Telefon İkinci El Telefon Almak İçin Güvenli Mecralar

İkinci El Telefon Almak İçin Güvenli Mecralar

Güvenilir mecralarda da kullanım miktarına ve gelişmiş özelliklerine göre fiyatlandırıldıkları için en uygun ücreti ödeyerek ikinci el telefon sahibi olabilirsiniz. 10-05-2022

Teknoloji hızla geliştiğinden bütün işlerimizi dijital ortamlarda yapmaya başladık. Artık hız ve işlev önem kazandığından elektronik aletlerimiz de gittikçe küçüldü ve günümüzde cebimizden daha küçük bir boyuta geldi. Bu sayede başka ülkedeki iş arkadaşlarımızla toplantılarımızı, başka şehirlerdeki mağazalardan alışverişlerimizi tek dokunuşla halleder hale geldik. Bunun en kolay kullanılabilir ve taşınabilir hali olan cep telefonu olmayan kimse kalmadı. Ancak gün geçtikçe artan cep telefonu modelleri ve fiyatları gözlerimizi ikinci el telefon pazarına çevirmemizi sağladı.

 

Eğer güvenilir yerlerden alınırsa ikinci el telefon hem daha ucuz hem de daha güvenilir oluyor. Bu sayede daha az para vererek daha yeni uygulamalara ulaşıp işinizi daha hızlı ve kolay bir şekilde halledebilirsiniz. Yeni telefon modelleri çıktıkça insanlar da daha sık telefon değiştirdiklerinden aslında son dönemde ikinci el telefonlar da neredeyse sıfırları kadar yeni kalıyor. Güvenilir mecralarda da kullanım miktarına ve gelişmiş özelliklerine göre fiyatlandırıldıkları için en uygun ücreti ödeyerek ikinci el telefon sahibi olabilirsiniz.

 

İnternet Sitesi mi Mağaza mı?

Günümüzde hepimizin her işe ayıracağı zaman kısıtlı ve elimizden geldiği kadar en fazla zamanı en gerekli işlerimiz için ayırmaya çalışıyoruz. Bu nedenle telefon elimiz ayağımız internet siteleri de alışveriş merkezlerimiz olmaya başladı. Artık mağaza mağaza bir ürünü arama ve fiyatlarını karşılaştırmak için saatlerimizi günlerimizi harcamamıza gerek kalmadı. Bu sayede bizler de daha çok internet sitelerinden alışveriş yapmaya başladık ki ikinci el cep telefon pazarı da şu dönemde en çok genişleyen alanlardan biri oldu.

 

İnternet ve mağazadan ikinci el telefon almanın avantajları ve dezavantajlarını karşılaştıracak olursak:

 

Nakit mi Kredi Kartı mı?

Mağazadan ikinci el telefon alışverişi yaptığınız zaman hem kredi kartı hem nakit para kullanabilirsiniz. Ancak aradığınız ürünü bulmak, nerede nasıl fiyatlandırıldığını bulmak hem zamanınıza hem de daha çok paraya mal olur. İnternet sitelerinden bu ürünü aldığınızda sadece banka ve kredi kartıyla ödeme yapabilirsiniz ama kısa sürede en doğru ürüne en uygun ücreti ödediğinizi bilirsiniz.

 

Satış Görevlisi Güvenilir mi?

İkinci el telefon alırken en önemli faktör güvenilir bilgidir. Alacağınız telefonun ne kadar kullanıldığı, nasıl özelliklerinin olduğu, bir problemle karşılaşılıp karşılaşılmayacağını bilmeniz gerekir. Çok eski zamanlardan beri bir ürünü alırken dokunmak, sormak en önemli etkenlerden biridir. Ancak bilgi aldığınız kişinin bir ürünü satmak amacıyla onu gereksiz yere parlatıp parlatmayacağını bilemezsiniz.

 

Ancak güvenli internet sitelerinden alışveriş yaptığınızda kimsenin sizi yanlış yönlendirme ve bundan prim alma gibi durumlarıyla karşılaşmadan rahatça ikinci ürününüzün tüm özelliklerine bakabilir ve bunu diğerleriyle aynı sayfa üzerinden karşılaştırabilirsiniz. Bu sayede kimsenin olumsuz etkisi altında kalmadan kendi ölçütlerinize göre en doğru kararı verebilirsiniz.

 

Kargonun Gelmesi Ne Kadar Sürer?

Mağazadan ikinci el telefon alacağınız zaman satış görevlisiyle konuşup anında ürünü alabilirsiniz ama bunun öncesinde uzun bir araştırma, değerlendirme, satıcıya güven gibi aşamaları geçmeniz gerekir. Yani ön hazırlık kısmı telefonu anında almanın verdiği zaman tasarrufunu sıfıra indirir. Güvenli bir internet sitesinden ikinci el telefon aldığınızdaysa zaten araştırma ve karşılaştırma kısmını hızlıca gerçekleştirmiş olursunuz.

 

Ürününüzü seçersiniz ve size kargolanmasını beklersiniz. İşte tam bu noktada telefonunuzun ne zaman geleceğine dair endişeler duymaya başlarsınız. Ancak güvenilir internet sitelerinin kaliteli kargo şirketleriyle çalıştığını göz önünde bulundurursak aklımızdaki soru işaretlerinin de biraz olsun dağıldığını görebiliriz. Sitenin sizi yönlendirmesiyle ürününüzün kargo takibini yapabilir ve bir gecikme yaşandığında alışveriş yaptığınız siteyle irtibata geçebilirsiniz. Bu sayede kargonuzun anbean takibini yapabilir ve siz ona gitmeden telefonunuzun kolayca size gelmesini bekleyebilirsiniz.

 

İkinci El Cep Telefonu Kolayca İade Edilebilir mi?

Daha sağlam olduğunu düşündüğünüz için mağazadan ikinci el telefon almış olabilirsiniz. Sizin isteklerinizle ürünün verebilecekleri umduğunuz gibi uyuşmadığında telefonunuzu aldığınız yere gidip iade etmek en büyük hakkınız. Ancak bunun için tekrar bütün işinizi gücünüzü bırakıp mağazaya gitmeniz, satıcıyı ürünü neden beğenmediğiniz konusunda ikna etmeniz ve fatura gibi birçok belge işiyle uğraşmanız gerekir. Bunu güvenilir internet sitesinden aldığınızda ise hiç kimseye laf anlatma zorunda olmadan, belgelerle uğraşmadan ürününüzü anında iade edebilirsiniz. İade ettiğinizde paranız da size iade edilir ve bu şekilde zaman kaybetmeden asıl ihtiyaç duyduğunuz ürünü bulup satın alabilirsiniz.

 

Nereden İkinci El Telefon Almak Daha Ucuz?

Mağaza ve internet sitelerini karşılaştırdığımızda aralarındaki en büyük fark birinin diğerinden çok fazla ucuz olması. Tahmin edeceğiniz gibi mağazaların dükkan kirası, depolama, çalışan ücretleri gibi birçok gideri bulunmakta. Bu açığı kapatmak için ürün fiyatlarını artırıyorlar ve böyle olunca da alıcılar istedikleri ürünlere maliyetinin çok üzerinde bir meblağ ödüyorlar.

 

Bu da en çok, piyasası oldukça geniş olan ikinci el telefon pazarına yansıyor. İnsanlar zaten daha ucuza daha gelişmiş bir sistem kullanabilmek için ikinci el telefonlara yöneliyorlar. Bu nedenle güvenilir internet siteleri en uygun fiyata en kaliteli ikinci el telefonu almak için en doğru mecra. İnternet sitelerinin kira, dükkan giderleri gibi masrafları olmadığından ikinci el telefonları da oldukça ucuza satıyorlar. Bu sayede hem zamanınız hem paranız size kalıyor.

 

İkinci El Telefon Alırken Covid-19 Riskini Azaltın

Son dönemde artan Covid-19 vakaları yüzünden herkes evde kalmaya ve mümkün oldukça sokağa çıkmamaya gayret ediyor. Bu nedenle artık evden eğitim görüyor, çalışıyor ve hayatımızı idame ettirebilmek için alışveriş yapıyoruz. Başlarda sadece gıda gibi gerekli şeyleri evden sipariş ederken yeni normale alışma sürecinde mobilya, elektronik eşya, kıyafet gibi ihtiyaçlarımızı da internet sitelerinden almaya başladık.

 

Evden çalışma döneminde en çok kullandığımız telefonlar ve bilgisayarlar sayesinde iş hayatına ve sosyal hayata bağlandık. Hem gelirde yaşanan ufak kısıntılar hem de mobil cihazların bu kadar değer kazanmasıyla hepimiz iletişim imkanlarımızı en ucuza ve en sağlıklı şekilde yapmaya başladık. Bu nedenle ikinci el telefon ihtiyacı da son dönemde oldukça artış gösterdi. Bu gereksinimini karşılamak isteyen insanlar da Covid-19 riskini en aza indirmek için kalabalık mağazalar yerine güvenli internet sitelerini tercih etmeye başladılar. Bu şekilde en hızlı ve sağlıklı bir şekilde tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar.

 

İkinci El Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

İkinci el telefon alırken mağazadan da internet sitelerinden de alışveriş yapılmış olsa en önemli faktör telefonun sağlam ve güvenilir olması. Bu açıdan ürün karşılaştırmanın objektif bir şekilde yapılabilmesi ve gerektiğinde iade kolaylığı sağlaması açısından güvenilir internet sitelerinden ikinci el telefon alınması büyük oranda daha sağlıklı. Telefon elinize geçtiğinde bunun kontrollerini yaptırmanız da artık oldukça kolay.

 

Android ve IOS sistemlerine göre ikinci el telefonunuza çeşitli testler yaptırabilirsiniz. İlk olarak telefonun kaçak olup olmadığını anlamak için E-Devlet IMEI sorgulama işlemi yapmanız gerekli.

 

Imei numarası nedir, ne işe yarar gibi sorularınız için yazımızı okuyabilirsiniz: IMEI nedir?

 

Diğer yandan, yapılacak işlemler kapsamında kamera, hoparlör gibi işlevlerini kontrol etmelisiniz. Ayrıca ikinci telefon aldığınızda en çok dikkat etmeniz gereken şeylerden biri şarj ömrünün uzun olması, diğeriyse elinizde fatura olması, bu sayede istediğiniz zaman gidip telefonu geri verebilirsiniz. Tüm bu özelliklerini kontrol ettikten sonra hasarlı olduğunu tespit ederseniz ikinci el telefonunuzu mağazaya götürüp fatura işleriyle uğraşacağınıza güvenli bir internet sitesinden alarak anında zahmetsiz iade edebilirsiniz.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/yenilenmis-telefon-satisi-hakkinda-yonetmelik-22 linkinden ulaşabilirsiniz.