Telefon Şirketlerin En Çok Tercih Ettiği Akıllı Telefonlar

Şirketlerin En Çok Tercih Ettiği Akıllı Telefonlar

Şirketlerin tercih ettiği akıllı telefonlar, iş konusunda verimlidir ve ofis odaklıdır. Bu yazımızda şirketlerin en çok tercih ettiği akıllı telefonlardan bahsedeceğiz. 30-11-2022

İş telefonu seçimi, üzerine zihnen düşülmesi gereken bir konu. Şirketlerin tercih ettiği akıllı telefonlar, iş konusunda verimlidir ve ofis odaklıdır. Gerek yazılımsal gerek de barındırdıkları market ve yerleşik uygulamalar bakımından bu cihazlar iş maksatlı kullanım için oldukça uygundur. İşte şirket ve kuruluşların gözbebeği olan birtakım akıllı telefon modelleri:

 

Şirketler İçin iPhone 8

 

Şirketlerin tercih ettiği akıllı telefonlar arasında öne çıkan iPhone, son derece dikkat çekicidir. Her şeyden önce iOS işletim sisteminin güvenlik vaadi ve potansiyeli, Apple cihazlarının 1-0 önde olmasını sağlar. IPS LCD teknolojisine sahip ekranın yenileme hızı ise 60 Hz. Kaliteli ve hızlı bir ekran/arayüz için iPhone 8 tercih edilebilir. Bir iş telefonu olarak düşünüldüğünde iPhone gayet yeterli alt yapıya sahiptir.

 

Şirket İletişiminde Samsung Galaxy S22 Ultra

 

Samsung Galaxy S22 Ultra, şirketlerin tercih ettiği akıllı telefonlar arasında. Cihaz, 6.8 inç ekran boyutuyla dikkat çekiyor. Dahası cihaz, 8 GB RAM ve 5000 mAh kapasitesiyle verimli bir telefon deneyimi vadediyor. Şık ve zarif bir görünüme sahip model, 120 Hz ekran yenileme hızı ile kesintisiz çalışmaları destekleyen cinsten. Üstelik Samsung Galaxy S22 Ultra, Dynamic AMOLED ekran teknolojisini barındırıyor. Cihaz, hızlı şarj imkânı ve 5G desteğiyle de öne çıkıyor.

 

Şirketlerin Tercihi Samsung Galaxy S20 Note

 

Super AMOLED ekran teknolojisi ile göz kamaştıran Samsung Galaxy S20 Note, 8 GB bellek kapasitesiyle şirketlerin tercih ettiği akıllı telefonlar arasında. Model, 4300 mAh batarya kapasitesinin yanı sıra 6.7 inç gibi son derece ideal ekran boyutlarına sahip oluşuyla da sektördeki ayrıcalıklı konumunu koruyor.

 

Şirket Konuşmaları İçin Google Pixel 7 Pro

 

Google Pixel 7 Pro, bir iş telefonunda olması gereken birçok özelliği barındırıyor. Söz konusu cihazın batarya kapasitesi 5003 mAh. 30W hızlı şarja sahip model, 12 GB RAM ile çok hızlı bir telefon deneyimi sunuyor. Cihazın QHD+ seviyesindeki 120 Hz AMOLED ekranının boyutu ise 6.7 inç.

 

İş Telefonlarının Kullanım Alanları

 

İş telefonlarının güvenliğinin eksiksiz, donanımının yeterli, özelliklerinin ise hiç değilse ortalamanın üzerinde olması beklenir. İster ofis bünyesinde yer alan bir sabit hat isterse de cep telefonu olsun, iş telefonları kişisel ya da keyfi kullanımdan muaftır. Bunun yerine daha çok e-posta kullanımı ve denetimi, arama, görüşme ve mesajlaşma amacıyla kullanılır.

 

İş telefonu seçiminde göz önüne alınması gereken diğer bir faktör de RAM kapasitesidir çünkü iş telefonlarında genellikle ofis uygulamaları aktif olarak kullanılabilir. İş telefonlarında aranan diğer bir özellikse barkod okuma özelliğidir. Android işletim sistemli yeni nesil telefonlarda Google Asistan aracılığıyla QR kod okutmak mümkün. iOS telefonlarda ise doğruda kamera üzerinden aynı işlemi yapabiliyorsunuz.

 

İş Telefonu Seçiminde Etkili Olan Nedenler

 

Şirketlerin tercih ettiği akıllı telefonlar söz konusu olduğunda seçimde etkili olan nedenleri mutlaka dikkate almak gerekir. Bir iş telefonunun kısa sürede şarj olması, çok yönlü ofis uygulamalarını desteklemesi ve çözünürlük kalitesi yüksek bir ekran taşıması beklenir. Cazip bir depolama alanı ve üst düzey güvenlik anlayışı da bir iş telefonundan beklenen potansiyeller arasındadır. 

 

Güvenilir bir teknik servis desteği ve çeşitli özellikler de iş telefonu alırken dikkat etmeniz gereken konulardandır. Arama bekletme, engelleme ve sesli mesaj gibi ekstra çağrı özelliklerinin varlığı iş telefonlarının olmazsa olmazıdır. Bulut ve ofis uygulamalarında entegrasyon da dikkat etmeniz gereken bir konudur. Bunların dışında, konferans görüşmesi gibi grup iletişimini mümkün kılan cihaz özelliklerini de kriter olarak ele almalısınız.

 

İş Telefonu Olarak iPhone Kullanma Nedenleri 

 

Şirketlerin tercih ettiği akıllı telefonlar arasında hiç kuşkusuz iOS marka cihazlar geliyor. Şirketler; yalın bir arayüz, kullanışlılık, sadelik ve üstün bir işlemciyi kayda değer buluyor. Elbette iPhone modellerinin App Store’unun bir ‘iş ve verimlilik’ hazinesi olduğu da bir gerçek. App Store, diğer birçok uygulama marketine göre bariz şekilde daha fazla iş ve verimlilik yazılımı sunuyor. 

 

iPhone, kullanıcılarına kesintisiz bir şekilde güncellemeler sunar. iPhone cihazların arayüzü basittir ve telefon deneyimi sıkıntısızdır. Üstüne üstlük iPhone cihazları çoklu görev konusunda da ustadır. Bu telefonlarda pencereleri kolayca yönetebilir ve aynı anda birden fazla fonksiyonu zorlanmadan çalıştırabilirsiniz.

 

iPhone’da kurulu olarak gelen uygulamalarda belge, elektronik tablo ve sunum oluşturmak çocuk oyuncağıdır. Bu yerleşik uygulamalar ofis çalışmalarına büyük katkıda bulunur. Anında not alma, takvim planlaması ve kolay dosya transferi de iPhone cihazların çalışma hayatına katkıları arasında gösterilebilir. 

 

Aynı zamanda iPhone cihazlar, parmak izi doğrulama ve yüz tanıma teknolojisi gibi aşılması imkânsıza yakın güvenlik duvarlarına sahiptir. Böylece gerek şirket gerekse de kişisel veriler teminat altındadır ve yoğun güvenlik tarafından çevrelenmiştir. 

 

İş Telefonu Olarak Android Kullanma Nedenleri

 

Android işletim sistemine sahip telefonların, şirketlerin tercih ettiği telefonlar arasında olması bir rastlantı sayılmaz. Android telefonların pil kapasiteleri gün boyu sürebilir. Bu da gelen çağrılar için değerli bir özelliktir. Nitekim böylesi bir zengin pil kapasitesi, uzun saatlere yayılmayı başaran konuşma sürelerini de beraberinde getirir. Hiç kimse önem arz eden iş görüşmelerinin yarıda kesilmesini istemez, öyle değil mi?

 

Android’in iş telefonu olarak kullanılma nedeni bundan ibaret değil. S Pen kalemlerini barındıran Note serisi, zengin Play Store uygulamaları ve birçok farklı markadan cihazla uyumlu oluşu gibi nedenler de söz konusu. 

 

Bugün şirketlerin tercih ettiği akıllı telefonlar arasında öne çıkan Android ve iOS telefonlar donanım ve tasarım açısından birbirlerine, rekabet edecek kadar yakın durumdalar. Bu açıdan iş amacıyla kullanılan telefonlarda Android ve İOS arasında bir karara varmak büyük oranda marka bağlılığı, hususi tercih ve özellik beklentileriyle ilgili. 

 

Şirket Kullanımında Sıfır Telefonların Yeri 

 

Ofis ortamlarında, şirketlerin tercih ettiği akıllı telefonlar söz konusu olunca sıfır olması gerektiğine dair bir inanç var. Güvenlik kaygısı nedeniyle ikinci el telefon kullanımından uzak duran birtakım departman kadroları da mevcut. Ne var ki bir telefonu fabrika ayarlarına geri döndürme ve sıfırlama işlemleri artık hiç olmadığı kadar etkili ve basit. Bu açıdan gönül rahatlığıyla ikinci el, teşhir veya yenilenmiş telefon da kullanılabilir.

 

Şirket Kullanımında İkinci El Telefonların Yeri 

 

Şirket telefonu olarak zamana meydan okuyan mütevazı cihazlar tercih edilebilir. Şirketlerin tercih ettiği akıllı telefonlar arasında yer alan Sony Xperia E4, Blackberry 9000 Bold, iPhone 6 gibi görece eskimiş ama şıklık ve dayanıklılık açısından hâlâ makul cihazlar bu konuda kullanılabilir. İkinci el iş telefonları şirket çalışanlarının hemen her ihtiyaçlarını tıpkı sıfır cihazlar gibi karşılayabilir. 

 

Buradaki önemli husus telefonun donanımsal ve teknik özellikleridir. Yine de bazı şirket çalışanları ikinci el iş telefonu için geçerli olan yıpranma payını olumsuz görebilir. Bu durumda yenilenmiş telefon kavramı bu durumdaki kişilerin imdadına yetişir. EasyCep ile sıfır ayarında, bakım onarımı tamamen yapılmış telefonları en uygun fiyatlarla temin etmek mümkün! 

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/en-iyi-iphone-modelleri-126 linkinden ulaşabilirsiniz.