Telefon Akıllı Telefon ile Neler Yapılabilir?

Akıllı Telefon ile Neler Yapılabilir?

Akıllı telefonlar, cep telefonlarına cep bilgisayarı özelliklerinin eklenmesiyle tasarlanan iletişim cihazlarıdır. Yazımızda akıllı telefonla neler yapılabilir anlatacağız. 27-02-2023

Akıllı telefonlar, cep telefonları içerisine cep bilgisayarı özelliklerinin de eklenmesi sonucu tasarlanan gelişmiş mobil iletişim cihazlarıdır. Akıllı telefonlarda, klasik cep telefonlarından farklı olarak, mobil işletim sistemleri vardır. Böylece pek çok farklı amaç doğrultusunda daha aktif biçimde kullanılmaları mümkün hâle gelir. Üstelik birçok akıllı telefonda uygulama performansını üst seviyelere taşıyacak donanımsal özellikler mevcuttur. 

 

Günümüzde hemen herkesin elinde akıllı telefonları görmek mümkün. Sadece konuşmak için değil, müzik dinleme, film ile video izleme, bankacılık işlemleri ve internet erişimi gibi pek çok ihtiyaç anında akıllı telefonlar yanımızda. Geçmişten günümüze Apple tarafından iPhone 6S, iPhone 7 ve iPhone 11 gibi akıllı telefonlar geliştirildi. Aynı şekilde Samsung ve Xiaomi gibi markalar tarafından da farklı özellikler eklenerek yeni modeller ve yazılımlar geliştirmekte. Öyleyse akıllı telefon ile neler yapılabileceğine daha yakından bakalım.

 

Profesyonel Fotoğraflar ve Videolar Çekin

Akıllı telefonların en önemli özelliklerinden bir tanesi, profesyonel fotoğraflar ve videolar çekmesi. Bu telefonlar sayesinde fotoğraf makineleri neredeyse hiç aramadığımız bir alet olarak geçmişte kalmış durumda. Çünkü hemen hemen tüm markalarda üretilen akıllı telefonlar, çekim kaliteleri dolayısıyla makinelerle yarışacak düzeyde. 

 

Bir tatile ya da geziye gittiğinizde akıllı telefonunuz sayesinde kusursuz çekimler yapabilirsiniz. Özellikle iPhone 11, fotoğraf ve video çekimlerinde benzersiz performansa sahip. Farklı filtrelerle çekebileceğiniz tatil videolarını sosyal medya hesabınızda paylaştığınızda takipçileriniz bunlara hayran kalacaktır. 

 

Bunların yanı sıra “Akıllı telefonla başka neler yapılabilir?” dediğinizde anı fotoğrafları için de ideal olduklarını söylemek mümkün. Doğum günlerinizde, yeni yılda, bayramlarda ya da sevdiklerinizle geçirdiğiniz herhangi bir zaman diliminde akıllı telefonların kamerasını kullanarak anılarınızı ölümsüzleştirebilirsiniz.

 

Eğlenceli Vakitler İçin Oyun

Eskiden bilgisayarda oynadığınız pek çok oyunu günümüzde akıllı telefonlar üzerinden de oynamanız mümkün. Akıllı telefonların App Store ya da Play Store gibi uygulamaları üzerinden dilediğiniz oyunu indirebilirsiniz. Ayrıca Android işletim sistemli birçok telefonun kendisinde çeşitli oyunlar hâlihazırda yüklü durumdadır. 

 

Sizin için oyun oynamak, akıllı telefonlarda olmazsa olmaz bir alışkanlıksa şarj ve GB kapasitesi yüksek bir ürün almanızı önerebiliriz. Neticede oyun oynamak, zaman aldığı kadar cihazın bataryasından da enerji harcayan bir aktivitedir. Oyun oynamak için telefonlar kategorisine baktığınızda da birçok markanın size hitap eden modellerini görebilirsiniz. İster Apple ister Android olsun, oyun oynayabileceğiniz özellikleri içeren ideal bir ürün bulmanız mümkün.

 

İşiniz İçin Kullanın 

“Akıllı telefonla ne yapılabilir?” diye sorulduğunda işleriniz için kullanılabilme özelliği taşıması dikkat çeker. İş hayatınızda bilgisayar üzerinden yaptığınız mailleşme ve yazışmaları, akıllı telefonunuz üzerinden de kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Bir yere acil olarak mail mi göndermeniz gerekti? Akıllı telefonunuz her zaman yanınızda. Üstelik mesai saatleri dışındayken de işle alakalı her acil durumu akıllı telefonunuzla çabucak çözebilirsiniz. 

 

Bir Öğrenim Aracı Hâline Getirin

Akıllı telefonlar, günümüzde adeta bir öğrenim aracı hâline gelmiş durumda. İnternete el altından ulaşabilme imkânı, pek çok bilgiye erişmeyi kolaylaştırdı. Üstelik akıllı telefonlar sayesinde dijital platformlar üzerinden kitap okumak da mümkün. Sadece istediğiniz sesli kitap uygulamasını indirmeniz yeterli. 

 

Akıllı telefonların kameralarının sağladığı imkânlar sayesinde doğru açılardan fotoğraf ve video çekmeyi de öğrenebilirsiniz. Böylece kamera ve fotoğraf makinesi gibi yanınızda ağırlık yapacak araç gereçlere ihtiyacınız kalmaz. Bunun yanı sıra akıllı telefonlar, sağladıkları sosyal medya uygulamaları sayesinde uzaktan çalışmak isteyen kişiler için de biçilmiş kaftan görevi görür. Kendi işini yapmak isteyen herkes, akıllı telefonların sunduğu uygulamaları öğrenerek hayatında yeniliklere yelken açabilir. 

 

Bankacılık İşlemlerine Pratik Yollardan Çözüm

Neredeyse tüm bankaların mobil uygulama ağı gelişmiş durumda. Dolayısıyla akıllı telefonla neler yapılabileceğine dair en iyi cevaplardan bir tanesi de bankacılık işlemlerini pratik yollardan çözebilme imkânıdır. Cep telefonunuza tek tıkla indirebileceğiniz bankacılık uygulaması ile dilediğiniz yerde işlemlerinizi gerçekleştirmeniz mümkün. Para transferinden fatura ödemeye kadar birçok işleminizi akıllı telefonunuzun yardımıyla halledebilirsiniz. Acil bir ödeme mi yapmanız gerekti? Tek tıkla akıllı telefonunuzdan para gönderimi yapabilirsiniz.

 

Film ve Dizi İzleyin 

Önceden bilgisayardan izlediğiniz film ve dizileri artık akıllı telefonunuzdan seyredebilirsiniz. Bugüne dek üretilen akıllı telefonların çoğunda video oynatma gibi işlerin rahatlıkla yapılabilmesi adına ekran çözünürlüklerinin geniş ekran şeklinde ayarlandığını söyleyebiliriz. Bu sayede takip ettiğiniz dizileri, internetin çektiği her yerden izlemeniz oldukça kolay. Ayrıca izlemek istediğiniz tüm kanalların canlı tv uygulamalarını telefonunuza kolaylıkla indirebilirsiniz. 

 

Akıllı Telefon ile Sosyalleşmek Mümkün

Akıllı telefonunuz sayesinde sosyalleşmeniz son derece kolay. Çünkü sosyalleşme kavramı, artık sanal ortamlara taşınmış durumda. Gerçek hayatta çok fazla insan içine karışma taraftarı değilseniz akıllı telefonunuza indireceğiniz bazı uygulamalarla sosyalleşebilirsiniz. Instagram, Facebook ve Twitter gibi daha pek çok sayısız sosyal medya platformunu bu açıdan değerlendirebilirsiniz. 

 

Eski Akıllı Telefonlar ile Yapılabilecekler 

Akıllı telefonlar, sürekli yenilenen cihazlar arasında yer alır. Dolayısıyla bir süre sonra eskirler. Yerine yenilenmiş telefon gelir. Eski akıllı telefonlar ise kullanılma özelliklerini kaybetmemişse pek çok durum için değerlendirilebilir. Kırılma ya da açılmama problemi yoksa eski akıllı telefonlar ile yapabileceklerinizi sırayla inceleyebiliriz. 

 

Güvenlik Kamerası Olarak Kullanabilirsiniz 

Pek çoğumuzun evinde güvenlik sistemi olmayabilir. Fakat büyük şehirlerde bir güvenlik kamerasına ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu noktada eski akıllı telefonlar hayat kurtarma görevi görür. Bu telefonları güvenlik kamerası hâline getirerek internet aracılığı ile dilediğiniz yerden evinizi ya da odanızı izleyebilirsiniz. 

 

GPS Takip Cihazı 

Sizin için önem arz eden herhangi bir şey için eski akıllı telefonunuzu kullanarak GPS takibi yapabilirsiniz. Fakat GPS takibi, cihazın şarjının çabuk tükenmesine sebep olur. Bu sebeple hareket hâlindeki bir yerde batarya problemi yaşanabilir. Bu durumla karşılaşmamak için kapasitesi yüksek bir powerbank kullanmayı tercih edebilirsiniz. 

 

Eski telefonunuz iPhone ise “Ayarlar” kısmından “iPhone Bul” seçeneğini tıklayıp cihazı bir yere sabitlemeniz gerekir. Android ise “Ayarlar” kısmından konum takibini açarak telefonunuzu bir yere sabitlemeniz yeterlidir. Sonrasında her iki cihaz için de Google veya Apple hesaplarını kullanıp harita üzerinden nereye gittiğinizi görebilirsiniz. 

 

Bebek Monitörü 

“Eski akıllı telefonla neler yapılabilir?” sorusuna vereceğimiz en iyi yanıtlardan biri de bebek monitörü olarak kullanılabileceğidir. Tek yapmanız gereken, bebeğinizin bulunduğu bölgeyi net ve rahat görebileceğiniz yere telefonu açık kalacak biçimde yerleştirmek olacaktır. 

 

Öncelikle “Bebek Monitörü Annie” uygulamasını eski ve yeni telefonunuza indirin. Her iki telefonu da internete bağlayıp uygulamaları açın. Eski telefonunuzdaki uygulamadan bir kod oluşturarak kodu 30 saniye sonra yeni telefonunuzdaki uygulamaya girin. Böylece iki telefonu birbirine bağlamış olursunuz. Artık yeni telefonunuz ile bebek kamerasını sürekli kullanabilirsiniz. 

 

Araç Kamerası Olarak Kullanım 

Eski akıllı telefonla yapılabilecek şeylerden bir tanesi de araç kamerası olarak kullanabilmesidir. Otomobil içinde araç kamerası bulundurmak, pek çok sürücü için hayat kurtarıcı olacaktır. Bu amaç doğrultusunda eski telefonunuza yükleyeceğiniz uygulama yeterlidir. Telefonun enerji ihtiyacını karşılayabilmesi adına ise aracınızdan bir bağlantı kablosu çekmeniz, sizin için büyük avantaj sağlayacaktır.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/yerli-telefon-markalari-139 linkinden ulaşabilirsiniz.