Telefon Telefon Ekran Donması Nasıl Çözülür?

Telefon Ekran Donması Nasıl Çözülür?

Bu yazımızda telefon ekran donması nasıl çözülür sorusunu sizler için inceledik. Detaylara yazımızın devamından ulaşabilirsiniz. 12-05-2022

Telefon ekran donması nasıl çözülür sorusu sık sık karşımıza çıkmaktadır. Günlük hayatımızın vazgeçilmez iletişim aracı haline gelen akıllı telefonlar bu sorunla bazen kullanıcıları çileden çıkarabiliyor. Tam ihtiyaç anında akıllı telefonunuzun ekranı donar ve işleriniz aksayabilir. Bu yazımızda sizler için bu konunun nedenleri ve çözümlerine değineceğiz.

 

Telefon Donması Neden Olur?

1.Telefonunuzun işletim sistemine dayalı yazılım veya donanımla yazılım arasındaki uyuşmazlıklar telefon donmalarına neden olabilir. Kısacası telefonunuzun parçalarıyla yazılım özellikleri birbirine uyuşmadığında bu tür arızalarla karşılaşabilirsiniz. Akıllı telefonlarda genellikle iki tip yazılım kullanır. Android ve IOS işletim sistemi. Bu yazılımlar her telefonda kullanıldığı için gelen güncellemelerle donanımlar arasında uyuşmazlıklar meydana gelir. Yazılımınız geri kalmış da olabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda yazılım güncellemenizi kontrol etmelisiniz. Sorun düzelmezse ve telefonunuzun garantisi devam ediyorsa yetkili servise göndermenizi tavsiye ederiz.

 

2.Telefon ekran donması nasıl çözülür dendiğinde bakılması gereken adreslerden biri de donanımdır. Donanımsal bir hata meydana gelmiş olabilir yani telefonunuzun herhangi bir parçası bozulmuş olabilir. Bu durum biraz daha sıkıntılıdır. Yeni aldığınız veya normalde sorunsuz çalışan telefonunuz sürekli donma yapıyorsa bunun sebebinin donanımsal olması yüksek ihtimaldir. Bu durum çok fazla görülmese de yine muhtemel bir durumdur.

 

3.Telefonunuzun kaldırabileceğinden fazla uygulama yüklediğinizde donmalar yaşayabilirsiniz. Telefon hafızanız fotoğraflar, videolar ile dolduğunda da, işlemci ve ram kapasitenize göre uygulamalar yüklenmediğinde telefonunuzda donmalar meydana gelecektir. Telefonunuzdan bu uygulamaları silseniz dahi izleri telefonunuzda kalır ve donmalara yol açabilir. Aşırı yavaşlama ve donma şikayetleriniz varsa telefonunuza format atabilirsiniz. Bu işlemi kendiniz yapmak istemiyorsanız yetkili serviste yaptırabilirsiniz.

 

4.Telefon ekran donması nasıl çözülür? Virüsler ekran donmasına neden olur mu? Telefonunuza virüs bulaştığında ekran donmaları yaşamanız muhtemeldir. Telefonunuzu aşırı zorlayan ve bozmaya odaklı bu zararlı yazılımlar sürekli hatalara meydan olur. Bu durumla karşılaştığınızda kurtarmanız gereken verileri telefonunuzdan aldıktan sonra telefonunuzu sıfırlamalısınız ya da serviste bu işlemi yaptırmalısınız. Daha sonra telefonunuzu kullanırken güvenli bir anti virüs programı ile kullanmanız böyle bir durumla tekrar karşılaşma olasılığınızı düşürecektir.

 

Telefon Ekran Donması Nasıl Çözülür?

Telefonunuzda ekran donmasının nedenlerini hep birlikte öğrendik. Easycep ile ikinci el telefon ürünlerine uygun fiyatlar ile sahip olabilirsiniz. Yenilenmiş telefonlar sıfır kalitesinde uzmanlardan geçerek satışa sunulmaktadır. Şimdi Android ve IOS için ayrı ayrı telefon ekran donması nasıl çözülür hep birlikte inceleyelim..

 

iPhone;

1.Telefonunuzu şarj edin. Telefonunuzu şarja taktıktan sonra biraz bekleyin. Ayrıca şarj olduğundan emin olun. Telefon ekran donması nasıl çözülür sorusuna cevap olarak izlememiz gereken ilk adım budur.

 

2.Manuel olarak yeniden başlatın. Güç düğmesine basılı tutun ve kapatmak için kaydır yazısı çıkınca işareti sağa doğru kaydırın. Birkaç dakika bekledikten sonra telefonunuzu tekrar açın.

 

3.Yeniden başlamaya zorlayın. Güç düğmenize veya ekrana basmanıza rağmen telefonunuz tepki vermiyorsa telefonunuzu yeniden başlamaya zorlamalısınız. Bu işlem için iPhone modellerinde farklı yöntemler mevcuttur. iPhone 8 ve 8 Plus için ses açma tuşuna seri bir şekilde bas bırak yapın, aynı işlemi ses kısma tuşuna da yapın, daha sonra güç tuşuna ekranda Apple logosu görünene kadar basılı tutun. iPhone 7 ve 7 Plus için ses kısma tuşuna ve güç tuşuna ekranda Apple logosu görünene kadar basılı tutun. Diğer iPhone modellerinde ana ekran tuşu ve güç tuşuna ekranda Apple logosu çıkana kadar basılı tutun.

 

4.Telefon ekran donması nasıl çözülür sorusunun cevaplarından biri de güncellemelerdir. Telefonunuzun yeni güncellemesi var mı kontrol edin. Bu işlem için Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme adımlarını izleyerek varsa “Şimdi Yükle” butonuna tıklayarak güncellemenizi daha sonrasında gelen yönlendirmelere göre yapın.

 

5.En son yüklenen uygulama veya oyunları silin. Son zamanlarda yüklediğiniz bir veya birden fazla uygulamalar telefonunuzun donmasına neden olabilir. Aşırı yüklenen ve kapasitesi zorlanan telefonlarda donmalar normaldir. Bu uygulama ve oyunları silmek bu sorunu ortadan kaldırabilir.

 

6.iTunes kullanarak telefonunu geri yükle. Donma problemleriniz hala devam ediyorsa iTunes kullanarak yedekleme yapman senin için daha avantajlı olacaktır. Telefonunuzu bilgisayara bağladıktan sonra iTunes uygulamasını açın. Daha sonra iPhone klasörünü açın ve “Geri Yükle” butonuna basın. Ardından gelen yönlendirmelere göre işleminizi tamamlayın. Herhangi bir yedeklemen yoksa bu işlemi yapmak yerine direkt olarak telefonunu fabrika ayarlarına döndürebilirsin.

 

Android;

1.Android telefonunuzu şarj edin. Bataryanızın pilinin bitmiş olması ve telefonunuzun bu nedenle açılmaması kuvvetle muhtemeldir. Bu yüzden telefonunuzu şarja taktıktan sonra biraz beklemelisiniz. Telefonunuz bir süre sonra hala şarj olmadıysa başka şarj aletiyle ve başka prizde tekrar deneyin.  Konuyla ilgili En Dayanıklı Şarj Ömrüne Sahip Telefonlar yazımızdan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

 

2.Telefonunuzu her zamanki gibi kapatmayı deneyin. Telefonunuzun üzerinde yer alan güç tuşuna karşınıza menü çıkana kadar basılı tutun. Daha sonra “Kapat” tuşuna basın. Telefonunuzu yeniden açmadan önce bir süre bekleyin.

 

3.Telefon ekran donması nasıl çözülür dendiğinde herkesin söylediği bir şey vardır. Bataryası çıkmayan telefon nasıl kapatılır? Telefonunuzu yeniden başlamaya zorlayın. Denemeniz gereken bir adımdır. Telefonunuz güç tuşuna basmanıza ve ekrana dokunmanıza herhangi bir tepki vermiyorsa yeniden başlamaya zorlamalısınız. Genellikle Android telefonları, güç ve ses açma tuşuna 10 saniye basılı tutarak yeniden başlamaya zorlanır. Güç ve ses açma tuşları bir tepki vermezse tam tersini yani güç ve ses kısma tuşlarını deneyebilirsiniz.

 

4.Telefonunuz yeniden başlamaya zorlamanıza rağmen tepki vermiyorsa bataryayı çıkarmayı deneyebilirsiniz. Telefonunuzun arka kapağını daha sonra bataryayı yerinden çıkarın. Daha sonra 10-15 saniye kadar bekleyin. Bu işlemlerden sonra bataryayı yerine oturtun ve arka kapağı kapatın. Artık çoğu telefonun bataryası kolay çıkarılmıyor. Arka kapağı açılmayan Android telefonlarda bu işlemi yapamazsınız.

 

5.Telefonunuzun donmasına neden olan uygulama ve oyunları silin. Özellikle herhangi bir uygulama veya uygulamaları açtığınızda telefonunuzda donmalar yaşanıyorsa son zamanlarda yüklediğiniz uygulamaları telefonunuzdan silin. Bu uygulamalar telefonunuza aşırı yüklenmeler yaparak kasma ve donmalara neden olabilir. Bunu engellemenin en kısa yolu bu uygulamaları telefonunuzdan kaldırmaktır.

 

6.Telefon ekran donması nasıl çözülür denildiğinde en son çare olarak yapabileceğimiz fabrika ayarlarına geri dönmektir. Ekran donmaları yaşıyor ve bir türlü çözemiyorsanız telefonunuzu fabrika ayarlarına geri döndürün. Telefonunuz donuyor ve sonrasında herhangi bir tepki vermiyorsa, açılmıyorsa yapmanız gereken fabrika ayarlarına geri döndürmektir. Bu işlemi yaptığınızda önemli verileriniz varsa onlarda silinecektir. Yedekleme yapmayı unutmayın.

 

Telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürmek için ilk önce telefonunuzu kapatın. Kurtarma ekranına gelmek için kurtarma modu tuşlarına basmanız gerekir. Bu tuşlar cihazdan cihaza değişiklik gösterir. Çoğu Android telefonda güç ve ses kısma tuşudur. Samsung telefonlar için güç, ses açma ve ana ekran tuşlarıdır. Ses açma ve kısma tuşlarını kullanarak menüde aşağı yukarı gezinebilirsiniz. Bu tuşları kullanarak “Kurtarma” seçeneğine tıklayın.

 

Güç tuşuna basarak seçebilirsiniz. Verileri sil veya fabrika ayarlarına döndür seçeneğine gelerek güç tuşuyla seçin. Daha sonra evet seçeneğine gelin. Format işlemleri tamamlandıktan sonra telefonunuz kendiliğinden yeniden başlar ve ilk aldığınız günkü ayarlara geri döner.

 

Eğer telefonunuz bu donmayı atlattıysa mutlaka yedekleme almayı unutmayın. Bir daha bu donmayı tamamen yaşamayacağınızın bir garantisi yoktur. O yüzden verilerinizi yedeklemenizi tavsiye ediyoruz. Herhangi bir geri dönülemeyen donmalarda bu verilerinizin tamamen silinmesi muhtemeldir. Kendinizi garantiye alarak verilerinizi yedekleyin.

 

Easycep ailesi olarak bu yazımızda telefon ekran donması nasıl çözülür, neden donmalar olur konusuna değindik. Bloğumuzu inceleyerek telefonlar hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Dilerseniz de sitemizdeki ürünlerden yenilenmiş telefon , ikinci el akıllı saat gibi birçok cihaza sahip olabilirsiniz.

 

Bir önceki yazımıza https://easycep.com/blog/suya-dayanikli-telefonlar-hangileri-54 linkinden ulaşabilirsiniz.