Telefon Refurbished (Yenilenmiş) Telefon Ne Demektir?

Refurbished (Yenilenmiş) Telefon Ne Demektir?

Yenilenmiş telefon, kullanıcılar telefonu kullandıktan sonra telefonunu değiştirir ve eski telefonunu satar. 09-05-2022

Teknoloji dünyasında sürekli olarak yeni ürünler piyasaya sürülüyor. Ancak her zaman en son model telefonları satın almak herkes için uygun olmayabilir. İşte bu noktada "yenilenmiş telefonlar" devreye giriyor. Peki, refurbished (yenilenmiş) telefon ne demektir? Bu içerikte, yenilenmiş telefonların ne olduğunu, bu telefonların sağladığı faydaları inceleyeceğiz. İşte detaylar…

 

Refurbished Telefon Nedir?

Öncelikle, refurbished telefonların ne olduğunu anlamamız önemlidir. Refurbished telefonlar, daha önce kullanılmış olan ve ardından eğer mevcut ise hasarları onarılarak yeniden satışa sunulan cihazlardır. Bu telefonlar, genellikle kullanıcılardan iade edilen veya garanti süresi dolmuş olan ürünlerdir. Bakanlık tarafından onaylı yenileme merkezleri, bu telefonları inceleyip gerekli onarımları yapar ve ardından yeniden satışa sunar.

 

Yenilenmiş Telefon Almak Riskli mi?

Yenilenmiş telefonları düşünürken akla gelen ilk soru, bu telefonların ne kadar güvenilir olduğudur. Fakat ikinci el bir telefon ile kıyasladığınızda yenilenmiş telefonlar kendi garantileri ve ödeme seçenekleri ile güvenli bir yoldur. İyi bir yenileme merkezi, cihazları titizlikle inceleyip onarır ve sıkı kalite kontrolünden geçirir. Bu nedenle, iyi bir kaynaktan alınan yenilenmiş bir telefon güvenilir seçenek olacaktır.

 

EasyCep, cep telefonu, tablet ve laptop gibi teknolojik ürünleri ilk sahiplerinden satın alarak yenileme işlemleri gerçekleştiriyor. Yenilenerek mevcut kozmetik - teknik problemleri onarılan elektronik ürünler, EasyCep web sitesi ve mağazalarında satışa sunuluyor. Tüm yenileme süreçlerini Ticaret Bakanlığı’nın verdiği lisansa tabi olarak yürütüyor. Böylece 12 ay garanti ve 14 gün içinde iade seçenekleriyle güvenle yenilenmiş ürün kullanabiliyorsunuz.

 

Yenilenmiş Telefon Almak Mantıklı mı?

Yenilenmiş telefonlar akıllı seçimlerdir. Yeni bir telefon almak, genellikle daha pahalıdır ve son model telefonlara yatırım yapmak her zaman gerekli değildir. Yenilenmiş telefonlar, daha uygun fiyatlarla son teknoloji özelliklerine sahip cihazlar elde etmenizi sağlar. Ayrıca, çevre dostu bir seçenek de sunarlar. Yenilenmiş telefonlar, atık elektronik ürünlerin azaltılmasına yardımcı olur. Yenilenmiş telefon tercih ederken elinizdeki telefonu da EasyCep’e kolayca satabilirsiniz.

 

Yenilenmiş Telefonlar Nereden Alınır?

Yenilenmiş telefonlarınızı güvenilir kaynaklardan satın almak çok önemlidir. İlk olarak, Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş güvenilir yerlerden alışveriş yapmayı tercih edin. Bu, cihazın kalitesi ve garanti durumu konusunda daha fazla güvence sağlar. EasyCep, T.C. Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından yenileme merkezi olarak yetkilendirilmiştir.

 

Yenilenmiş telefonları tercih etmenin avantajları oldukça fazladır. Avantajlar arasında daha uygun fiyatlar, son teknoloji özelliklerine sahip olma şansı ve çevre dostu bir seçenek sunmaları yer alır. Ayrıca, bu telefonlar titizlikle kontrol edilir ve onarılır. Bu da kaliteli bir ürün elde etmenizi sağlar.

 

Yenilenmiş Telefon Fiyatları

Yenilenmiş telefonların fiyatları, yeni telefonlara göre genellikle daha uygun olma eğilimindedir. Bu, bütçenizi kontrol etmek istediğinizde veya son model bir telefon için tam fiyat ödemek istemediğinizde çekici bir seçenek olabilir. Farklı markaların ve modellerin farklı fiyat aralıkları olacaktır, bu nedenle ihtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun olanı seçmek önemlidir.

 

Hangi Markalar Yenilenmiş Telefonlar Üretiyor?

EasyCep, yenilenmiş yani refurbished telefon sektörünün öncü ismidir. Bu alanda uzman teknisyenler ile birlikte yenileme tesislerinde ürünleri onarır ve uygun fiyat seçenekleriyle web sitesinde ve EasyCep mağazalarında satışa sunar. Yenilenmiş telefon satan markalar için araştırma yapıyorsanız Easycep.com ya da mağazaları ziyaret edebilirsiniz. Satın alınan tüm ürünler, özel olarak kutulanmış şekilde teslim ediliyor. Kutu içerisinde; cihaz, şarj kablosu, sim kart açma iğnesi, garanti belgesi ve hangi yenileme işlemlerinin yapıldığını belgeleyen TSE belgesi yer alıyor.
 

Yenilenmiş Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yenilenmiş telefon satın alırken dikkat etmeniz gereken bazı faktörler vardır. Cihazın fiziksel ve işlevsel durumunu dikkatlice incelemek, herhangi bir kusurun olup olmadığını kontrol etmek gereklidir. Yenilenmiş telefonların özelliklerini ve fiyatlarını karşılaştırarak en uygun seçeneği bulmak da akıllıca bir yaklaşım olacaktır.