Telefon Yenilenmiş Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Yenilenmiş Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Her konuda olduğu gibi yenilenmiş telefon alırken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta bulunmaktadır. Biz de sizin için bu içerikte yenilenmiş telefon alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdik. 10-05-2022

Sizin de bildiğiniz gibi yenilenmiş telefonlar günümüzde oldukça popüler bir hale gelmiştir. Bunun nedeni sıfır telefon fiyatlarının çok üst düzeylere ulaşması olmaktadır. Aynı zamanda parasını gereksiz yere harcamak istemeyen insanlar teknolojiden en iyi şekilde faydalanabilmek için oldukça akıllı olan bu yönteme başvuruyorlar. Her konuda olduğu gibi yenilenmiş telefon alırken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta bulunmaktadır. Biz de sizin için bu içerikte yenilenmiş telefon alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdik.

 

1- Garanti

Şüphesiz her üründe olduğu gibi yenilenmiş telefon alırken dikkat edilecekler listesinin başında garanti gelmektedir. Günümüzde yeteri kadar uzmanlığı bulunmayan ve herhangi bir yetkiye sahip olmayan kişi veya firmalar ikinci el telefonları yenilenmiş adı altında sizlere sunabilmektedir. Sorun çıktığında yanınızda olacağını söyleyen bu firmalar ise sizlere yazılı bir garanti vermemektedir. Telefonda yenilenen şeylerin neler olduğunu bilmemek de pek çok kişinin yenilenmiş telefonlardan çekilmesi neden olur. İşte garanti bu sorunların önüne tamamen geçmektedir. Garantili bir şekilde satışı yapılan yenilenmiş telefonlar gönül rahatlığı ile kullanabilmeniz için sizlere sunulur. Easycep de hem kendi hem de bünyesinde yer alan firmaların yenilediği telefonlar için tam 12 ay boyunca garanti sunmaktadır. Böylelikle siz de gönül rahatlığıyla hayallerinizdeki telefona kavuşabilirsiniz.

 

2- Kutu İçeriği

Yenilenmiş telefon alırken dikkat edilecekler listesinde yer alan bir diğer husus ise kutu içeriği olmaktadır. Günümüzde ikinci el telefon alırken bayiler veya çeşitli firmalar sizlere telefondan başka bir şey vermezler. Bu nedenle insanlar kulaklık ve şarj aleti gibi herkesin ihtiyacı olan aksesuarlara ekstradan para vermek zorunda kalırlar. Özellikle yeni alınan telefonun eski telefon ile uyumlu aksesuarlara sahip olmaması ikinci el telefonlarda büyük bir sorun oluşturmaktadır. Bundan dolayı yenilenmiş telefon alırken dikkat etmeniz gereken şeyler arasında kutu içeriği yer almaktadır. Aynı zamanda sizlere sunulan kutu içerisindeki telefonun aksesuarlarını orijinal olması dikkat etmeniz gereken püf noktalar arasında yer alır.

 

3- Yenilenme Durumu:

Yenilenmiş telefon kelime anlamı itibarıyla yaklaşık olarak fabrika kondisyonuna kavuşturulmuş ikinci el telefon anlamına gelmektedir. Bunun için çeşitli testlerin yapılıp telefon içerisinde bulunan bütün parçalar tek tek kontrol edilmesi gerekir. Sadece ekranında veya bataryasını değiştirmek ya da format atıp yenilenmiş telefon diye satışa çıkarmak maalesef yeterli olmamaktadır. İşte bu nedenlerden ötürü yenilenmiş telefon alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da telefonun ne durumda yenilenmiş olduğu olur. Alanında uzman ve yeteri kadar tecrübeye sahip olan firmalar telefonun hangi durumda olduğunu size açık bir şekilde göstermektedir. Satın almadan önce bu hususa dikkat ederek güvenli bir alışveriş yapabilirsiniz.

 

4- Kondisyonu

Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise alacağınız telefonun kondisyonu olmaktadır. Bir başka deyişle telefonu kasasında, ekranında veya çerçevesinde çizik ve kırık olup olmadığı konusu önem arz eder. Tekrardan belirtmek gerekir ki pek çok firma yenilenmiş telefon derken sadece format atmadan bahsetmektedir. Oysaki yenilenmiş telefon fabrikadan çıktığı gündeki kondisyonuna ulaştırılmış olan cihaz anlamına gelir. Bütün fonksiyonlarını yerine getirmesi, parmak izi, kamera ve dokunmatik ekranı sorunsuz bir şekilde çalışması önemli hususlar arasında yer alır.

 

5- Satıcı Firma

Yenilenmiş telefon alırken dikkat etmeniz gereken incelikler arasında yer alan bir diğer şey de satıcı firma olmaktadır. Doğru firmadan alışveriş yapmak sizi her yönüyle memnun edeceği gibi yanlış firmadan yenilenmiş telefon satın almak pişmanlıklara neden olabilir. İşte bu nedenle yenilenmiş telefon alırken sadece alanında uzman, güvenirliği kanıtlanmış ve sizlere garanti veren firmaları tercih etmeniz gerekir. Easycep sektöründe uzman olan, adil ve uygun fiyat politikasına benimsemiş ve de müşterilerine iyi hizmet vermek için gece gündüz çalışan sayılı firmalardan birisi olmaktadır. Siz de Easycep’i tercih ederek güvenli bir şekilde hayalini kurduğunuz yenilenmiş telefona sahip olabilirsiniz.

 

6- Fiyatlar

Yenilenmiş telefon alırken dikkat edilecekler listesinde yer alan önemli maddelerden birisi de fiyatı olmaktadır. Eğer alacağınız yenilenmiş telefonun fiyatı sıfır fiyatına çok yakınsa almanız da pek bir mantık yoktur. Nitekim yenilenmiş telefonlar elektronik kirliliği ortadan kaldırıp, tasarruf etmek amacıyla eski cihazların tekrardan kullanıma kazanılması amacını taşır. Haliyle fiyatlarının da uygun olması gerekmektedir. Bu neden de yenilenmiş telefon satın alırken mutlaka sıfır fiyatlarına göz atmalısınız. Aynı zamanda ikinci el fiyatlarını da karşılaştırıp yenilenmiş telefon ile arasındaki fiyat farkını görmeniz gerekmektedir.

 

7- Avantajlar

Yenilenmiş telefon alırken dikkat edilecekler listesinde bulunan maddelerden birisi de satıcı firmanın size sağladığı avantajlar olmaktadır. Bilindiği üzere teknoloji rekabetin oldukça fazla olduğu bir alan olmaktadır. Bu nedenle firmalar müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için çeşitli avantajlar ve farklı imkanlar sunmaktadır. Bu avantajlardan ve fırsatlardan faydalanmak ise alacağınız telefona daha uygun fiyata sahip olma imkanını sizlere verir. Aynı zamanda çeşitli indirimler, farklı kuponlar ve başka avantajlar da bulabilirsiniz.

 

8- Teknik destek

Yenilenmiş telefon alanında dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise satın alacağınız firmanın size sağladığı teknik destek olmaktadır. Satın aldıktan sonra karşılaşacağınız herhangi bir teknik problem de sizin yanınızda olacak firmalar sorunlarınızı kısa süre içerisinde çözecektir. Bu sayede alışverişinizden keyif almak ve bunu güvenli bir şekilde yapmak mümkün olur. Diğer yandan teknik destek özellikle yenilenmiş telefonlarda oluşabilecek herhangi bir problemde sorunu kısa süre içerisinde çözüme kavuşturmanızı sağlar. Bu sayede can sıkıcı problemler ile karşılaşmaz ve teknik arıza durumlarında ekstradan para harcamanıza gerek kalmaz.

 

9- Takas

Yenilenmiş telefon alırken dikkat edilecekler listesi içerisinde yer alan takas size en çok kar getirecek madde olacaktır. Yenilenmiş telefon alacağınız firmanın sizlere takas imkânı sunması ve halihazırdaki telefonunuzu ücret karşılığında alması sizin avantajınıza olacaktır. Bu sayede almak istediğiniz telefonun fiyatında ciddi bir indirim yapabilir, kullanmadığınız telefonları elden çıkartabilirsiniz. Aynı zamanda eski telefonlarınızın birer çöp olmasını engelleyip tekrardan kullanıma kazanılmasını sağlayabilirsiniz. Easycep de eskiyen telefonlarınızı kolay bir şekilde elden çıkartabileceğiniz sayılı platformlardan birisi olmaktadır. Üstelik telefonlarınızı değerinde satın alıp beklentilerinizi en iyi şekilde karşılamaktadır. Diğer yandan eski telefonunuzu verip Easycep üzerinden yenisini almak isterseniz ekstra avantajlar ve fırsatları sizlere sunmaktadır.

 

10- Çeşitlilik

Yenilenmiş telefon alırken dikkat edilmesi gerekenler başlığında yer alan son şey ise çeşitlilik olmaktadır. Yenilenmiş telefon satışı yapan firmaların sadece bir veya iki markayı ve onların da kısıtlı modellerini sizlere sunmaları yeterli olmamaktadır. Kısıtlı seçenekler arasında kalmamak istediğiniz modeli bulabilmek için sizlere geniş bir ürün yelpazesi sunan firmaları tercih etmek doğru yenilenmiş telefon alabilmek için oldukça önemlidir. Bu nedenle yenilenmiş telefon alacağınız platform veya firmanın çeşitliliğine dikkat etmelisiniz. Easycep onlarca marka ve yüzlerce model telefonu bünyesinde barındıran sektöründeki öncü firmalardan birisidir. Geniş ürün yelpazesi sayesinde bugüne kadar binlerce kişi hayallerimdeki telefona kavuşmuştur. Siz de dilediğiniz ve hayalini kurduğunuz yenilenmiş telefon ulaşmak için Easycep’i güvenle tercih edebilirsiniz. Sizlere sunduğu fırsatlardan yararlanıp iyi bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/internetten-telefon-satmanin-avantajlari-18 linkinden ulaşabilirsiniz.