Teknoloji Yenilenmiş Akıllı Saat Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yenilenmiş Akıllı Saat Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yenilenmiş akıllı saat modelleri telefonunuzla eşleşerek çalışan, bu sayede mesajlaşma ve diğer uygulamaları doğrudan bileğinize taşıyan teknoloji harikası cihazlardır. 13-05-2022

Yenilenmiş akıllı saat modelleri telefonunuzla eşleşerek çalışan, bu sayede mesajlaşma ve diğer uygulamaları doğrudan bileğinize taşıyan teknoloji harikası cihazlardır. Akıllı saat ile kalp atış hızınızı izleyebilir, mesafeyi ölçebilir ya da diğer farklı ölçümleri gerçekleştirebilir. Tüm bu üstün özellikleri ile çok sevilen akıllı saatler, birçok marka tarafından üretilmeye başlanmıştır.

 

Bunlar arasında en popüler markanın, Apple Watch olduğunu söylemek yanlış olmaz. Çeşitli ekran boyutlarında, bağlantı seçeneklerinde, kasa malzemelerinde ve kayışlarda olan yedi nesil Apple Watch modeli bulmak mümkündür. Özellikle “Apple Watch Nike Series 6 (44mm) Uzay Grisi Alüminyum Kasa ve Nike Spor Kordon” ile “Apple Watch Series 5 (44mm) Space Gray Alüminyum Kasa ve Spor Kordon” modelleri, Apple Watch serilerinin en sevilen akıllı saatleri arasında yer alır.

 

Genellikle ambalaj dışında, yenilenmiş ile yeni bir akıllı saat arasındaki farkı anlamak oldukça güçtür. Potansiyel tasarrufları göz önünde bulundurduğunuzda, yenilenmiş bir akıllı saat satın almak daha cazip bir seçenek haline gelir. Peki yenilenmiş akıllı saatler satın alınırken nelere dikkat edilmesi gerekir? Bu sorunun cevabını ve yenilenmiş akıllı saat satın almakla ilgili bilmeniz gereken her şeyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

 

Yeni Bir Akıllı Saat ile Yenilenmiş Akıllı Saat Arasındaki Fark Nedir?

Yenilenmiş akıllı saat dendiğinde akla ilk olarak uzun süre kullanılmış olması gelebilir. Ancak akıllı saatin yenilenmiş olması, ürünün yıllarca kullanıldığı anlamına gelmez. Bir inceleme amacıyla kullanılmış ya da farklı bir marka veya modeli satın almak isteyen bir müşteri tarafından iade edilmiş olabilir.

 

Akıllı saatler bir süre kullanıldıktan sonra arızalı olduğu için iade edilmiş olsa bile tıpkı yenilenmiş telefon modelleri gibi satılmadan önce tüm sorunları giderilir. Böylece temelde yeni gibi bir ürün ortaya çıkarılmış olur. Yenilenmiş ve yeni akıllı saatler arasındaki farklar ise başlıca şu şekilde sıralanabilir:

 

  • Yenilenmiş akıllı satın aldığınızda, yeni bir akıllı saatle birlikte gelen şarj adaptörü, USB kablosu ve garanti belgesi gibi kutu içeriklerine sahip olabilirsiniz. Ayrıca yepyeni bir akıllı satın aldığınızda alacağınız bir yıllık garantinin de aynısını alırsınız.
  • Yenilenmiş ve yeni bir ürün arasındaki temel fark, fiyatıdır. Yenilenmiş akıllı saatler %100 işlevseldir ve tüm bileşenleri yeni gibi çalışır. Yenilenmiş bir cihaz ya önceden sahip olunmuştur ya da bir inceleme öğesi olarak kullanılmıştır.
  • Yenilenmiş ürünler, yeni cihazlarla aynı test sürecinden geçer. Bu nedenle bir kusur bulunursa mutlaka onarılır ve herhangi bir arızalı parça varsa değiştirilir. “Xiaomi Amazfit Bip Akıllı Saat” gibi yenilenmiş akıllı saat seçenekleri, yeni ürünler kadar iyi çalışırlar. Ancak yenileme etiketleri nedeniyle çok daha indirimli fiyatlara sahiptirler.
  • Fiyatın yanı sıra yeni ve yenilenmiş ürünler arasındaki olası bir fark da cihazın kozmetik durumudur. Yenilenmiş akıllı saatlerin kozmetik durumları 3 kategoride değerlendirilir. Mükemmel kategorisinde ürün, kozmetik olarak sıfırdan farksızdır. Kılcal çiziği dahi yoktur. Çok iyi kategorisinde birkaç kılcal çizik içerebilir. İyi kategorisinde ise akıllı saatte, birkaç derin olmayan çizik bulunabilir. EasyCep’de tüm kategorilerde yenilenmiş akıllı saati, en uygun fiyatla satın almanız oldukça kolaydır.

 

Yenilenmiş Akıllı Saat Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yenilenmiş akıllı saat sahibi olmaya karar verdiğinizde, satın almadan önce dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunur.

 

1.Yenilenmiş Mi Açık Kutu İadesi Mi?

Tipik bir açık kutu ürünü, satın alınan ve açılan ancak kullanılmadan iade edilen ürün çeşididir. Alıcı ürünü satın aldıktan sonra istememiş ya da ambalaj hasar görmüş olabilir. Bu yüzden de “Samsung Galaxy Gear (SM-V700)” gibi oldukça popüler bir akıllı saat bile sorunsuz çalışmasına rağmen önlem olarak iade edilebilir.

 

Teknik olarak gerçek bir yenileme olması için bir cihazın bir tür onarım, temizlik ya da düzenleme işlemlerinden geçmesi gerekir. Zaman zaman "İkinci el" ve "yenilenmiş" kavramları, hatalı şekilde birbirlerinin yerine de kullanılabilir. Olası bir karmaşıklığı önlemek adına satıcıya ürün hakkında detaylı sorular sorun. Ürünün yenilenmiş akıllı saat mi yoksa açık kutu iadesi mi olduğunu mutlaka öğrenmeye çalışın.

 

2.Kutu İçeriğinde Neler Var?

Bir iPhone kutusunu açtığınızda şarj aleti gibi önemli aksesuarları bulamamak oldukça üzücü bir deneyimdir. Yenilenmiş akıllı saat için de aynı durum geçerlidir. Akıllı saatini iade eden veya satan biri, bazı aksesuarları eksik gönderebilir.

 

Bu nedenle yenilenmiş bir akıllı saati satın almadan önce kutu içeriğini mutlaka öğrenmelisiniz. Böylece kutudaki tüm aksesuarları alma olasılığınız çok daha artar. Bu durum, bir PC ile birlikte gönderilebilecek yazılımlar gibi şeyler için de aynı şekilde geçerlidir. Aksesuarlar sizin için önemliyse, orijinal ambalajına en yakın ürünü almayı tercih edebilirsiniz.

 

3.Ürünün Hala Garantisi Var mı?

Samsung Gear S2 – Koyu Gri” ve “Samsung Gear Sport – Mavi” gibi en güvenilir yenilenmiş akıllı saat modelleri de dahil olmak üzere hiçbir ürünü garantisiz şekilde satın almayın. Çünkü bu, ürünle ilgili bir arıza ya da herhangi bir sorun yaşadığınızda zor durumda kalmanıza yol açacaktır.

 

Bununla birlikte, akıllı saati satın aldığınız platformun iade politikasını mutlaka kontrol etmelisiniz. Satıcının bir iade politikası yoksa size bozuk bir cihaz satmaları kolay olur ve çalışır durumda bir cihaz verme zorunlulukları yoktur. Bu yüzden iade politikası, para harcamak ve paranızdan olmak arasında farklı anlamlara gelebilir.

 

4.Hangi Parçalar Değiştirilemez?

Yenilenmiş akıllı saat sisteminde bulunan bazı parçalar yenileriyle değiştirilir, ancak bu her parça için geçerli olan bir durum değildir. Örneğin, yenilenmiş bir telefon yeni bir pile, bağlantı noktalarına ve ekrana sahip olabilir. Ancak işlemci değiştirilemez. Akıllı saat için de durum benzerdir. Bu yüzden çok eski bir cihaz alırsanız, cihazınız eski işlemciye takılıp kalacak ve yaşlanmaya devam edecektir.

 

Cihazın tüm parçalarının yepyeni olmayacağını bildiğiniz için satın almadan önce hangi parçaların değiştirilebileceğini ve cihazınızın eski parçalarla uzun süre dayanıp dayanamayacağını bilmeniz gerekir.

 

5.Satıcı Güvenilir mi?

Çevrimiçi alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken binlerce nokta vardır. Güvenilir satıcıları belirlemek ise bunlardan en önemlisi olarak kabul edilebilir. Yenilenmiş akıllı saat satın alırken ilk olarak güvenilir bir platform bulmalısınız. Bunun için sitedeki incelemelere göz atmanız önemlidir. Çoğu sitenin 1-5 yıldız derecelendirmesi bulunur. Bir sitede 1.000 yorum varsa ve bunların 800'ü tek yıldızsa, bu başka bir platforma yönelmeniz gerektiğini gösterir.

 

Ayrıca yorumları okumak için de zaman ayırmalısınız. Kötü yorumları okuyun ve tekrar eden bir nokta olup olmadığına dikkat edin. Aynı şikayete sahip 5’ten fazla yorum görürseniz, bu ürüne biraz temkinli yaklaşmanız daha iyi olacaktır.

 

EasyCep yenilenmiş telefon modellerinde olduğu gibi yenilenmiş akıllı saat için de kaliteli ve güvenilir seçenekler sunar. 12 ay EasyCep garantisi ile elinize ulaşan yenilenmiş akıllı saati, dilerseniz 14 gün içinde kolayca iade edebilirsiniz. EasyCep tarafından titizlikle kontrol edilen yenilenmiş akıllı saat modellerine sahip olmak için beğendiğiniz modeli sepetinize ekleyebilir, hızlı kargo avantajının keyfini yaşayabilirsiniz.

 

Bu yazımızda yenilenmiş akıllı saat alırken dikkat etmeniz gerekenler hakkında size bilgi verdik. Bir önceki yazımıza https://easycep.com/blog/efs-yedegi-nedir-telefonlarda-efs-yedegi-alma-yollari-101 linkinden ulaşabilirsiniz.