Telefon Telefon Fiyatları Ne Zaman Düşer?

Telefon Fiyatları Ne Zaman Düşer?

Sadece birtakım tarihlere dikkat ederek, olağandan daha düşük fiyatlara yepyeni bir telefon satın almak mümkün. Telefon fiyatları ne zaman düşer, bu yazımızda inceleyeceğiz. 16-11-2022

Bir telefon ne zaman alınır? Hangi dönemde telefon satın almak mantıklı bir karardır? Sadece birtakım tarihlere dikkat ederek, olağandan daha düşük fiyatlara yepyeni bir telefon satın almak mümkün. Peki telefon fiyatları ne zaman düşer? Akıllı telefon fiyatlarının düştüğü bazı dönem ve durumları sizin için derledik.

 

  • Yeni Bir Modelin Çıkmasına Ramak Kala

 

Yeni çıkacak olan bir model olduğunda önceki modelleri satın almak çoğu zaman kârlı bir seçim olabilir. Yeni bir telefon modelinin duyurulduğu tarih, daha alt sürümlerin perakendeciler tarafından ucuz fiyatlara piyasaya sürüldüğü zamana tekabül eder. Bu dönemlerde üst sürüm olarak duyurulan yeni telefonun bir ya da birkaç alt versiyonu oldukça makul fiyatlar karşılığında temin edilebilir.

 

  • Özel Günlerde

 

Dünyanın hemen her yerinde; festival, bayram, uzun tatil, sömestr, kutlama ve kültürel geleneklerin anlam kazandırdığı özel günler mevcut. Her coğrafya aynı kültürel dokuyu paylaşmasa da dünyada hemen herkes tarafından kutlanan veya dinlence olarak görülen günler var. Globalizasyonun bir getirisi olan bu ortaklık, telefon fiyatlarını da dönemsel olarak etkiliyor. 

 

Cadılar Bayramı, Kara Cuma, Şükran Günü gibi gün ve haftalar bu dönemlere örnek olarak gösterilebilir. Bu özel gün ve haftalarda şaşırtıcı derecede uygun fiyatlarla karşılaşmak an meselesi. Öyleyse “telefon fiyatları ne zaman düşer?” sorusunu yanıtlarken özel gün ve belirli kültürel günleri hesaba katabiliriz.

 

  • Yılbaşında

 

Telefon ne zaman alınır? Bu soru epey yaygın. Bu soruya birçok yanıt verebiliriz. Bunlardan biri de hiç kuşkusuz ‘yeni yıla girerken’ demek olur. Alışveriş merkezleri, mağazalar, teknoloji marketleri ve telefon üreticileri ekseriyetle yılbaşlarında birtakım indirimler yapar. Bu fırsatları kaçırmamak için kullanıcıların yalnızca bir günü olsa da elinizi çabuk tutarak yeni yıla girerken iyi bir telefonu uygun fiyata edinebilirsiniz.

 

  • Mevsim Fırsatlarında

 

Teknoloji ve mobil cihaz sektörü dâhilinde dört mevsimde de çeşitli indirimler gerçekleşebilir. Yaz, kış, sonbahar ve bahar aylarının ayak sesleri duyulduğunda yapılan bu indirimler telefon kullanıcılarının yüzünü güldürmeye yetiyor. Özellikle yeni mevsimin ilk günlerinde bu indirimleri yakalamak mümkün.

 

  • Okullar Açılmadan Önce

 

Yeni eğitim-öğretim senesi başlamadan hemen önce birçok farklı telefon indirime girebiliyor. Öğrenci merkezli indirimlerin bu konuda rol oynadığı su götürmez. Çocuk ve gençlerin yeni bir sosyal dünyaya adım attıkları bu dönemde gereksinim duydukları telefonlar, tatilin son demlerinde uygun fiyatlara alınabilir.

 

  • Diğer Durum ve Zamanlarda

 

Akıllı telefon fiyatlarında grafik çizgisi, yeni vergi düzenlemelerinin neticesinde de inişe geçebilir. Bazı markalara göre de değişkenlik gösterebilir. Mesela, “iPhone telefon fiyatları ne zaman düşer?” sorusuna verilebilecek tatmin edici bir yanıt mevcut. O da şu ki, genelde Apple eylül ayında yeni telefon modelinin duyurusunu yapar. Tam bu vakitte veya bu tarihten hemen önce bir Apple telefonu satın almak kârlı olabilir. Bu konuda dev markaların duyuru tarihlerini takip edebilirsiniz.

 

Telefon Fiyatlarını Ne Belirler?

 

Telefonların donanımsal ve yazılımsal özellikleri, onların fiyatlarının belirlenişi konusunda önde gelen etkendir. Diğer belirleyici faktör ise inovatif özelliklerin eklenmesidir. Örneğin Samsung markasının Galaxy Z Flip serisindeki katlanılabilir telefon özelliğinin görece yüksek bir fiyata neden olduğu kesin. 

 

Akıllı telefon fiyatlarına, suya ve toza dayanıklılık gibi ekstra ve yan özellikler de etki eder. Telefonlarda kullanılan kaynakların yeterliliği ve stok durumu da telefonun henüz üretim aşamasındayken fiyatının artıp düşmesine neden olabilir. “Telefon fiyatları ne zaman düşer?” sorusuna yanıt ararken bu faktörleri de değerlendirmek gerekir.

 

Telefon Fiyatları Neden Arttı?

 

Yeni maliyetler, sektörde az bulunmaya başlanan kaynak ve malzemeler sonucunda da telefon fiyatları bir anda artabiliyor. Tedarik zincirlerindeki aksamalar gibi lojistik sorunlar da akıllı telefonların güncel fiyatlarına negatif etki edebiliyor. Telefon fiyatlarının artış göstermesinde küresel ve ulusal enflasyon oranlarının da payı büyük. 

 

Özellikle 2020’deki pandemi sonrasında gelişen enflasyon rakamları ve 2022 yılının temmuz ayında baş gösteren çip krizi de fiyatların dönemsel olarak artmasına neden oldu. Çip ve diğer tedarik edilmesi gereken birtakım donanımsal elemanlara yapılan fiyat artışı, totalde telefon fiyatlarını da kullanıcı aleyhinde olacak şekilde etkiledi. 

 

Telefon Fiyatları Tekrar Düşer mi?

 

Akıllı telefon fiyatları ne zaman düşer diye bir merak ediyor olabilirsiniz. Takvimin belirli özel günlerinde telefon fiyatları düşer. Elbette iyileşip yeniden canlanmaya başlayan teknoloji sektörünün de katkısıyla bir zaman sonra telefon fiyatları genel bir düşüşe geçebilir. Telefon konusundaki fiyatlarda total bir düşüş, sektörel ve ekonomik birçok farklı değişkene bağlıdır. Artan şirketler arası rekabet ve stokların iyileşmesiyle birlikte yakın zamanda telefon fiyatlarında düşüş görülmesi ihtimal dâhilinde.

 

Piyasanın %30'unun Altında Nasıl Telefon Alınır?

 

Cep yakmayan telefonları satın almak için internet alışverişi tercih edilebilir. Güvenilir e-ticaret kuruluşlarında teknolojik cihazlar mağazalardan daha uygun fiyatlara satılabiliyor. Akıllı telefonları daha ucuza temin etmenin diğer bir yolu da ikinci el piyasası. İkinci el pazarında da iyi bir telefon bulabilirsiniz. İkinci el piyasasında ucuz bir fiyata, gayet güzel çalışan, yeniliğinden ödün vermemiş ve hatta kutusu henüz açılmış telefonlar dahi bulunabiliyor. 

 

Başka bir uygun fiyatlı telefon satın alma yöntemiyse özel indirim, fırsat ve kampanya günlerini takibe almak. Türlü şirket ve web sitelerinin önceden belirlediği ve duyurusunu yaptığı bazı ayrıcalıklı gün ve haftalar olabiliyor. Bu zamanlarda telefon satın alarak gereksiniminizi son derece ucuza karşılayabilme şansınız var. ‘Telefon fiyatları ne zaman düşer’ diye sürekli takipte olmak yerine bütçe dostu telefon satın almanın, internet alışverişi yapmak, 2. el piyasasını araştırmak ve özel indirim günlerini takip etmekten bağımsız bir yolu daha var. O da yenilenmiş telefonları tercih etmek. 

 

Yenilenmiş telefon, kullanılmış telefonların tüm bakım ve onarımının yapıldığı ve sıfır ayarına çekildiği süreci tanımlayan bir kavram. Tercihi yenilenmiş telefonlardan yana yaparak kârlı çıkmak çoğu zaman en mantıklı yol. Sonuçta yenilenmiş telefon araştırmasında, piyasada yer alan telefonların yarı fiyatına kadar ucuzlamış cihazlarla karşılaşmak işten bile değil. EasyCep güvencesi ile istediğiniz cep telefonunu, fiyatların düşmesini beklemeden daha uygun şekilde satın alabilirsiz.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/xiaomi-redmi-note-8-ve-huawei-p50-pro-karsilastirilmasi-123 linkinden ulaşabilirsiniz.