Telefon Yakında Oluyor! Yuvarlanabilir Ekran Telefonlar Hayatımıza Ne Zaman Dahil Olacak?

Yakında Oluyor! Yuvarlanabilir Ekran Telefonlar Hayatımıza Ne Zaman Dahil Olacak?

Yepyeni ekran deneyimleri yaşıyor olmak, kullanıcıları da meraklandırıyor. Yuvarlanabilir ekranlı akıllı telefonlar, sektöre yeni bir rekabet getirebilecek mi? 16-05-2023

Katlanabilir akıllı telefonlar, hızla büyüyen bu pazarda adından çok söz ettiriyor ve panel teknolojileri de sürekli olarak gelişiyor. Çin'den gelen en son raporlara göre, 2024'ün ikinci yarısında piyasaya sürülecek olan yuvarlanabilir akıllı telefon, rulo şeklinde katlanıp açılabilen bir panelle donatılmış olacak. Yepyeni ekran deneyimleri yaşıyor olmak, kullanıcıları da meraklandırıyor. Peki gelişmeler ne yönde? Yuvarlanabilir ekranlı akıllı telefonlar, sektöre yeni bir rekabet getirebilecek mi?

 

Son aylarda Çinli panel üreticilerinin, katlanabilir telefonlar yerine bu yeni panele yoğunlaştıkları ortaya çıktı. İlk adımı atan firmanın Oppo olduğu iddia ediliyor ve yaklaşık üç yıl önce OPPO X 2021 isimli bir konsept cihaz duyurmuş olduğu gerçeği de iddiaların doğruluk payını yükseltir nitelikte. Ancak kesin bir bilgi şuan için paylaşılmış değil.

 

Yuvarlanabilir Ekran Telefonlar İçin Yıl 2024 Gibi Görünüyor

Güvenilir kaynaklardan gelen son bilgilere göre, yuvarlanabilir cihazlar gelecekte büyük bir rol oynayabilir. Çinli üreticiler, Samsung'un katlanabilir telefon pazarındaki liderliğini yakalamayı hedefleyerek yuvarlanabilir telefonlar üzerinde çalışmalara başladılar. Oppo, Vivo, OnePlus, Huawei, Xiaomi gibi markaların da 2024 için çeşitli planlara sahip oldukları konuşuluyor.

 

Özellikle Oppo'nun konsept cihazıyla öne çıktığını belirtmek gerekir. Bu cihaz, en küçük boyutta 6,7 inç (17,01 cm), en büyük boyutta ise 7,4 inç (17,89 cm) ölçeğinde genişleyebilen bir OLED ekran sunuyor.

 

Sektörde büyük bir paya sahip akıllı telefon pazarında, yuvarlanabilir ekranların resmi olarak ne zaman sunulacağı henüz belirsiz. Bununla birlikte, katlanabilir cihazların ardından yeni bir panelin ortaya çıkması, heyecan verici görünüyor. Ekranların tam olarak nasıl katlanacağı ise önemli bir detay. Çünkü taşıma kolaylığı ve fonksiyonel özellikler kullanıcılar için oldukça önemli.

 

Habere ilişkin yorumlar arasında yuvarlanabilir ekranın gelmesiyle birlikte, katlanır ekran telefonlarda fiyat düşüşü olabilir mi? soruları da bulunuyor. Gelişmeleri merakla bekliyoruz.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/tabletler-icin-en-iyi-cizim-ve-not-alma-programlari-190 linkinden ulaşabilirsiniz.