Telefon Yeni Nesil, Ekransız, Giyilebilir Telefon ile Tanışın: İşte Humane Al Pin

Yeni Nesil, Ekransız, Giyilebilir Telefon ile Tanışın: İşte Humane Al Pin

Eski Apple çalışanları tarafından geliştirilen Humane Al Pin resmi olarak tanıtıldı. Cihaz bütünüyle yapay zekâ destekli. İşte detaylar... 10-11-2023

Akıllı telefonlar tarih olmaya hazırlanıyor. Eski Apple çalışanları tarafından geliştirilen Humane Al Pin resmi olarak tanıtıldı. Cihaz bütünüyle yapay zekâ destekli. Telefonlara olan ihtiyacı kaldırmaya odaklanıyor.

 

Yapay zekayla donatılan, giyilebilir bir cihaz olarak tanıtılan Humane Al Pin, yepyeni bir teknoloji olmaya aday görünüyor. Giyilebilir yapıda olan bu cihazlarda ekran bulunmuyor. Cihaz esasında iki parçadan oluşuyor. İlk kısım, giysi veya yüzeylere tutturulmasını sağlayan ve batarya paketi olan bir klips. İkinci parçası ise kare formundaki ana cihaz. Cihazı kullanmak için abonelik sistemi gerekiyor ve kişiler Humane, T-Mobile şebekesinden hücresel veri sağlayabiliyor. Ancak abonelik için 24 dolarlık bir ücret talep ediliyor.

 

Humane Al Pin Özellikleri Nasıl?

Humane Al Pin cihazının özellikleri kısmını incelediğimiz zaman normal akıllı telefonlardan farklı bir tasarım ile karşılıyorsunuz. Cihazda yüzeye görüntü aktaran dahili projektör yer alıyor. Kontrol için dokunmatik yüzey, görsel içerikler için kamera ve ses kontrolü için mikrofon bulunuyor. Tüm bunlar cihazın kontrolünü sağlamak için yeterli görünüyor. Cihaz, toplamda 34 gram ağırlığında. Fakat pil güçlendirici parçasıyla 54 gram seviyesine çıkıyor. Cihazda henüz video desteği yok fakat açıklamalara göre video desteği gelebilir.

 

Humane Al Pin Tam Olarak Nasıl Çalışıyor?

Humane Al Pin’in en temel görevi, Al Mic adı verilen yazılım sayesinde AI modellerine bağlanmak. Yapılan basın açıklamasında hem OpenAI hem de Microsoft kelimeleri geçiyor. Önceki raporlarda ise GPT-4 tarafından desteklendiği biliniyordu. Yani Humane Al Pin tamamen ChatGPT ile çalışabilir. Bunun dışında cihaz içerisinde bulunan Cosmos işletim sistemi, uygulamaları indirmek ve yönetmek yerine sorguları doğru araçlara yönlendirmek için tasarlandı. Yani cihaz ile kullanıcı arasında aracı vazifesi görecek diyebiliriz.

 

Genel olarak Humane Al Pin teknolojisinin amaçladığı şey, teknolojideki arayüzü ortadan kaldırmaktır. Böylece bir ekran ve birçok hesap yerine sadece Pin ile konuşmak ve istediğiniz her şeyi ona aktarmanız hedefleniyor. Tüm bunlar güzel hedefler olsa da cihazın popüler olup olmayacağı konusunda net bir şey demek imkansızdır.

 

Cihazın çalışma prensibi oldukça basittir. Lazer sensörüne sahip cihaz, kullanıcı elini cihazın önüne uzattığı zaman görüntüyü avuç içine yansıtacak. Cihazda bulunan dahili projektör, avucunuzu ekrana dönüştürecek. Kontrol ise el ve parmakların hareketiyle olacak. Kişiler yansıyan görüntüyü kontrol edebilecekler.

 

Humane Al Pin Fiyatı Ne Kadar?

Bazı iddialara göre Humane Al Pin fiyatı 699 dolar etikete sahiptir. Aynı zamanda cihazı kullanabilmek için T-Mobile temelli aboneliğe ihtiyaç duyuluyor. Bu aboneliğin fiyatı ise aylık olarak 24 dolardır. Bununla birlikte cihazın 3 farklı renk seçeneği olacak. Kutusu içerisinde kulaklık ve şarj aleti olacak. Cihazın görüntüleri ise Humane X (Twitter) hesabı üzerinden yayınlandı.

 

Humane Al Pin Ne Zaman Çıkıyor?

Humane Al Pin genel olarak mikrofona ve hoparlöre sahip bir akıllı projeksiyon cihazı olarak tanımlanıyor. Burada asıl ilginç konu ise bu donanıma sahip cihazın kıyafete iliştirilebilecek kadar hafif ve minimal olmasıdır. Bu cihazla birlikte bilgisayara ve telefona gerek duymadan tüm gündelik işler sorunsuzca halledilebilir.

 

Cihazın ön siparişi için ise 16 Kasım tarihi verildi. Cihaz teslimatları 2024 senesinin başında olacak. Ön siparişler ise ABD’de başlayacak. Yani diğer ülkelere gelip gelmeyeceği konusunda net bir bilgi bulunmuyor.

 

Sonuç olarak Humane Al Pin, giyilebilir yapay zekâ destekli bir arama motorudur diyebiliriz. Büyük bir projenin başlangıcı olarak gelişimine devam ediyor. Humane Al Pin temeli, yapay zekâ geliştikçe daha iyi oturabilir.