Tablet Tabletler İçin En İyi Çizim ve Not Alma Programları 

Tabletler İçin En İyi Çizim ve Not Alma Programları 

Oyun oynadığınız ya da yazışmalarınızı yaptığınız tabletlerde çizim de yapabilmeniz mümkün. Yazımızda tabletler için en iyi çizim ve not alma programlarından bahsedeceğiz. 16-05-2023

Oyun oynadığınız ya da bazı önemli yazışmalarınızı gerçekleştirdiğiniz tabletlerde çizim de yapabilmeniz mümkün. Bu aletler, laptopların daha pratik, kullanışlı ve küçük hâli olarak öne çıkıyor. Ayrıca pek çok yönden kullanıcıların işini kolaylaştırıyor. Üstelik grafik tasarım ya da web tasarım gibi işlerle meşgul olan kişiler için ücretli/ücretsiz çizim ve not alma programları da mevcut. Bu sayede istediğiniz işlemleri yapmak oldukça kolay bir hâle geliyor. Yazımızda tabletler için en iyi çizim ve not alma programlarını sizler için derledik.

 

En İyi Çizim Programları 

Tablet çizim programları, her kullanıcı için çeşitliliği ile dikkat çekiyor. Fakat bu programların bazıları ücretliyken, bazıları ise ücretsizdir. İşte günümüzde en çok rağbet gören çizim uygulamalarından birkaçı:

 

  • - Adobe Photoshop
  • - Adobe Illustrator 
  • - MediBang
  • - Procreate 
  • - Tayasui Sketches 
  • - ArtFlow 

 

Yukarıda sıraladığımız uygulamalar, hemen hemen her tasarımcı tarafından tercih ediliyor. Dilerseniz hepsini tek tek yakından inceleyelim. 

 

Adobe Photoshop

Tablet çizim programları arasında dikkat çeken uygulamaların başında Adobe Photoshop geliyor. Yıllardır rakiplerini geride bırakmayı başaran bu program, dünyanın en iyi görüntüleme ve grafik tasarım yazılımına sahip. App Store ya da Play Store’dan kolaylıkla indirebileceğiniz programı 30 gün için ücretsiz kullanabilirsiniz. Sonrasında ise aylık periyotlarla ücretli bir sistem sunuyor.

 

Adobe Photoshop, çizim yapmanın yanında poster veya afiş hazırlama, fotoğraf manipülasyonu ve illüstrasyon gibi pek çok ihtiyaçlar için hizmet sağlayan bir program. Ayrıca en iyi çizim uygulamaları arasında yer aldığını da eklememiz gerek. 

 

Adobe Illustrator 

En iyi çizim uygulamaları arasında bulunan başka bir program da şüphesiz ki Adobe Illustrator. Bu benzersiz yardımcı, son dönemde diz üstü bilgisayarlardan tabletlere geçiş yapan program tasarımcılarının vazgeçilmezlerinden bir tanesi. 

 

Çizimin yanı sıra logo ve simgelerden grafik ve illüstrasyonlara kadar hayal edebileceğiniz her şeyi bu programda tasarlamanız mümkün. Tablette çizim programlarını kullanmak isteyenler için benzersiz bir seçenek olan Adobe Illustrator da ücretli bir şekilde hizmet verir.

 

MediBang 

MediBang, en iyi tablet çizim programları kapsamında inceleyebileceğimiz kaliteli bir seçenek. Ücretsiz uygulamalar kapsamında kullanıcılardan tam not alan MediBang, genellikle dijital boyama ve çizgi roman oluşturmak için kullanılıyor. Üstelik hem iOS hem de Android tabletlere rahatlıkla yüklenebiliyor. Pratik kullanım sunması dolayısıyla sıklıkla tercih ediliyor. 

 

Procreate 

Tablet çizim programları dediğimizde aklımıza gelen bir seçenek de Procreate. iOS için geliştirilen Procreate, hem Apple Pencil hem de iPad Pro kombinasyonu için tasarlanmış bir programdır. Birçok farklı özellikle birlikte güçlü araçları bünyesinde toplayan bu uygulama, herhangi bir çizim programından çok daha fazlasını sunuyor.

 

Özel efektlerden renk seçim ayarlarına ve fırçalara kadar gelişmiş özellikleri sayesinde bilgisayarlarda kullanılan programları aratmıyor. Her yönüyle kullanıcılardan artı puan almayı başaran Procreate, çizim uygulamaları içerisinde adeta fark yaratıyor.

 

Tayasui Sketches 

Tayasui Sketches, ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki çeşit versiyonu olan bir program. Aynı zamanda hoş bir kullanıcı ara yüzüne sahip. Burada sunulan uygulama işlemleri sayesinde çoğu sanatçının gözde programlarından biri olmuş durumda. 

 

Renk karıştırma seçeneklerinden desenlere ve gerçekçi fırçalara kadar kusursuz bir çizim deneyimi sağlıyor. Uygulama çerçevesinde çizimin yanı sıra yağlı boya çalışmaları da gerçekleştirmek son derece kolay. Üstelik sınırsız katman desteği de bulunuyor.

 

ArtFlow 

Ücretsiz çizim uygulamaları içerisinde bulunan ArtFlow’daki 80’den fazla boya fırçası, doldurma, bulaşma ve sezgisel boyama özellikleri sayesinde hayal gücünüz kolayca ortaya çıkıyor. Aynı zamanda basınca duyarlı kalem desteğiyle tabletinizi tam anlamıyla gerçek bir tuvale dönüştürüyor. Premium özelliğe geçtiğinizde size özel geliştirilmiş yazılım ve uygulamalar sunuyor. Bunlar; kalem basıncı desteği, donanım hızlandırma, ek fırçalar, büyük tuvaller, maskeler ve çok daha fazlasını içeriyor.

 

En İyi Not Alma Uygulamaları 

Tablet çizim programlarından sonra en iyi not alma uygulamaları da teknolojik kullanıcıların ilgisini çekiyor. Not alabileceğiniz en pratik cihazlardan bir tanesi, şüphesiz ki elinizdeki tabletiniz. Tabletinize yükleyeceğiniz uygulamalar sayesinde dilediğiniz zaman not alabilirsiniz. O hâlde en iyi not alma uygulamalarının hangileri olduğuna birlikte bakalım.

 

  • - Evernote
  • - Microsoft OneNote
  • - Zoho Notebook 
  • - Obsidian 
  • - Notion
  • - Google Keep 

 

Yukarıda sıraladığımız uygulamaların bazıları ücretli bazıları ise ücretsiz olarak hizmet sağlıyor. Her birini yakından tanımaya ne dersiniz? 

 

Evernote 

En iyi not alma uygulamaları arasında öne çıkan Evernote, sağladığı pratiklik ile klasik not defterlerini aratmıyor. Ücretli ve ücretsiz kullanım sunan uygulama; metin, ses ve video içerikleri ile farklı formatlarda not almanızı kolaylaştırıyor.

 

Microsoft OneNote 

Tabletinizde rahatlıkla kullanabileceğiniz programlardan bir tanesi de Microsoft OneNote. Değişik cihazlarda ücretsiz kullanılabilmesinin yanı sıra Microsoft hesabı ile de rahatlıkla senkronize olabiliyor. Web sitelerinden hızlı bir şekilde not almanızı sağlayan bu uygulama, Web Clipper uzantısını kullanıyor.

 

Zoho Notebook 

Zoho Notebook hem ücretsiz olan hem de kolay kullanım imkânı tanıyan not alma uygulamalarından biri. Zoho Corporation tarafından geliştirilen program; kullanıcılara not oluşturma, düzenleme ve organize etme fırsatı tanıyor. Üstelik farklı cihazlar arasında senkronizasyon özelliği bulunuyor. Böylece notlarınızın daima güncel kalmasına olanak tanıyor.

 

Obsidian 

Not alma uygulamaları kapsamında “ikinci beynimiz” sloganı ile öne çıkan Obsidian, temelde Markdown editörü olan bir programdır. Günümüzde Microsoft, iOS, Android ve Linux üzerinden hizmet veriyor. Bu sayede kullanıcılar notlarını Tümleşik Geliştirme Ortamı içinde depoluyormuş gibi hissediyor. 

 

Notion 

Kişisel kullanım için ücretsiz en iyi not alma uygulamaları arasında Notion da dikkat çekiyor. Tek bir yerde yazıp ve planlayıp kolayca organize olmanız bu program sayesinde mümkün. İstediğiniz kadar içerik ekleyebileceğiniz bu uygulamanın not tutmak açısından işinizi bayağı kolaylaştıracağını söyleyebiliriz. 

 

Google Keep 

Google Keep hem görsel hem de işlevsel anlamda en basit not defteri uygulamalarından bir tanesi. Bu, dijital post-itlerin saklandığı yer gibi düşünülebilir. Oluşturduğunuz notlara etiketleme yapabileceğiniz gibi, renk verebilir ya da onları üste sabitleyebilirsiniz. Siri ile konuşur gibi uygulamaya talimat verebilir, yazmak istediğiniz notu rahatlıkla söyleyebilirsiniz. Ayrıca Google Keep, tamamen ücretsiz olan not alma uygulamaları arasındadır.

 

EasyCep’in Yenilenmiş Tabletleri ile Yaratıcılığınızı Serbest Bırakın!

EasyCep, yenilenmiş telefonların yanında yenilenmiş tablet modelleriyle de öne çıkıyor. Sıfırdan ürünler gibi kusursuz kullanım sunan yenilenmiş tabletlerde, çizim ve not alma uygulamalarını kolayca kullanabilirsiniz. Yenilenmiş bu ürünlerden bekledikleri performansı fazlasıyla elde eden kullanıcılar, ihtiyaçlarına ve beğenilerine hitap eden modellere uygun fiyat avantajları ile kolayca sahip olabiliyor. Üstelik EasyCep bünyesinde satışa sunulan tabletlerin çoğu Stylus uyumlu. Bunun yanında S Pen uygulamaları ile de rahatlıkla işlem yapılabiliyor.

 

Tablet modelleri, sıfırdan farksız olarak yenilendiği için hiçbir zorluğa sebebiyet vermeden uzun yıllar boyu kullanılabiliyor. Siz de markamızın yenilenmiş tablet modelleri arasından dilediğinizi seçin ve çizim yapıp not tutmak benzersiz bir hâl alsın!

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/tiktok-ta-viral-olan-iphone-performans-iyilestirmesi-189 linkinden ulaşabilirsiniz.