Telefon Telefonumu Satarken Verilerim Kalıcı Olarak Silinsin!

Telefonumu Satarken Verilerim Kalıcı Olarak Silinsin!

Telefonunuzu satmadan önce veya yenilenmiş telefon almadan önce, ihtiyacınız olan en önemli şey bu hassas verileri kalıcı olarak silmektir. 09-05-2022

Birçoğumuz telefonumuzu yeniliyoruz ve eski telefonumuzu satarak paraya çevirmek istiyoruz ayrıca daha ucuz olsun diye birçoğumuz yenilenmiş telefon almayı tercih edebiliriz. Bu telefonlarda, banka bilgileriniz, şifreleriniz, aile fotoğraflarınız vb. gibi pek çok hassas bilgi biriktirmiş olabilirsiniz. Telefonunuzu satmadan önce veya yenilenmiş telefon almadan önce, ihtiyacınız olan en önemli şey bu hassas verileri kalıcı olarak silmektir.

 

Kişisel verilerinizi cihazlarınızdan nasıl silersiniz? Bilgisayarlar için dosyaları silebilir veya sabit sürücüyü yeniden biçimlendirebilirsiniz; Akıllı telefonlar için bir iPhone iPad veya iTouch kullanıyorsanız fabrika ayarlarına sıfırlama yapabilir veya tüm içeriği ve ayarları silebilirsiniz. Ancak bu etkinlikler verilerinizin yanlış ellere geçmesini engelleyemez. Son veri kurtarma çözümleri ve araçları, bu silinmiş, biçimlendirilmiş verileri kolayca kurtarabilmektedir. Örneğin, Android telefonlarda fabrika ayarlarına sıfırlamadan sonra verileri kurtarmak için bu kılavuza başvurabilirsiniz telefonlarınızdaki silinen fotoğrafları geri almak için gerekli adımları takip ederek onları geri getirebilirsiniz. Eski bilgisayarınızı, cep telefonunuzu veya tabletinizi güvendiğiniz birine satmak isterseniz, ancak çoğu zaman cihazınızı bilinmeyen birine teslim edersiniz.

 

Bilgilerinizin kimin eline düştüğüne bakmaksızın güvende olmasını nasıl sağlayabilirsiniz? Verileri silmek için kullanılan cihazla gelen bu eski yöntemler, verilerin geri alınmasını engelleyemediğinden, daha gelişmiş önlemlere başvurmanız gerekir.

 

Verilerinizi sağlama alarak telefonunuzu satmak istiyorsanız başvuracağız en güvenilir ve kolay yöntem easycep.com üzerinden telefonunuzu satmaktır. Firma kullanıcılar satmak istedikleri telefonlardaki satmadan önce kalıcı olarak silmektedir. İçerisindeki veriler kalıcı olarak silindikten sonra yazılımsal ve donanımsal olarak yenilenen telefonlar easycep.com üzerinden online olarak satışa sunulmaktadır. Telefonunu satmak isteyen kullanıcıların verilerinin üçüncü şahısların eline geçmesi kesinlikle mümkün değildir. Ayrıca satılan telefonlar firma tarafından 12 ay garanti ile satılmakta ve 12 ay içerisinde karşılaşabileceğiz herhangi bir problemde ücretsiz olarak telefonunuzdaki sorun giderilmektedir.

 

Önceki yazımızı https://easycep.com/blog/refurbished-yenilenmis-telefon-ne-demektir-4 linkinden okuyabilirsiniz.