Telefon En İyi iPhone Modelleri

En İyi iPhone Modelleri

iPhone telefonlar, kullanıcıların beklenti ve gereksinimlerine göre farklılık gösterebilir. Bu yazımızda en iyi iPhone telefon modelleri ve özellikleri hakkında konuşacağız. 25-11-2022

En iyi iPhone telefon modelleri, kullanıcıların beklenti ve gereksinimlerine göre farklılık gösterebilir. Ancak, yine de birtakım iPhone telefon modellerinde öne çıkan, çok beğenilen ve özellikleriyle teknoloji dünyasına yenilik getiren yanlar mevcut. Son model iPhone telefonlar başta olmak üzere birçok nitelikli iPhone modeli var. Gelin, iPhone telefon modelleri ve özelliklerine daha yakından bakalım.

iPhone Özellikleri

iPhone X, XS, XR ve 13 serisi birbirine benzeyen özellikler taşır. iPhone 8 başta olmak üzere daha önceki versiyonlar ise epey farklıdır. Ancak tüm iPhone akıllı telefonlarında birtakım ortak özellikler bulunur. iPhone modellerinde çoklu dokunma özelliği olmazsa olmazdır. Bu cihazlarda yüksek piksel yoğunluğuyla capcanlı görüntü veren retina ekran tercihi tipiktir. En iyi iPhone modelleri söz konusu olduğunda ekranın görsel dinamizmini vurgulayan destekleyici unsurlar ve güçlü bir donanıma verilen önem artmıştır.

En Çok Tercih Edilen iPhone Modelleri

Her iPhone modelinin belli bir alıcı kitlesi vardır. Ne var ki bazı iPhone modelleri kullanıcılar tarafından daha çok beğenilmiş ve popüler olmuştur. İşte, o çok sevilen güncel modellerden bazıları:

iPhone 8

İlk defa 2017 yılında kullanıcılarla buluşan iPhone 8, bugün hâlen fonksiyonelliğinden ve zarafetinden pek bir şey yitirmiş değil. iPhone 8, 326 ppi yoğunluk alt yapılı 1334 x 750 piksel çözünürlüğü ve retina HD ekranıyla görsellik konusunda tam puan almaya devam ediyor. 

Söz konusu model, A11 Bionic çip teknolojisini kendi donanımına entegre etmiş durumda. Cihaz; optik görüntü stabilizasyonu, seri çekim ve 63 MP’e kadar panorama genişlik başta olmak üzere birçok farklı kamera moduna sahip. iPhone 8 gerek işlemci gerek tasarımıyla tercih sebebi.

iPhone 13 Pro & iPhone 13 Pro Max

En iyi iPhone modelleri söz konusu olduğunda 13 serisinden bahsetmemek olmaz. 13 Pro’nun ekranı, ProMotion teknolojisi içeren Super Retina XDR özelliğiyle görsellik konusunda ayrıcalığını büsbütün kanıtlıyor. Söz konusu akıllı telefon, bu özelliğiyle OLED ekranında bulunan karanlık ve aydınlık tonlar arasında bir denge kurulmasını sağlıyor. Üst düzey görselliğin yanı sıra 13 Pro, 6 çekirdekli CPU kapasitesi ve 16 çekirdekli ‘Neural Engine’ zekâsını barındırmasıyla performans konusunda da ‘ben buradayım’ diyor.

Pro Max, 13 Pro ile aynı CPU ve GPU çekirdek sayısına sahip. Ayrıca aynı tür çip (A15 Bionic) ve yapay zekâ (Neural Engine) ile üretiliyor. Pro Max, 13 Pro’ya nazaran boyut olarak daha büyük ve daha ağır bir model. Aynı zamanda daha güçlü bir pil kapasitesine sahip. Bu özellikler dışında, iki model birbirine çok yakın bir yapıda tasarlanmış.

iPhone 13 Mini

En iyi iPhone modelleri arasında yalnızca en üst segmentin büyük telefonları yer almıyor. Örneğin iPhone 13 mini, sadece 141 gr bir hafifliğe sahip oluşuyla ön plana çıkıyor. A15 Bionic işlemcisiyle yeterli ve hatta beklenenin üstünde bir performans sergileyen telefonun RAM’i ise 4GB. 

17 saate kadar pil ömrü vadeden iPhone 13 mininin üç ayrı arka kamerası da 12 MP bir çözünürlükte. Cihazın ön kamerası da tam olarak 12 MP. Boyutları ele avuca daha çok sığan, küçük ama fonksiyonelliğinden hiçbir şey kaybetmeyen bir telefon almak isteyenler iPhone 13 mini modelini düşünebilirler.

iPhone 12 & iPhone 11

Dayanıklı alüminyum yapısı ve kameradan pile kadar birçok farklı özellik barındırmasıyla dikkat çeken iPhone 12, en iyi iPhone telefon modelleri arasında yer alıyor. Söz konusu akıllı telefon A14 Bionic çip mekanizmasıyla birlikte birçok farklı çekirdek tarafından destekleniyor. Bu sayede kullanıcıların kesintisiz bir telefon kullanımını deneyimlemeleri mümkün oluyor. Cihazın arka kısmı ana ve ultra geniş kamera mevcut. iPhone 12, HDR ekran özelliğiyle de son derece cazip bir telefon.

iPhone 11’in, iPhone 12 modellerinin gerisinde kaldığı pek söylenemez. Bunu gözler önüne seren modellerin başında iPhone 11 geliyor. iPhone 11; altı efektli portre ışığına, 17 saate kadar video oynatmaya izin veren bir pile ve 1792 x 828 piksel çözünürlüğe sahip. Tüm bunlar da ürünün yüksek kalitesini ortaya koyuyor.

iPhone XR 

En iyi iPhone telefon modelleri söz konusu olduğunda, iPhone X modelleri arasında kullanıcıların yoğun ilgisini gören bir model var. iPhone XR, 6 CPU çekirdeği sayısına ve 2.5 GHz CPU frekansına sahip oluşuyla hız performansı konusunda epey iddialı. 12 MP bir kamera çözünürlüğü içeren model, 3 GB RAM ve 2942 mAh batarya kapasitesiyle dikkat çekici. 

iPhone XR, köşeleri kavisli bir çizgi taşıya bir Liquid ekrana sahip oluşuyla tasarımsal açıdan farkını ortaya koyuyor. XR modeli, çeşitli basınç seviyelerini takdire şayan bir hassasiyetle algılayan 3D Touch teknolojisiyle de ilgi çekici. Ekranın olumlu özellikleri bundan ibaret değil. 6.1 inç boyutundaki ekranda sunulan görüntü 828 x 1792 (HD+) bir çözünürlük barındırıyor.

Dâhili depolama konusunda hafıza sınırı 64 GB olan ürün, hızlı şarj imkânıyla da kullanıcı memnuniyetinin peşinde. Çift hat kullanımına izin veren iPhone XR, suya ve toza karşı da dayanıklı. Bu bakımdan iPhone XR cihazını en iyi iPhone modelleri arasında göstermek mümkün.

iPhone SE

Sırada 2020 yılına damga vuran bir Apple harikası var. iPhone SE, güçlü RAM Kapasitesi ve HD çekim olanağıyla tüm dikkatleri üzerine çekiyor. iOS 15 işletim sistemi barındıran cihaz, 64/128/256 GB seçenekleriyle sunuluyor. Bütçe dostu, hafif bir tasarım ve A1 Bionic çip ile sunulan akışkan performans gibi özellikler ilginizi çektiyse kesinlikle bir iPhone SE modeline göz atmalısınız.

Hangi iPhone Telefon Modelini Satın Almalıyım?

Hangi iPhone modelini satın alacağınız konusunda kafa karışıklığı yaşıyorsanız öncelikle beklentilerinizi gözden geçirmenizi öneririz. Büyük boyut, ekstra mod ve özellikler için iPhone’un amiral gemisi ve üst segment telefonlarını tercih edebilirsiniz. Daha uygun fiyatlar için iPhone 11 veya iPhone 8 gibi görece daha önceki modellere göz atabilirsiniz. Hem güncel hem de bütçe dostu bir cihaz arıyorsanız, iPhone SE veya iPhone 13 mini gibi yepyeni olmasına karşın mütevazı ve ebat olarak daha küçük telefonlara bakabilirsiniz.

En iyi iPhone telefon modelleri arasından bir telefonu tercih ediyor ancak son derece ucuz bir fiyata sahip olmak istiyorsanız da işiniz kolay. EasyCep ile dilediğiniz iPhone telefonu, piyasadan önemli düzeyde daha uygun fiyata ve sorunsuz bir şekilde temin etmeniz mümkün. EasyCep’in sunduğu fırsatlardan yararlanarak, yenilenmiş iPhone telefonlarını cep yakmayan fiyatlara bulabilirsiniz!

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/telefon-fiyatlari-ne-zaman-duser-125 linkinden ulaşabilirsiniz.