Telefon Xiaomi Redmi Note 8 ve Huawei P50 Pro Karşılaştırılması

Xiaomi Redmi Note 8 ve Huawei P50 Pro Karşılaştırılması

Xiaomi Redmi Note 8 ve Huawei P50 Pro son dönemin en çok konuşulan telefonlarından ikisi. Biz de bu yazımızda, Xiaomi Redmi Note 8 ve Huawei P50 Pro karşılaştırılması yapacağız. 09-11-2022

Xiaomi Redmi Note 8 ve Huawei P50 Pro son dönemin en çok konuşulan telefonlarından ikisi. Biz de bu yazımızda, Xiaomi Redmi Note 8 ve Huawei P50 Pro karşılaştırılması yaparak telefonların tasarımsal açıdan benzerlik ve farklılıklarına, ekran ve kamera özellikleri ile donanımsal açıdan değerlendirmelerine göz atalım istedik. 

Xiaomi Redmi Note 8 ve Huawei P50 Pro karşılaştırılması yapılırken, iki cihazın da temel performanslarının anlaşılmasını sağlayan genel özelliklerini tanımak kritik önem taşır. Temel performans değerlendirmesi için aşağıda yer alan tablo oldukça açıklayıcı olacaktır. 

Özellikler

Xiaomi Redmi Note 8

Huawei P50 Pro

Ekran Boyutu

6,3 inç

6,6 inç

Ağırlık

190 gr

195 gr

RAM

4 GB

8 GB

Ekran Çözünürlüğü

1080x2340 (FHD+) Piksel

1228x2700 (FHD+) Piksel

İşletim Sistemi Versiyonu

Android 9.0 (Pie)

Android 11 (R)

Ekran Teknolojisi

IPS LCD

OLED

Kamera Çözünürlüğü

48 MP

50 MP

Tasarımsal Açıdan Benzerlikleri ve Farklılıkları

Xiaomi Redmi Note 8 ve Huawei P50 Pro karşılaştırması söz konusu olduğunda göz ardı edilmemesi gereken diğer bir husus da tasarım. Doğru bir karşılaştırma yapabilmek için iki cihazın da tasarım özelliklerini bilmeniz çok önemli. İki farklı model de çerçevesiz tasarıma sahip ve bu özellikleriyle tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Her iki telefon da hafif bir ağırlığın ve ince işçiliğin getirisi olan şık bir görünüme sahip. İki cihazda da eğimli ekran mevcut. Tek bir farkla: Xiaomi’nin modeli 2.5D eğimli ekrana sahipken, Huawei’ninki tam olarak 3D bir eğimli ekran. 

İlk bakışta Xiaomi’nin Redmi Note 8 modelinin yapısal malzemesi, metal alaşımından elde edilmiş sanılabilir. Ancak söz konusu bu modelde tercih edilen malzeme, özünde metal görünümlü plastik alaşımlı bir maddedir. Huawei P50 Pro’nun genel tasarımında kullanılan materyal ise doğrudan doğruya metaldir. 

Xiaomi Redmi Note 8 ve Huawei P50 Pro karşılaştırılması yapılırken mercek altına alınabilecek başka bir konu da modellerin sunduğu alternatif renk seçenekleri. Renk konusunda iki modelde de 4 farklı seçenekten birini tercih etmek mümkün. Xiaomi Redmi Note 8 modelinde mavi, mor, beyaz ve siyah gibi daha koyu ve pastel tonlar içeren renkler mevcut. Huawei P50 Pro modeli ise beyaz, siyah, altın ve pembe gibi daha soft renk tonlarıyla satışa sunulmuş durumda.

Donanımsal Açıdan Değerlendirme 

Akıllı telefon cihazlarının performansını ve hızını belirleyen temel unsur onların sahip olduğu donanımlardır. Akıllı telefonların taşıdığı yapısal teknoloji, altyapı ve yazılımlar maksimum verimli bir kullanım için kritiktir. Xiaomi Redmi Note 8 ve Huawei P50 Pro karşılaştırılması sırasında Redmi Note 8 ve P50 Pro özellikleri arasında grafik ve ana işlemcinin yanı sıra kullanılan CPU üretim teknolojisi ve frekansı gibi farkların söz konusu olduğunu bilmekte fayda var.

Donanımsal Özellikler

Xiaomi Redmi Note 8

Huawei P50 Pro

Ana İşlemci

4x 2.0 GHz Kryo 260 (Gold)

1x 2.84 GHz ARM Cortex-X1 (Kryo 680)

CPU Çekirdeği

8

8

Grafik İşlemci (GPU)

Adreno 610

Adreno 660

Bellek (RAM)

8 GB

4 GB

Pil Kapasitesi

4000 mAh

4360 mAh

CPU Üretim Teknolojisi

11 nm

5 nm

Yonga Seti

Qualcomm Snapdragon 665 (SM6125)

Qualcomm Snapdragon 888 (SM8350)

CPU Frekansı

2.0 GHz

2.84 GHz

Huawei P50 Pro’nun bellek kapasitesi -8GB- Xiaomi Redmi Note 8 modeline -4GB- kıyasla iki kat daha güçlü. Her iki cihazın CPU çekirdeği sayısı 8, işlemci mimarisi ise 64-bit. Tüm bu güncel teknolojik gelişmelere ayak uydurabilmiş özellikler iki cihazın da hızlı bir performans gösterdiğini tesciller nitelikte. 

Xiaomi Redmi Note 8 ve Huawei P50 Pro karşılaştırılması yaparken her iki cihazın hızlı şarj teknolojisini kendisine entegre ettiğini de söylemekte yarar var. P50 Pro modeli 66 W’lık ve Huawei SuperCharge altyapısını destekleyen bir hızlı şarj teknolojisiyle ilgi çekici. Dahası, 50 W’lık bir kablosuz hızlı şarj teknolojisi de modelin diğer bir artısı. Redmi Note 8 ise 18W gücünde bir hızlı şarj teknolojisi edinmiş durumda. Xiaomi Redmi Note 8 Pro’nun özellikleri arasında da hızlı şarj teknolojisi mevcut.

Ekran Özelliklerini Karşılaştırma

Huawei P50 Pro özellikleri, ekran konusunda Xiaomi modeline göre birkaç gömlek daha üst bir izlenim bırakıyor. Ekranlar, telefonlarda grafik ve ebat açısından son derece önemli bir kriter teşkil ediyor. Nitekim çözünürlük ve tasarımın kalitesini bir telefon ekranından anlamak çok da zor değil. Xiaomi Redmi Note 8 ve Huawei P50 Pro karşılaştırılması sırasında bu gibi faktörleri de göz önüne almak gerek. 

Huawei P50 Pro incelemesinde konu ekrana geldiğindeyse ilk olarak bu modelin OLED ekrana sahip olduğunu söylemeliyiz. Xiaomi Redmi Note 8 ise farklı olarak IPS LCD teknolojisinin desteklendiği bir ekran taşıyor. 450 PPI bir piksel yoğunluğu taşıyan P50 Pro’nun karşısındaki Redmi Note 8, 409 PPI bir piksel yoğunluğuna sahip. Xiaomi Redmi Note 8 özellikleri arasında damla çentikli ekran yapısının bulunması da önemli bir tasarım ayrıntısı. 

Her iki cihazın ekran çözünürlüğü FHD+ standardını karşılıyor. İki modelin de kapasitif ekranı, multi touch dokunmatik özelliğiyle dikkat çekiyor. Xiaomi Redmi Note 8 ve Huawei P50 Pro karşılaştırılması sırasında dikkate alınması gereken diğer bir husus da ekranların renk sayıları. Huawei P50 Pro’nun 1,7 milyar ekran renk sayısına karşın Xiaomi Redmi Note 8 modelinin 16 milyon renk sayısı mevcut. Yine P50 Pro’nun ekran yenileme hızı 120 Hz iken, Redmi Note 8’in bu özelliği tam olarak 60 Hz. P50 Pro modelinin dokunma tepki hızında bu sayının 300 Hz oranına kadar çıktığını belirtmekte de fayda var.

Redmi Note 8 ve P50 Pro: Hangisinin Kamerası Daha İyi? 

Xiaomi Redmi Note 8 ve Huawei P50 Pro karşılaştırması yaparken hiç kuşkusuz kamera ile ilgili nitelik ve olanakların da hesaba katılmasını gerekir. P50 Pro modelinde içerilen fotoğraf ve video çekim modlarının sayı ve niteliğinin Redmi Note 8 modeline baskın geldiği su götürmez. 

Karşılaştırmadaki rakibinin taşıdığı FPS sayısını ikiye katlaması, 100 kata kadar yakınlaştırmaya olanak tanıması ve telefoto teknolojisine sahip oluşu P50 Pro modelini cazip kılıyor. Bu konuda arka kameralardaki bariz megapiksel farkı da dikkat çekici. P50 Pro’nun ön kamera video çözünürlüğünün Xiaomi’nin modelinden iki kat fazla oluşu da önemli bir değer. Bütün bu özellikler ve farklar bir araya getirilip Xiaomi Redmi Note 8 ve Huawei P50 Pro karşılaştırılması yapıldığında, Huawei’nin modelinin kamera konusunda bir hatta birkaç adım önde olduğu rahatlıkla söylenebilir. 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/android-ve-ios-arasindaki-farklar-122 linkinden ulaşabilirsiniz.