Telefon Gece Şarj Etmek Riskli Olabilir: Apple’dan iPhone Kullanıcılarına Uyarı!

Gece Şarj Etmek Riskli Olabilir: Apple’dan iPhone Kullanıcılarına Uyarı!

Gece uyurken iPhone’unu şarj edenler dikkat! Apple, yaşanabilecek en kötü senaryoları açıkladı. İşte detaylar… 30-04-2024

Gece uyurken iPhone’unu şarj edenler dikkat! Apple, yaşanabilecek en kötü senaryoları açıkladı. Kaçınılması gereken durumlar neler? İşte detaylar…

 

Apple, iPhone’larını gece uyurken şarjda bırakan kullanıcılara uyarı yaptı. Teknoloji devinin yeni yayınladığı bir yazıda, uyku sırasında telefonun şarj edilmemesi gerektiğini belirtti. Özellikle akıllı telefonlar günlük hayatın önemli bir parçası haline gelmeye başladıkça şarj etme sıklığı artış gösteriyor. Birçok kullanıcı günlük kullanım sonrasında akıllı cihazları gece boyunca şarj ediyor. Fakat Apple, iPhone cihazların gece boyunca şarjda kalmaması gerektiğini belirtti.

 

Uyurken iPhone Şarj Etmek Tehlikeli mi?

Apple, iPhone kullanıcılarını uyararak cihazlarını gece boyunca şarj etme konusunda bir bildiri yayınladı. Destek sayfasında paylaştığı duyuru kapsamında iPhone cihazların battaniye ve yastık gibi yanıcı maddelerin altında şarj edilmemesi gerektiğini belirtti. Bununla beraber yaşanabilecek kötü senaryoları tek tek yayınlayarak bilgilendirme yaptı.

 

Apple tarafından yayınlanan uyarıya göre, kullanıcıların cihazlarının güç kaynağına bağlıyken aygıtın kablosuz şarj cihazının veya güç adaptörünün üzerine yastık konulmaması ve uyunmaması gerektiği belirtildi. Üstelik yastığın, battaniyenin veya vücudunun herhangi bir bölgesinin altında telefonun kalmaması gerektiğini de ekledi.

 

Apple Neden Böyle Uyarı Yaptı?

Günümüzde birçok akıllı cihazın bataryası lityum-iyon pilden oluşuyor. Bu piller ise şarj sürecinde ısı üretiyor.. Bu nedenle Apple, şarj sırasında aşırı ısınma problemine yol açabilmesinin beklenmedik kazalar oluşturabileceğini belirtti. Cihazın şarj sırasında havalandırılmasını tavsiye etti. Bunun dışında Apple, güvenlik ve uyumluluk standartlarına dikkat çekti ve bu testlerden geçmeyen adaptör ve şarj kablolarının kullanılmaması gibi konularda uyarıda bulundu. Yıpranan kablolar, nemlenmiş prizler ve gevşek fişlerin de değiştirilmesini önerdi.

 

Tüm bunların dışında Apple, uzun bir süredir şarj adaptörlerini iPhone cihazlarına dahil etmiyor. Bu sebeple kullanıcılar ucuz ve üçüncü taraf adaptör seçeneklerine yöneliyor. Fakat Apple, yangın riski ve elektrik çarpması yaşanabileceğini belirtti. Ekstra olarak ‘’Made for iPhone’’ sertifikasına sahip olan aksesuarların kullanılması gerektiğinin altına çizdi.