Telefon Karşınızda Cihazları Oyun Kumandası Yapan iOS uygulaması: Netflix Game Controller

Karşınızda Cihazları Oyun Kumandası Yapan iOS uygulaması: Netflix Game Controller

Netflix, kullanıcılarını sevindirecek yenilikleri ile karşınızda! Kısa bir süre sonra tüm Apple kullanıcıları, telefon veya tabletlerini oyun kumandası olarak kullanabilecek! 10-08-2023

Yenilikleri sistemine entegre ederek her geçen gün kullanıcı sayısın arttıran Netflix’ten güzel hamle! Bilindiği üzere kısa bir süre önce şirket, televizyonda oynanacak oyunlar için, abonelerin telefonlarını oyun kumandası olarak kullanmalarını sağlayacak bir uygulama çıkaracağını duyurmuştu. Bu duyuru gerçek oldu. Netflix, "Netflix Game Controller" adı verilen uygulamayı Apple Store’da kullanıma sundu.

 

Bu uygulama ile dilerseniz tablet yani iPad’inizi ya da dilerseniz iPhone telefonunuzu oyun kumandası olarak kullanabiliyor olacaksınız. Netflix Game Controller, şuan için Apple cihazlarda mevcut ve elimizde Android için ne zaman aktif olacağına dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. Fakat yeni uygulamanın işlevselliği Android kullanıcılarının hevesle beklemesine sebep olacak gibi görünüyor.

 

Netflix Game Controller Hangi Oyunları Destekliyor?

Tabii paylaşılan uygulama ile birlikte akıllarda bazı sorular da oluşmaya başladı. Netflix Game Controller hangi oyunları destekliyor? Cihazlar nasıl eşleştiriliyor? Şimdilik net yanıtlar olmasa da uygulamayı indirip incelediğimizde, Netflix Games'in televizyon uygulamasının beta aşamasında olduğunu fark ediyoruz. Bu nedenle şu an uygulamanın bazı cihazlar tarafından desteklenmeyebileceğini gözlemliyoruz.

 

Netflix Bulut Oyunlara Yoğunlaşıyor!

Şirketin son dönemde bulut oyunlara odaklandığı oldukça ortada. Hatta bir süre önce de Netflix, Mike Verdu'yu ekibine dahil etmişti. Verdu’nun ise oyun sektöründe geçmişi oldukça başarılı. Öncelerde Zynga, Atari ve Electronic Arts gibi şirketlerde rol alıyordu. Netflix, izleyicilerine sunduğu eğlence seçenekleriyle tanınırken, oyun dünyasına adım atmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Geleneksel olarak sadece dizi ve filmleriyle değil, artık oyunlarla da vakit geçirme imkanı sunuyor.

 

Netflix'in gelecekte daha fazla oyun ve içerik entegrasyonu sağlaması bekleniyor. Kullanıcı geri bildirimleri ve sürekli geliştirmelerle Netflix Game Controller’ın özellikleri oldukça genişleyebilir. Kullanıcılar, Netflix Game Controller'ı deneyimlediklerinde olumlu geri bildirimlerde bulunuyorlar. Mobil cihazlarını oyun kumandasına dönüştürmenin kolaylığı ve oyun deneyiminin daha etkileşimli hale gelmesi özellikle vurgulanıyor.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/steam-de-en-cok-oynanan-oyunlar-neler-turkiye-nin-en-populer-oyunlari-belli-oldu-309 linkinden ulaşabilirsiniz.