Telefon İphone 11 Bilinmeyen Özellikleri Nelerdir?

İphone 11 Bilinmeyen Özellikleri Nelerdir?

İphone 11 bilinmeyen özellikleri, cihazın hemen her kullanıcı tarafından bilinen özellikleri kadar işe yarar ve kullanışlıdır. 12-05-2022

Teknoloji tutkunları tarafından uzun süre büyük bir merakla beklenen iPhone 11, çıkış yaptığı ilk tarih itibariyle yüksek düzeyde ilgi gördü. Kısa bir süre içerisinde geniş bir kitle tarafından hızla benimsenen cihazda Apple, birçok yeniliğe de imza attı. iPhone 11 çok fazla yeniliğe ev sahipliği yapıyor olsa da kullanıcıların çoğu, cihazda bulunan bazı özeliklerden habersiz. iPhone 11 bilinmeyen özellikleri, cihazın hemen her kullanıcı tarafından bilinen özellikleri kadar işe yarar ve kullanışlıdır.

 

Eğer siz de bir iPhone 11 sahibiyseniz, cihazınızda yer alan bütün özellikleri bilmeniz ve cihazı en verimli şekilde kullanmanız önerilir. Böylelikle iOS deneyimini daha derinlikli olarak hissetmeniz mümkün olduğu gibi ayrıca sahip olduğunuz cihazdan en efektif şekilde faydalanmanız da olanaklıdır. iPhone'un bilinmeyen özellikleri arasında özellikle gündelik yaşamınızı daha da kolaylaştıracak temel özelikler dikkat çekicidir. Ayrıca 11 serisi ile birlikte iPhone cihazlarda yer alan yeni özellikler, cihazı aktif kullanma konusunda da önemli avantajlar sunacaktır.

 

iPhone 11 Bilinmeyen Özellikleri

iPhone bilinmeyen özellikleri arasında 11 serisinde Apple tarafından geliştirilen pek çok yeni özellik yer alıyor. Bu özelliklerin bir kısmı yeni geliştirilmemiş olsa da yine iPhone kullanıcıları tarafından hiç bilinmeyen ya da çok az kullanılan özellikleri de kapsıyor. Gündelik yaşamın her alanına kolaylıkla dokunabilme olanağı bulunan bu özelliklerle iPhone 11 cihazınızı daha verimli kullanabilirsiniz.

 

32 Kişiye Kadar FaceTime Özelliği

Pek çok iPhone 11 kullanıcısı tarafından bilinmiyor olsa da FaceTime görüşmelerinizi, 32 kişiye kadar katılımcıyla sürdürebilirsiniz. 32 kişilik devasa bir görüntülü grup görüşmesi gerçekleştirmek için yapmanız gerekenler ise son derece basit. Öncelikli olarak FaceTime uygulamasını açın. Burada yer alan “Grup FaceTime” aramasına geçiş yapın. Sağ üst köşede yer alan “+” simgesini kullanarak 31 farklı katılımcıyı aynı anda tek bir görüşme içerisinde ağırlayabilirsiniz. Üstelik görüşmedeki katılımcı sayısının fazla olması, görüşme verimliliğine, herhangi bir olumsuz etki etmeyecektir.

 

Şerit Metre ile Ölçüm Yapabilme Özelliği

Hemen hiçbir iPhone kullanıcısı tarafından bilinmiyor olmakla birlikte şerit metre özelliği, sadece 11 serisi cihazlara özgü değildir. Yeni nesil iPhone cihazların hemen hepsinde yer alan şerit metre ile ölçüm yapabilme özelliği, gündelik yaşamda birçok konuda yardımcınız olacaktır. Ölçüm uygulamasında kolaylıkla ulaşabileceğiniz bu özelliği, AR  (Arttırılmış Gerçeklik) farkıyla kullanmanız mümkündür. Bu özeliği kullanırken dikkat etmeniz gereken tek durum ise uygulamanın verdiği talimatlara uymak olacaktır.

 

Mesaj Filtreleme

Mesaj filtreleme özelliği birçok iPhone kullanıcısı tarafından biliniyor olsa da aktif olarak kullanılan özelliklerden değildir. Söz konusu özeliğin en temel işlevi tanımadığınız kişilerden gelen SMS’leri kolaylıkla engelliyebiliyor olmanızdır. Söz konusu özelliği aktif hale getirmek için yapmanız gerekenler şu şekildedir;

 

  • Ayarlar bölümüne geçiş yapın
  • Açılan pencereden “Mesajlar” butonuna basın
  • Pasif konumda yer alan “Bilinmeyenleri Filtrele” seçeneğini aktif konuma getirin

 

Özelliği aktif konuma getirmenizle birlikte artık rehberinizde kayıtlı olmayan kullanıcılardan gelen kısa mesajlar engellenecektir. Bu özellik, son dönemde yoğun şekilde telefonları meşgul eden spam mesajlarını engellemek adına oldukça önemli bir avantaj sağlayacaktır.

 

Park Edilen Konumu Göster Özelliği

iPhone 11 bilinmeyen özellikleri arasında en dikkat çekici olan “Park Edilen Konumu Göster” özelliği, araç kullanıcılarına önemli avantajlar sağlar. Birçok iPhone kullanıcısı tarafından bilinmeyen bu özellik sayesinde park ettiğiniz aracınızı kolaylıkla bulmanız mümkündür. Özellikle büyükşehirlerde yaşayan ve şehrin keşmekeşini derinlikli olarak hissedenler için bu uygulama, oldukça verimli bir alternatiftir. Özelliği kullanabilmek için iPhone 11 cihazınızın Bluetooth ve CarPlay bağlantısının bulunuyor olması gerekmektedir. Söz konusu bağlantıların yapılması halinde park halinde olan aracınızın konumunu kolaylıkla işaretleyebilirsiniz.

 

PDF Formatında Paylaşım Kolaylığı

iPhone un bilinmeyen özellikleri arasında iş yaşamında son derece önemli avantajlar sağlayabilecek PDF formatında paylaşım yapabilme özelliği de yer almaktadır. Birçok iPhone kullanıcısı tarafından bilinmeyen bu özellik, metinlerin PDF formatına dönüştürülmesini sağlar. Bu özelliği kullanarak herhangi bir metin, mesajı, web sayfasını ya da yazılı içeriği PDF formatına dönüştürmeniz mümkündür. Üstelik dönüştürdüğünüz dosyaları kolaylıkla paylaşabilirsiniz. Özeliği kullanabilmek için yapmanız gerekenler;

 

  • Metin ya da web sayfasının ekran görüntüsünü alın.
  • Küçük resim simgesiyle bulunan ekran görüntüsüne tıklayın.
  • Son olarak açılan ekran görüntüsünü “Tam Sayfa” olarak ayarlayın.

 

Bu işlemlerin tamamlamanızın ardından iOS sizin için dosyayı PDF formatına dönüştürecektir. Üstelik ekran görüntüsünün bir kısmı görünüyor olsa bile tüm dosyanın PDF formatına dönüşmesi olanaklıdır.

 

Siri’yle Yazılı Sohbet Edebilme

iPhone 11 bilinmeyen özellikleri kapsamında değerlendirilmekten çok 11 serisiyle birlikte iPhone kullanıcılarının ilk kez tanıştığı özelliklerden biri Siri ile yazılı iletişim kurabilmektir. iPhone modeli cihazların önceki serilerinde bilineceği üzere Siri ile sadece sesli iletişim kurulabiliyordu. iPhone 11 serisiyle birlikte artık Siri sizinle metin üzerinden de haberleşebiliyor. iPhone 11 marka cihazınızda yer alan “Home” tuşuna basarak Siri’yle yazılı iletişim deneyimini yaşayabilirsiniz.

 

Alternatif Kapatma Düğmesi

iPhone marka cihazlarla ilgili kullanıcılar tarafından yapılan en temel şikayetlerden biri tahmin edileceği üzere kapatma düğmesidir. Güç düğmesi olarak da bilinen kapatma düğmesinin bozulması halinde kullanıcıların iPhone cihazlarla etkileşimi tamamen kesilir. Bu olumsuzluğun giderilmesi ve kullanıcı deneyiminin arttırılması adına iPhone’un 11 serisi cihazlarına yeni bir özellik eklendi. iPhone bilinmeyen özellikler arasında yer alan bu özellik sayesinde telefonunuzun güç tuşu bozulsa bile etkileşiminiz kesilmeyecektir. Üstelik bu özellikten yararlanmak için yapmanız gereken tek şey özelliği aktif etmektir. Söz konusu özelliği aktif etmek için takip etmeniz gereken yol haritası şu şekildedir:

 

  • Ayalar bölümünü açınız.
  • Burada bulunan menüden “Profil” sekmesine tıklayınız.
  • Açılan sayfadan özelliği aktif ediniz.

 

Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından artık telefonunuzu güç düğmesi olmadan açabilmeniz mümkündür. Telefonu şarja takmanız yeterli olacaktır.

 

Videoların ve Fotoğrafların Formatını Değiştirebilme

iPhone 11’le birlikte iPhone kullanıcılarını şaşırtan bir yenileme yapılmıştı. Bu yenilemeye göre fotoğraf ve video formatları klasik dosya formatından farklı hale getirilmiştir. Buna karşın eski video ve fotoğraf formatı deneyimini sürdürmek isteyenlerin söz konusu yeniliği değiştirmesi de mümkündür. iPhone 11 bilinmeyen özellikleri arasında yer alan video ve fotoğraf formatını değiştirme işlemleri için yapmanız gerekenler şu şekildedir:

 

  • Ayarlar bölümüne geçiş yapın.
  • Buradan “Kamera” seçeneğini açın.
  • Açılan sayfadan “Biçimler” bölümüne geçiş yaparak değişikliği gerçekleştirin.

 

Bu adımları takip ederek yeni iPhone 11’nizde görüntü ve video formatında yapılan güncellemeyi pasif konuma getirebilir ve klasik iPhone deneyimini yaşayabilirsiniz.

 

Tek El Klavyesi

iPhone 11’le birlikte kullanıcıların beğenisine sunulan bir diğer önemli yenilikte tek el klavyesidir. Her ne kadar akıllı cihazlarda uzun süredir kullanılan temel özelliklerden olsa da tek el klavyesi, iPhone marka cihazlarda ilk kez 11 serisiyle kullanılmaya başlandı. Bu kapsamda iPhone bilinmeyen özellikleri arasında tek el klavyesinin gösterilmesi mümkündür. Söz konusu özelliğin aktif edilmesi adına sırasıyla;

 

  • Ayarlar bölümüne geçiş yapın.
  • Önce “Genel” sekmesi, ardından da “Klavye” bölümüne geçiş yapın.
  • Açılan pencerede “Tek El Klavyesi” seçeneğini bulun ve aktif edin.

 

İşlemlerini tamamlamanız yeterli olacaktır. Özelliğin aktif edilmesi halinde tek el kullanımı iOS yazılımı tarafından otomatik olarak algılanacaktır. Tüm bu bilinmeyen özelliklerden en efektif şekilde faydalanmak adına iPhone modeli cihazınızı yoksa, en düşük maliyetle Easycep tarafından yenilenen iPhone cihazları ve birçok ikinci el telefon ürünlerini tercih edebilirsiniz.

 

Bu yazımızda iPhone 11 bilinmeyen özellikleri nelerdir sorusuna değindik. Bir önceki yazımıza https://easycep.com/easycep-blog/en-bilinen-cep-telefonu-markalari-hangi-ulkelere-ait/ linkinden ulaşabilirsiniz.