Telefon En Bilinen Cep Telefonu Markaları Hangi Ülkelere Ait?

En Bilinen Cep Telefonu Markaları Hangi Ülkelere Ait?

Sıkça sorulan en bilinen cep telefonları hangi markaya ait sorusunun cevabını açıklıyoruz. Detaylara yazımızın devamında görebilirsiniz. 12-05-2022

Cep telefonları ve elektronik cihazlarla ilgili en çok merak edilen konuların başında cep telefonu markaları hangi ülkelere ait sorusunun cevabı gelmektedir. Günümüzde bilineceği üzere birçok akıllı cihaz üreticisi şirket bulunmaktadır ve bu şirketler büyük ölçüde dünya geneline yayılmıştır. Özellikle Çin ve ABD akıllı cihaz üretimi ve gelişimi sürecine öncülük ederken teknoloji geliştirici firmalar da büyük oranda bu ülkelerde faaliyetlerini yürütmektedir. Haliyle bu ülkelere ait cep telefonu markaları piyasayı domine etmektedir.

 

Bununla birlikte çok yakından bildiğimiz bazı cep telefon markaları da yine Asya pazarında Güney Kore, Japonya ve Tayvan gibi ülkelerde üretilmektedir. Son dönemde akıllı cihaz pazarına Asya’dan yüksek düzeyde katılımın bulunması pazarın büyük oranda Asya’ya kaymasını sağlarken öte yandan Çin’in bünyesinde bulundurduğu ucuz iş gücü olanağı pek çok firmanın üretimini Çin’e kaydırmasına sebep olmuştur.

 

Telefon Markaları ve Üretim Yerleri

Günümüzde çok yakından tanıdığımız ve hatta uzun yıllardır kullandığımız pek çok telefon markalarının ürünleri büyük oranda Çin’de üretiliyor. Buna karşın söz konusu markaların menşeinin Çin olduğunu söylemek mümkün değildir. Her ne kadar bu cihazların parçaları Çin’de üretiliyor olsa da her biri farklı ülkelerde patentlenmiş şirketlerdir. Dolayısıyla cep telefonu markaları hangi ülkenin merak edenler için parçaları Çin’de üretiliyor olsa da bilinen pek çok markanın Çin menşeili olmadığı belirtilmelidir.

 

Ayrıca dünya akıllı telefon pazarında Çin kadar önemli bir başka aktör de ABD’dir. Uzun yıllar Çin ve ABD arasında bu pazara hakim olma konusunda gerçekleşen çekişme, çeşitli teknolojilerin çok daha hızlı şekilde akıllı cihaz kullanıcılarla buluşmasına sebep olmuştur. Amerika Birleşik Devletleri bünyesinde pek çok telefon üreticisi firma bulunuyor olmakla birlikte bazıları bu piyasada büyük oranda güç sahibi olmaktadır. Fakat diğer ABD'li cep telefonu markaları iPhone kadar ses getirmemiştir.

 

Tahmin edileceği üzere iPhone akıllı cihaz piyasasını günümüzde domine eden ve kendine özgü işletim sistemiyle fark yaratan en bilindik markadır. Ülkemizde de yüksek düzeyde ilgi gören iPhone marka cihazlar ABD menşeilidir. iPhone cihazlarını üreten Apple markası, ABD’de üretimlerini sürdürmektedir.

 

Hangi Telefonu Hangi Ülke Üretiyor?

Cep telefonu markaları hangi ülkelere ait sorusuna cevap arayanlar için günümüzde en çok bilinen ve en çok tercih edilen telefon markalarının büyük oranda ABD, Çin, Güney Kore ve Japonya menşeili olduğu belirtilmelidir. Yapısal özellikleriyle dikkat çeken bu markalar, günümüzde akıllı cihazlar nezdinde geliştirilen teknolojilerin öncüsü konumundadır. Bu cihazların ait olduğu cep telefonu markaları yeni bir çağa geçmemize de sebep olmuştur. Bu markaların bir diğer özelliği ise günümüzde en iyi kameraya sahip cihazları üretmeleridir.

 

Belirtilmiş olduğu gibi her ne kadar bu firmalar menşei bakımından Japonya, ABF ve Güney Kore firmaları gibi görünüyor olsa da büyük oranda Çin de üretimlerini sürdürmektedirler. Ayrıca yine büyük teknoloji geliştirici firmaların üretim kapsamında en az Çin kadar tercih ettiği bir diğer ülke de Vietnam’dır.

 

Özellikle Samsung gibi dünya devi firmalar, büyük oranda üretim tesislerini Vietnam’da kurmuştur. Vietnam da tıpkı Çin gibi ucuz iş gücüne sahip olması ve daha az maliyet içeriyor olması nedeniyle dünya devi pek çok teknoloji firması tarafından üretim alanı olarak kabul edilmektedir. Bu kapsamda akıllı cihazların ve akıllı cihaz parçalarının büyük bir bölümünün teknik anlamda Çin ve Vietnam da üretildiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

 

Samsung

Hangi telefon hangi cep telefonu markalarına ait sorusunun en çok sorulduğu ürün şüphesiz Samsung'dur .Dünyanın önde gelen teknoloji devi firmalarından olan Samsung, faaliyetlerine ilk olarak 1938 yılında başlamıştır. Günümüzde global pazarın en önde gelen firmalarından olan Samsung, başlangıçta Asya pazarında hakimiyeti bulunan bir teknoloji geliştiriciydi.

 

Bu yıllarda Asya’nın elektronik cihaz üretimi sektörünü büyük oranda elinde tutan Samsung, daha sonra cep telefonu sektörüne de giriş yapmıştır. Şirketin ürettiği ilk telefonlar arzu edilen ölçüde ilgi görmezken, günümüzde ise Nokia’nın uzun yıllar boyunca sahip olduğu, dünyada en çok satılan telefon markası unvanını Nokia’nın elinden almıştır.

 

Güney Kore menşeili olan Samsung, üretimlerini Çin ve Vietnam’da gerçekleştirmektedir. Günümüzde aktif olarak kullanıcılara ulaşan onlarca farklı modeli bulunan Samsung’un en çok ilgi gören modelleri Note, Galaxy ve S serileridir. Şirket 2020 yılı verilerine göre dünya çapında en büyük hacme sahip olan teknoloji firmasıdır. Easycep üzerinden ikinci el telefon Samsung  ürünlerine uygun fiyatlar ile ulaşmanız mümkündür. Sitemizden Samsung modellerine göz atabilirsiniz.

 

iPhone

Cep telefonu markaları hangi ülkeye ait sorusu kapsamında hemen herkesin en yakından tanıdığı firmalardan olan iPhone, belirtilmiş olduğu üzere ABD menşeilidir. Amerika Birleşik Devletleri’nde Apple tarafından üretilen iPhone, akıllı cihaz pazarında Samsung’dan son en çok ilgi gören markadır. Hatta öyle ki iPhone son dönemdeki çıkışıyla bağlı bulunduğu Apple şirketinin bile önüne geçmeyi başarmıştır.

 

İlk olarak 2007 yılında üretilen iPhone marka telefon, daha sonra dünya akıllı telefon pazarında devrim niteliğinde bir başlangıca sahne olacak olan iPhone 3S ve iPhone 3GS gibi modellerin atası olarak kabul edilir. iPhone’un dünya pazarında çok daha önemli bir konuma gelmesi ise iPhone 4 ve iPhone 5 modelleriyle olmuştur.

 

iPhone 4 modelinde ilk kez ön kamera kullanan Apple, iPhone 5 modelinde ise klasik ekranını büyümüştür. Yakın bir zamanda iPhone 13 modelini çıkarmaya hazırlanan şirketin, her sene ürettiği yeni akıllı cihazlar global ölçekte yoğun ilgiyle karşılanmaktadır. Apple’ın iPhone 13 modeliyle yine devrim niteliğinde bir dizi yeniliği teknoloji takipçileriyle buluşturması beklenmektedir.

 

Aradığınız ikinci el iPhone modellerine Easycep üzerinden ulaşabilirsiniz. Apple markasına ait ikinci el akıllı saat, Apple bilgisayar ürünleri sitede geniş ürün yelpazesi ile satışa sunulmaktadır.

 

Huawei

Çin menşeili olan ve uluslararası pazara son derece hızlı giren Huawei, son dönemde en çok ilgi gören akıllı cihaz üreticilerindendir. Cep telefonu markaları hangi ülkeye ait sorusu kapsamında Huawei’in hangi ülkeye ait olduğunu merak edenler için %100 Çin yorumunu yapmak mümkündür. Huawei üretimlerini diğer pek çok teknoloji geliştirici firma gibi Çin de yapıyor olmakla birlikte aynı zamanda Çin menşeilidir.

 

Her ne kadar Çin menşeili olsa da Huawei, tüm dünya genelinde ülkeler üstü bir AR-GE çalışmasına sahiptir. Şirketin Çin dışında, Türkiye’nin de içlerinde yer aldığı toplamda 14 farklı ülkede 21 AR-GE tesisi bulunmaktadır. Bu kapsamda cep telefonu markaları hangi ülkeye ait sorusuna Huawei nezdinde global bir şirket olduğuna dair cevap vermek mümkündür.

 

Xiaomi

Cep telefonu markaları hangi ülkelere ait sorusu kapsamında en çok ilgi gören bir diğer firma da Xiaomi’dir. Farklı teknolojik ekipmanlar da üreten Xiaomi, hızlı bir yükselişe geçmiş ve kısa süre içerisinde global pazarda önemli düzeyde talep edilen bir telefon markası haline dönüşmüştür. Xiaomi, tahmin edileceği üzere bir Çin şirketidir.

 

Apple, Samsung ve Huawei gibi dünya devi firmalardan sonra kendi telefonları için özel yonga üreten ilk şirket olan Xiaomi, bu atılımıyla önemli düzeyde dikkat çekmiştir. Ayrıca şirketin ilk olarak 2011 yılında akıllı telefon pazarına giriş yaptığı ve bu tarih itibariyle hızla Çin’in akıllı cihaz pazarını ele geçirdiği belirtilmelidir.

 

OPPO

Telefon markaları hangi ülkenin merak edenler tarafından en çok ilgi gören bir diğer marka da OPPO’dur. OPPO, merkezi Çin’in Dongguan eyaleti olan bir teknoloji geliştiricidir. Elektronik cihazlar ve akıllı teknolojiler kapsamında farklı alanlarda da üretim yapan firma, özellikle Asya pazarında önemli bir yere sahiptir. İlk kez 2008 yılında akıllı telefon üretimi gerçekleştiren OPPO, son dönemde global akıllı cihaz pazarında önemli bir yükseliş göstermiştir.

 

Easycep, tüm dünya genelinde en çok merak edilen bu markaların ikinci el alım-satım ve yenileme hizmetlerini sağlamaktadır. Easycep aracılığıyla en çok bilinen tüm bu markaların ikinci el ve yenilenmiş cihazlarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 

Bir önceki yazımıza şuradan ulaşabilirsiniz: https://easycep.com/blog/easycep-yenileme-yetki-belgesi-aldi-59