Bilgisayar Zoom Clips ile Tanışın: Toplantıdan Bağımsız Video Kayıt Edebiliyoruz!

Zoom Clips ile Tanışın: Toplantıdan Bağımsız Video Kayıt Edebiliyoruz!

Online toplantıların tercih edilen uygulaması Zoom, yeniliklerini duyurdu. Artık Zoom Clips ile toplantıya katılmaya gerek duymadan video kaydedip düzenleyebilirsiniz. 10-08-2023

Çevrimiçi toplantı platformu Zoom, son olarak asenkron video aracı Zoom Clips'i duyurdu. Zoom Clips, kullanıcıların toplantılara katılmadan önce video kaydetmelerine ve düzenlemelerine olanak tanıyor. Bu yenilik sayesinde kullanıcılar, toplantılara katılmak zorunda kalmadan önemli içerikleri kaydedebilir, düzenleyebilir ve paylaşabilirler.

 

Mevcut olarak herkesin erişimine açık beta sürümünde bulunan Zoom Clips, kullanıcıların kolayca yönetebilecekleri bir içerik kütüphanesi sunuyor. Uygulamayı kullananlar, bu kütüphane aracılığıyla oluşturdukları klipleri paylaşabilir, arayabilir, indirebilir ve istedikleri zaman silebilirler. Masaüstü Zoom uygulaması, Zoom web portalı, Mac menü çubuğu ve Windows sistem çubuğu üzerinden Zoom Clips'e erişim sağlayabilirler.

 

Zoom Clips ile Özelleştirilmiş Video Deneyimi!

Peki çekilen video klipler ile neler yapılabiliyor? Yeni Clips uygulaması ile çektiğiniz klipleri kaydettikten sonra başlık ve açıklama ekleyebilirsiniz. Etiketler kullanabilirsiniz. Hatta istemediğiniz kısımları kırpabilirsiniz. Aslında Zoom bu noktada ayrı uygulamalar ile yapmak zorunda kalınan birçok şeyi Clips’te birleştirmiş diyebiliriz.

 

Yenilikler bu saydıklarımız ile de sınırlı değil. Oluşturduğunuz kayıtların son halini Zoom'un web portalı aracılığıyla kolayca e-posta ile paylaşım yapma imkanına sahipsiniz. Aynı portal üzerinden, hangi kullanıcıların belirli klipleri izleyebileceğini, yorumları görebileceğini ve metriklere erişebileceğini yönetmek de oldukça basit.

 

Peki Daha Önce Bu Detayların Bazıları Zoom’da Yok muydu?

Evet, video mesajlaşma ile Zoom Team Chat ürününde zaten asenkron bir video aracı mevcuttu. Fakat bu mesajlar, sadece ekip sohbetleri içinde yer alıyordu. Şu an Clips, birçok meşhur video düzenleme uygulaması ile ortak özellikler sunuyor. Kullanıcılar için oldukça pratik ve işlevsel olması dikkat çekiyor.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/karsinizda-cihazlari-oyun-kumandasi-yapan-ios-uygulamasi-netflix-game-controller-310 linkinden ulaşabilirsiniz.