Telefon YouTube, Kötü Niyetli Kullanımları Azaltmak için Shorts Videolarında Link Paylaşımını Yasaklayacak

YouTube, Kötü Niyetli Kullanımları Azaltmak için Shorts Videolarında Link Paylaşımını Yasaklayacak

YouTube, Shorts videolarının altına link eklemeyi yasaklıyor. Yaptığı bu güncelleme ile birlikte dolandırıcıları önlemeyi hedefleyecek. Yeni kararın uygulanma tarihi ise 31 Ağustos 2023 olarak belirlendi. 11-08-2023

YouTube, Shorts videolarının altına link eklemeyi yasaklıyor. Yaptığı bu güncelleme ile birlikte dolandırıcıları önlemeyi hedefleyecek. Yeni kararın uygulanma tarihi ise 31 Ağustos 2023 olarak belirlendi.

 

YouTube için dolandırıcı faaliyetlerinin önüne geçecek mükemmel bir adım atıldı. Artık video içeriklerine link eklendiğinde spam olarak algılanacak. Üstelik bu yasaklamalar sadece video açıklamalarıyla sınırlı olmayacak. Yorumlarda da link paylaşımının engellenmesi hedefleniyor. Tüm kullanıcıları korumak adına yeni bir link paylaşmayı kaldırırken tüm kanallarda sosyal medya uzantılarını kaldıracak. Bunun yanı sıra YouTube, Shorts linkleri için yeni bir yol sunacağını açıkladı. Bu yeni yöntemle birlikte içerik üreticileri, daha güvenli bir şekilde izleyicileri yönlendirebilir. Sadece bu değil, artık açıklama kısmına eklenen sosyal medya linkleri kaldırılacak.

 

YouTube Shorts Videolarının Altına Link Eklemek Yasaklanıyor

Günümüz trendleri arasında bulunan inceleme videoları, en sevilen ve en yararlı içerik türlerinden. Bunun yanı sıra bu tarz ürün videolarının açıklama kısmında satın alma linkleri yer alıyor. Ancak YouTube platformu, bu konuda yepyeni kararlar alarak dolandırıcılığın önüne geçmeyi hedefliyor. Bu linkler ile dolandırıcılığı önlemek için Shorts videolarına link eklemeyi tamamen yasaklayacak.

 

Genel olarak YouTube Shorts özelliği, TikTok video formatıyla birlikte birçok kullanıcı kazandırıyor. Alınan yeni kararlarla beraber Shorts video içeriklerine tıklanabilir linkler eklemeniz tamamen yasaklanacak. Sadece tıklanmayan linkleri videolara ekleyebilirsiniz. Bu karar, ilk bakışta yararsız gibi görülse de aslında çok yararlı bir adım olacaktır. Çünkü, YouTube platformunun popüler hale gelmesiyle birlikte dolandırıcılık faaliyetleri de artış gösterdi. Bu sebeple YouTube, link yönlendirmeleri için yeni bir sistemi geliştireceğini söyledi. Yeni sistemin detayları henüz bilinmiyor ancak içerik üreticileri açısından avantajlı olacağı söylenebilir.

 

Ne Zaman Uygulanacak?

YouTube’ın yeni verdiği bu karar 2023 senesinin Ağustos sonunda kademeli olarak uygulanacak. 31 Ağustos tarihiyle Shorts videolarınızın tümüne link eklemeniz durumunda videolarınız spam olarak algılanacak. O kadar emekle uğraştığınız bu videolar diğer kullanıcıların karşısına çıkmayacak. Bu tarz bir durum, izlenme ve keşfet trafiğiniz açısından büyük bir kilit vuracaktır diyebiliriz. Tüm bunlara ek şekilde yasaklama, sadece video açıklamasıyla sınırlı değildir. Aynı şekilde yorum kısmında paylaşılan link bağlantıları, yine spam olarak algılanacak.

 

YouTube, sadece bununla kalmıyor kanal açıklaması ve kanal profilinizde belirttiğiniz Facebook, Instagram, TikTok gibi kişisel hesaplarınıza giden link bağlantılarını kaldıracak. Bunun nedeni, eklenen bağlantıların yanıltıcı olabilmesi denilebilir. Yapılan bu değişikliğin ise birçok fenomen açısından hoş karşılanmayacağı düşünülüyor. YouTube, belirtilen bu yeni link sistemiyle beraber dolandırıcılık faaliyetlerinin tam anlamıyla önüne geçmeyi hedefliyor. Genel olarak yeni sistemlerin tarihleri konusunda net bir bilgi vermek doğru değil. Ancak tüm bu özelliklerin Eylül ayında faaliyete geçirilmesi planlanıyor diyebiliriz.

 

Dolandırıcıların Önüne Geçilecek

YouTube, yaptığı açıklamalarla link kaldırma kararının temelinin güvenlik olduğunu söylüyor. Böylece kullanıcılar kötü niyetli bağlantılardan ve zararlı içeriklerden tamamen korunacak. Aynı zamanda link veren firmalar ise bazı Shorts linklerinin zararlı yazılımları ve dolandırıcılık içeriklerine yöneldiğini ve mevcut olan önlemlerin yetersizliğini açıkladı. Bu sebeple YouTube, bu video içerikleriyle linkleri kaldırırken içerik üreticilerine daha güvenilir yönlendirme seçenekleri sunmayı hedefliyor. Yeni özellik ise Eylül sonu gibi tanıtılacaktır diyebiliriz.

 

Özellikle internet ortamının online alışveriş tarzını tamamen değiştirdi ve bu durumla birlikte birçok dolandırıcı, YouTube, TikTok, Instagram gibi uygulamalarda her gün binlerce insanı mağdur ediyor. YouTube ise attığı bu adımla birlikte dolandırıcılık faaliyetlerini azaltmayı hedefliyor.

 

Yeni Link Paylaşım Sistemi Geliyor

Verilen bu karar, özellikle kimlik avı ve diğer dolandırıcılık faaliyetlerine karşı kullanıcıları koruyacak önemli bir adımdır. Üstelik bu özellikle birlikte YouTube, ilerleyen günlerle yepyeni link paylaşım sistemini gündeme getirecek. Bu duruma baktığımızda YouTube tam anlamıyla link paylaşmayı yasaklamayı hedeflemiyor. Sadece güvenlik mekanizmasıyla kullanıcıların daha güvenli YouTube ve alışveriş deneyimi yaşatmanın peşindedir diyebiliriz.

 

YouTube, linklerin yerine gelecek güvenli link bağlantıları, ‘’Abone ol’’ butonunun yakınına getirecek. Böylece içerik üreticileri, izleyicilerini daha güvenli şekilde yönlendirebilecekler. Tüm bu yeni adımlar, platformun genel güvenlik seviyesini artıracaktır denilebilir. Bu konu hakkında henüz net detaylar bulunmuyor. Ancak YouTube, 31 Ağustos tarihinden sonrasında yeni link ekleme sistemini kısa sürede tanıtacaktır.