Bilgisayar Verimliliğinizi Arttıracak En İyi Mac Uygulamaları

Verimliliğinizi Arttıracak En İyi Mac Uygulamaları

Apple son yılların en çok sevilen teknoloji markaları arasında yerini almaktadır. Yazımızda verimliliğinizi arttıracak en iyi Mac uygulamalarını anlatacağız. 05-09-2023

Apple son yılların en çok tercih edilen teknoloji markaları arasında yerini almaktadır. Akıllı telefonlarından tabletlerine, tabletlerinden MacBook’larına kadar her alanda kalitesi ile kullanıcılarına yardımcı oluyor. Bunun yanında kullanıcıların işini kolaylaştıracak Apple uygulamaları da geliştiriyor. macOS sayesinde hem kullanışlı hem de kararlı bir işletim sistemini kullanıcıların hizmetine sunuyor. İşletim sistemi, kutudan çıkarır çıkmaz kullanmaya başlamanız adına ihtiyaç duyabileceğiniz tüm üretkenlik uygulamaları ile birlikte geliyor. Apple tarafından sağlanan stok uygulamalardan memnun kalmayan tüm Mac kullanıcıları için üçüncü taraf uygulamalara bakmakta da daima fayda var. Üstelik bu uygulamaların çoğu ücretsiz ve düşük maliyetli olmakla birlikte genel kullanıcının beklentilerini karşılayacak nitelikte. O halde en iyi Mac uygulamaları hangileri? Yakından inceleyelim. 

 

NordVPN

60 ülkedeki VPN sunucusunu bağlamaya izin veren NordVPN hızlı ve sınırsız VPN programı olarak öne çıkıyor. Mobil ve masaüstü platformlarda en çok tercih edilen VPN uygulamaları arasında bulunan uygulama özel DNS ayarlama, TCP ve UDP protokol seçimi, VPN bağlantısının kesilmesi durumunda belirli programların internete erişimini durduran Kill Switch gibi gelişmiş özelliklere sahip. En iyi Mac uygulamaları kategorisinde NordVPN de herkese açık WiFi ağlarında gizlilik ve güvenliği sağlayabileceğiniz gibi, Youtube gibi hız sınırlaması yapan sitelerde rahatça gezebilirsiniz. 30 günlük deneme sürümü sonrası uygulamayı satın alabilirsiniz. 

 

Magnet 

Açık bir pencereyi ekrana sürükleyerek ya da düğmeye basarak herhangi bir pencereyi dörde, yarıya, üçte bire veya bunları herhangi bir kombinasyona ayırabileceğiniz Magnet, en iyi Mac uygulamaları kategorisinde dikkat çekiyor. Bu tarz düzenlemelerden faydalanmak, uygulama değiştirmeyi ortadan kaldırdığı gibi çalışma alanı verimliliğini de büyük ölçüde arttırıyor. Magnet ücretli bir uygulama olup aylık abonelik gerektiriyor.

 

Skitch

En iyi Mac uygulamaları içerisinde inceleyebileceğimiz yazılımlardan bir tanesi de Skitch. Fikirlerinizi ve projelerinizi daha az sözcükle anlatmanın en eğlenceli ve güçlü yolu da diyebiliriz. Bu uygulama sayesinde ekran görüntüsü, resim, harita ya da fotoğraf üzerine istediğiniz şekli, metni ve vurgulamayı eklemeniz oldukça kolay. Ayrıca düzenlediğiniz görseli arkadaşlarınız ya da iş ortaklarınızla da dilediğiniz gibi paylaşabilirsiniz. Ücretsiz olarak sunulan uygulama kendi içinde satın alımlar sunuyor. 

 

ApolloOne

EasyCep’in yenilenmiş MacBook modellerinde deneyebileceğiniz uygulamalardan biri de Apollo One. Meta verilerini düzenleyip görüntüleyebileceğiniz gibi fotoğrafları sınıflandırıp sıralandırabilirsiniz. Özellikle fotoğrafa meraklı olan herkes bu uygulama sayesinde kendi karelerini profesyonelce düzenleme fırsatı elde eder. Kullanıcılara fotoğraflarının kusursuz şekilde görüntülenmesi adına düzenli bir görünüm sağlar. Üstelik Apollo One farklı yerel ağ ve klasörlere erişiminizi kolaylaştırabilir. Uygulamada belirlediğiniz görseli seçebilmek adına yeni dosyalar ekleyebilir ve onları inceleyebilirsiniz; bu işlem için bir + butonu bulunmaktadır. Apollo One App Store üzerinden ücretsiz indirmek mümkün. 

 

Dark Noise

EasyCep’in yenilenmiş Mac’leri için kusursuz uygulamalar kapsamında değerlendirebileceğimiz yazılımlardan biri de Dark Noise. Adından da anlayabileceğimiz gibi uyumanıza, odaklanmanıza ve rahatlamanıza yardımcı olmak adına ortam gürültüsünü çalmaya yarıyor. Sonsuz çeşitlilikte ses manzaraları için kendi özel karışımlarınızı oluşturabilirsiniz. Ayrıca uyanmadan önce gürültüyü azaltmak için zamanlayıcı ayarlayabilirsiniz. MacBook uygulamaları kategorisinde öne çıkan Dark Noise ücretsiz indirmek mümkün. Ancak dolar bazında ücretli aboneliği mevcut. 

 

Vivaldi

En iyi Mac uygulamaları dediğinizde karşınıza çıkacak seçeneklerden biri de Vivaldi. Ücretsiz Mac uygulamaları kapsamında inceleyebileceğimiz uygulama, kullanıcıların tek sekme üzerinden istedikleri her şeye erişmesini sağlıyor. İlk olarak Windows ve Mac versiyonları yayınlanan programın mobil versiyonları da kendini gösteriyor. Vivaldi’nin en çok ilgi çeken özelliği ise ekranın sağ altındaki sayfa filtreleme bölümü. Burada seçenekler arasından dilediğinizi seçerek internet sayfalarının siyah beyaz, 3 boyutlu, tüm resimler yan dönmüş, karşıt renkler vb. şeklinde farklı görünmelerini sağlayabilirsiniz. Standart ayarlarda boş sekme açtığınızda sitelere hızlı erişebilmeniz için tasarlanan hızlı arama yani speed dial sayfası da son derece kullanışlı. İstediğiniz gibi kişiselleştirerek internet deneyiminizin kalitesini arttırabilirsiniz. Girdiğiniz sitelerin temalarındaki renkler bazında renk değiştiren rengarenk sekmeler ile kullanabileceğiniz Vivaldi’yi ücretsiz indirebilirsiniz. 

 

Alfred

Alfred’i bir tutam Siri ile Spotlight gibi düşünebilirsiniz. En iyi Mac uygulamaları arasında büyük rağbet gören Alfred ile birçok işlevin yanı sıra hızlıca hesaplamalar yapabileceğiniz gibi web üzerinde aramalar yapabilir ve sözcüklerin tanımlarını bulabilirsiniz. Ayrıca görevleri otomatikleştirmenizin yanı sıra Siri’nin tek başına hal etmesi gereken gelişmiş işlevleri gerçekleştirmenize de izin vererek Siri ve Spotlight arasındaki boşluğu dolduruyor. Alfred’i App Store’dan ücretsiz yükleyebilirsiniz. 

 

Day One

En iyi Mac uygulamaları çerçevesinde basit ve şık günlük niteliğinde tanımlanan Day One hikayesini yazmak isteyenlere yardımcı oluyor. EasyCep’in yenilenmiş Mac’ler üzerinde kusursuzca deneyebileceğiniz Day One, günlük tutmak ya da Facebook, Tumblr, Twiter gibi sosyal mecralarda paylaşmak üzere detaylı hikâyeler yazmak isteyenlere hitap ediyor. Day One’da yazarken hemen hemen ihtiyacınız olabilecek tüm detaylar elinizin altında bulunuyor. Ayrıca günlük yazınıza hava durumu, tarih ve konum bilgileri ekleyebileceğiniz gibi kayıtlarınız için de etiketler oluşturabilirsiniz. Yazarken albümünüzden ya da o an çektiğiniz bir fotoğrafı da uygulama içerisinden kolayca ekleme şansınız var. Üstelik istediğinizde girişlerine şifreler de ekleyebilirsiniz. Böylece istenmeyen erişimleri engellemeniz de mümkün hale geliyor. Bunun yanında Day One’da oluşturduğunuz günlüğü iCloud ve Dropbox ile senkronize edip yedekleyebilirsiniz. Ücretsiz uygulamalar arasında yer alan uygulama üzerinden yazdıklarınızı PDF formatına çevirebileceğiniz gibi hatırlatıcı kurmanız da mümkün. 

 

Dashlane

Dashlane en iyi Mac uygulamaları sıralamasında inceleyeceğimiz son yazılım. Bir parola yöneticisi olan uygulama sayesinde şifrelerinizi kolayca saklayabilirsiniz. Böylece parolanızı aklınızda tutmanıza gerek kalmaz. Diğer parola yöneticilerinden biraz farklı olan uygulamada zayıf parolalarınızı analiz edebilirsiniz. Ayrıca Dashlane size güçlü parolalar oluşturmanız için de seçenekler sunuyor. İyi tasarlanmış sağlam bir parola yöneticisi olarak dikkat çeken uygulamanın ücretsiz deneme sürümünü kullanabilirsiniz. Notlarınızda güvenli dosya ekleri sunan uygulamada daha fazla özellikten yararlanmak adına Premium üyelik gerçekleştirmenizi tavsiye edebiliriz.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/akilli-saatlerin-pil-omrunu-uzatmanin-yollari-343 linkinden ulaşabilirsiniz.