihazınıza indirebilirsiniz. 

 

Hoopla Digital 

Çok satan romanlardan liste başı albümlere ve gişe rekorları filmlere kadar yaklaşık 1.000.000’den fazla başlığa sahip Hoopla Digital en iyi İngilizce sesli kitap uygulamaları arasında yerini alıyor. Herkesin bulabileceği içerikleri barındıran kütüphanede New York Times çok satanlar listesinden de eserler bulmanız mümkün. Kitapları ödünç alabileceğiniz gibi indirebilirsiniz. iOS ve Android cihazlarda kolaylıkla kullanılan uygulamayı EasyCep’in yenilenmiş tablet ve telefon modellerinde deneyebilirsiniz. 

 

Scribd

Dijital kitap platformu olarak bilinen Scribd sesli kitap dinleme uygulamaları içerisinde çeşitli türlerde içeriklere ulaşabileceğiniz bir kaynak niteliği taşıyor. Farklı çeşitlerde birçok içeriğe ulaşabileceğiniz uygulamada podcast dinleyebileceğiniz gibi PDF’lere de göz atabilirsiniz. Üstelik bütün içerikleri telefonunuza yükleyerek çevrimdışı okuyabilir ya da dinleyebilirsiniz. Uygulama İngilizce başta gelmek üzere toplamda 9 dil destekliyor. Dolayısıyla Scribd yabancı dilini özellikle de İngilizceyi geliştirmek isteyenlerin beklentisini karşılıyor. Uygulamayı öncelikle iOS veya Android cihazınıza indirmeniz gerekiyor. Sonrasında Scribd üzerinde bir hesap oluşturmanız yeterli. 14 günlük deneme sürümü sonrası kendinize abonelik oluşturabilir ve kitap dinlemenin doyasıya tadını çıkarabilirsiniz. 

 

OverDrive

1000.000’dan fazla E-kitap, sesli kitap ve videolar sunarak milyonlarca kullanıcıya hizmet eden İngilizce kitap platformlarından bir tanesi de OverDrive. Bu uygulama yayınevleri, işletmeler, kütüphaneler, okulların yanı sıra perakendecilere de dijital sesli kitapların, müzik ve videoların güvenli yönetilmesine, korunmasına, ödünç verilme ya da satılmasına fırsat tanıyarak dijital ortamdaki varlıklarını maksimize etmesine ortam sağlıyor. Overdrive sayesinde büyüyen kitap ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz gibi, kütüphaneyi ziyaret etmeyen kullanıcılara da erişebilirsiniz. EasyCep yenilenmiş akıllı telefon ve tabletlerine Overdrive yükleyerek sesli kitap ya da video akışlarını ödünç almaya başlayabilirsiniz. Üstelik kütüphane kartı ile de üyelik oluşturabilirsiniz. Uygulama ücretsiz olup Android ve iOS cihazlar için uygundur. 

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/yazilim-ogrenmek-isteyenler-icin-en-iyi-kodlama-uygulamalari-318 linkinden ulaşabilirsiniz.