Bilgisayar Steam'de En Çok Oynanan Oyunlar Neler? Türkiye'nin En Popüler Oyunları Belli Oldu!

Steam'de En Çok Oynanan Oyunlar Neler? Türkiye'nin En Popüler Oyunları Belli Oldu!

Steam, en çok oynanan oyun lisesini yayınladı. İşte Türkiye’nin en popüler oyun listesi… Steam en çok oynanan oyunlar neler? En popüler yapımları görebilir ve seçim yapabilirsiniz. 09-08-2023

Steam, en çok oynanan oyun lisesini yayınladı. İşte Türkiye’nin en popüler oyun listesi…

 

Dünyanın en büyük oyun platformu olan Steam, her hafta düzenli şekilde en fazla satan oyunları listeledi. Böylece en popüler yapımları görebilir ve sizlerde en popüler oyunlar arasından tercih yaparken yeni eğlenceleri keşfedebilirsiniz.

 

Counter-Strike: Global Offensive

Steam’in paylaştığı verilere göre Türkiye’nin en popüler oyunlarının başında Counter-Strike: Global Offensive oldu. PFS türünde bulunan bu oyun bir süredir liderliğini koruyordu. Counter-Strike 2 oyununun çıkmasıyla birlikte oyuncu sayısında artış meydana gelmiş ve en fazla oynanan oyunlar arasında birinci sıraya yükselmiştir. Üstelik Steam, bu oyunu tamamen ücretsiz olarak indirme ve oynama fırsatı sağlıyor.

 

Remnant 2

Aksiyon, nişancı video oyunu olan Remnant 2, başlangıç modelleriyle oyunları daha sürükleyici hale getiriyor. Dünyanın en popüler aksiyon, nişancı video oyunları arasında bulunan bu oyun, sizlere gidişatı belirleme avantajı sağlıyor. Remnant 2 ile birlikte tüm rakipler, oyuncularının karakterlerini kontrol edebilir ve böylece daha özelleştirilmiş bir oyun deneyimi yaşarken eğlencenin dozunu artırabilirler. Bu yönden baktığımızda, oyunun Steam’de en fazla tercih edilen yapımlar arasında yer aldığına şaşırmamak gerekiyor. Özellikle 2023 yapım bu oyun, Türkiye pazarında önemli bir popülerlik elde ederek en fazla oynanan oyunlar arasında yerini almıştır.

 

Baldur’s Gate 3

BioWare stüdyosu tarafından hazırlanan Baldur’s Gate 3, Türkiye oyun piyasasında bir anda yükseliş yaşayan serisinin üçüncü oyunudur. Oyun sürecinde kendi karakterinizi oluşturabilir ve bu süreçte geliştirilmiş hikâye özellikleriyle ilerleyebilirsiniz. Türkçe dil desteği bulunan yeni nesil RPG Baldur’s Gate, resmi çıkışıyla beraber karakter oluşturma ve sağlam savaş sistemleriyle dikkat çekiyor. Senenin en iyi RPG oyunlarından biri olma iddiasında bulunarak şimdiye kadar birçok kişinin beklentisini karşılamaya devam ediyor.

 

Steam Alınabilecek Oyunlar 2023

 

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2, eski kovboy temalı oyunlardan birisi olarak hala Steam en iyi oyunları arasında yer alıyor. Oyun, eski bir kasabada soygun gerçekleşmesiyse başlıyor. Sizlerde ana karakterinizle hikâyeye ayak uydurarak macera peşinde sürüklenebilirsiniz. Bu zamana kadar en iyi western oyunlarından birisi olarak bazı stratejik kovboy senaryolarıyla süslenmiştir. Üstelik grafik anlamında mükemmel ince ayrıntılarıyla gerçekçi bir görünüm sağlayan oyunlardan birisidir.

 

Call of Duty

Call of Duty oyun serisi, içerisinde bulundurduğu birçok modla birlikte farklı kullanıcıların ilgisini çekecek yapımlardan birisidir. Battle Royale tabanlı oyunlardan birisi olarak Türkiye’de en sevilen oyunlar arasında bulunuyor. Hem çok oyunculu hem de battle royal oyun moduyla soluksuz aksiyon sağlayarak farklı dönem ve tarihlerde geçen hikayesiyle eğlenceniz arşa çıkacaktır. Toplamda 4 farklı seriden oluşan bu oyun, soğuk savaş dönemini konu alıyor.

 

Warframe

Warframe, geçen seneler içinde kendisini sürekli olarak geliştirerek güncel tutan yapımlardan birisidir. Mükemmel bir hikâye kurgusuyla birlikte esas anlamda akıcı ve özgür dönüş mekaniklerine sahip olan bu yapım, görselliğiyle Steam’de oynanacak en iyi ücretsiz oyunlardan birisi olarak milyonlarca oyuncu tarafından indirilerek tercih ediliyor.

 

Steam En Çok Oynanan Oyunlar

 

Apex Legends

2019 senesinde çıkan ve FPS türünde en fazla sevilen rekabetçi oyunlardan birisi olan Apex Legends, Steam’de en popüler oyunlardan birisidir. Ancak bu popülerlikte tamamen ücretsiz olmasının önemli bir payı var diyebiliriz. Battle Royale türünde bir oyun olarak hem grafikleri ve takım bazlı oynanışıyla dikkat çekiyor. Üstelik farklı yeteneklerle şekillendirilmiş karakterlerle sürekli olarak gelişen bu içerik, Steam’de oynaması ücretsiz olan en keyifli yapımlardan birisidir.

 

Grand Theft Auto 5

Oyun dünyasının en fazla hasılat yapan oyunu olan Grand Theft Auto 5, herkesin bir kez duyduğu serilerden birisidir. Rockstar’ın efsanesi olan ve GTA serisinin sonuncusu olan bu oyun, hala azımsanmayacak derecede anlık oyuncu miktarına sahip. Bununla birlikte GTA V, Rockstar’a uzun seneler boyunca servet kazandıracak gibi duruyor.

 

Assassin’s Creed Valhalla

Assassin’s Creed Valhalla, tüm oyun dünyasının mutlaka deneyimlediği oyunlardan birisidir. Viking konseptli olan bu oyun, Ubisoft tarafından yayınlanarak merakla bekleniyordu. Çıktıktan sonrasında ise büyük bir ilgiyle karşı karşıya kaldı. Günümüzde hala en sevilen oyunlar arasında yer alarak mükemmel bir hikâye modu sağlıyor. Oyun hem oynanış hem hikâye hem de grafikler açısından değerlendirildiği zaman oldukça kapsamlı ve aynı zamanda eğlenceli bir deneyim sunuyor.

 

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

Ton Clancy’s Rainbow Six Siege, oyun dünyasında efsane haline gelerek en çok oynanan oyunlar listesinde yerini alıyor. FPS oyunları arasında popülerliğini koruyan bu oyun, popülerliğin bir kısmını kaybetse de hala milyonlarca kullanıcı tarafından oynanıyor. Üstelik diğer serileri, yine Steam’de en sevilen oyunlardan birisi olarak tercih edebileceğiniz seçeneklerden birisidir.