Telefon Akıllı Saatlerin Pil Ömrünü Uzatmanın Yolları

Akıllı Saatlerin Pil Ömrünü Uzatmanın Yolları

Akıllı saatler, akıllı telefonlarla aynı özellikleri barındıran güçlü teknolojik araçlardır. Yazımızda bu cihazlarda pil ömrünü uzatmanın yollarından bahsedeceğiz. 04-09-2023

Akıllı saatler, akıllı telefonlarla aynı özellikleri barındıran güçlü teknolojik araçlardır. Son dönemde pek çok açıdan hayatı kolaylaştıran ürünlerden biri de diyebiliriz. Akıllı saatler, bildirimleri sadece yukarı kaydırarak görebilme ve bazı temel işlemleri gerçekleştirebilme gibi birçok işi aradan çıkarmamıza olanak tanır. Bunun yanında akıllı saatler sağlık takibi alanında da birçok avantaj sağlar. Bu cihazlar sayesinde adım sayısı, kalori yakma, uyku düzenini kontrol etme ve nabız ölçümü gibi sağlık verilerini inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda akıllı saatler yaşamımıza renk katan inovatif cihazlar olarak karşımıza çıkar. Fakat bu cihazların dezavantajı pillerin hızlı tükenmesidir. Aynı şekilde bataryası bittiği zaman diğer işlevleriyle beraber saat de işlevini de kaybediyor. Akıllı saat pil ömrü uzatmak için hangi adımları izlemek gerekiyor? Sırayla incelemeye ne dersiniz? 

 

Güç Tasarrufu Modunu Etkinleştirin 

EasyCep’in yenilenmiş akıllı saatlerinin büyük bölümünde ayarları daha az güç kullanacak şekilde otomatik optimize eden güç tasarrufu modları bulunmaktadır. Akıllı telefon ve tabletlerde de hayat kurtaran bu özellik akıllı saatlerde de işe yarar. Akıllı saat pil ömrünü önemli ölçüde artırmak için cihazınızın güç tasarrufu özelliğini açabilirsiniz. Fakat bunu uygularken saatin birçok özelliğini kapatmak gerektiğini de unutmamalısınız. 

 

Saat Yüzünüzü Değiştirin 

Akıllı saatler çok farklı yüzlere sahipir. Bunların büyük bölümü yüksek düzeyde etkileşimli olduğu için çalışması için daha fazla güç gerektirir. Saatinizin kullandığı gücü sınırlamak adına daha az bilgi gösteren bir saat kadranı aramanızı önerebiliriz. 

 

Sesli Yardımcılarını Kapatın 

Akıllı saat pil ömrünü uzatmak için uygulanması gereken adımlardan bir tanesi de sesli yardımcıları kapatmak olacaktır. Aslında sesli asistanlar, talimat vermek için akıllı saatlerde son derece popülerdir, fakat bu özelliğin çalışması pili aşırı derecede tüketir. Bunun için sesli yardımcıları kapatabilirsiniz. Kapattığınız halde yeniden kullanmak istiyorsanız bir düğmeye basarak ses algılamayı tekrar açabilirsiniz. 

 

Akıllı Saatlerde Pil Ömrü İçin Sürümleri Güncelleyin

Akıllı saat pil ömrü uzatma yolunda izlemeniz gereken adımlardan bir tanesi de sürümleri güncellemektir. Aynı akıllı telefonlarımızdaki gibi akıllı saatlerde de düzenli yazılım güncellemesi yapmak önemlidir. Sürüm eski kaldığında otomatik olarak akıllı saat şarj süresi de kısalabilir. EasyCep bünyesinde hizmete sunulan hem Android saatler hem de Apple Watch modellerinin pil ömrünü uzatmak için yazılım güncellemelerini takip edebilirsiniz. 

 

Sinema Modunu Kullanın 

Birçok akıllı saatte, cihazın sessiz ve ekranın kapalı kalmasını sağlayan sinema modu bulunur. Böylece gelen tüm uyarıları, alarmları ve sistem seslerini sessize alabilirsiniz. Üstelik sinema modu, saate bağlı şekilde bildirimleri kapattığı gibi ekranın aydınlanmasını da engeller. Bu durum, akıllı saat pil ömrünü artırmak için ideal çözümlerden biridir. 

 

GPS Özelliğini Kullanmadığınız Zamanlarda Kapalı Tutun 

Akıllı saat pil ömrü uzatma yolunda izleyeceğiniz adımlardan bir tanesi de kullanmadığınız zamanlarda GPS özelliğini kapalı tutmak olmalıdır. GPS’i sadece ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda açık tutmaya özen gösterebilirsiniz çünkü bu özellik açık olduğu sürece önemli oranda enerji tüketir. Dolayısıyla bu durum, saatinizin pil ömrünü de olumsuz etkiler. 

 

Akıllı Saatinizin Bakımını İhmal Etmeyin

Akıllı saatler, akıllı telefon ve tabletler kadar hassas teknolojik cihazlar arasında yerini korur. Dolayısıyla cihazınıza düzenli bakım yapmayı ihmal etmemeniz önem taşıyor. Öncelikle cihazınızın temizliği konusunda titiz bir tutum izlemenizi öneriyoruz. Hafif nemli bez ve fırça kullanarak cihazınızı temizlemeye başlayabilirsiniz. Bu temizliği düzenli periyotlarla dikkatli bir şekilde yaptığınızda saatinizin dış etkenlerden alabileceği hasarın da önüne geçmiş olursunuz. Unutmayın dışarıdan gelebilecek türlü kir akıllı saat teknolojisine zarar verir. Cihazın şarj süresinin aza indirgenmesi de kaçınılmazdır. 

 

Pil Değişimine Önem Verin 

 “Akıllı saat şarjı çabuk bitiyor?” diyenlerdenseniz akıllı saat pil ömrünün de sonuna gelmiş olabileceğini göz önünde bulundurmalısınız. Aynı akıllı telefon ve tabletlerde olduğu gibi akıllı saatlerin de belli bir pil ömrü mevcut. 

 

Her akıllı saat kutusu içerisinde bir adet kullanım kılavuzu bulunur. Öncelikle kullanım kılavuzunu dikkatlice okumanızı öneriyoruz. Çünkü size en doğru yönergeleri kullanım kılavuzu verecektir. Pil değişimi yaparken saatinizi güvenli bir şekilde kapatmalısınız. Ardından doğru araçlar çerçevesinde cihazınızın arka kapağını açıp bitmiş pili çıkarabilirsiniz. Yeni pili akıllı saatinize yerleştirdikten sonra cihazınıza yeniden monte etmelisiniz.

 

Şarj Sürelerine ve Saat Modeline Dikkatlice Bakın 

Akıllı saat pil ömrü bazında şarj sürelerini incelemek de önemli faktörlerden bir tanesi. Akıllı saatler kapsamında Android tabanlı Huawei, Honor ve Oppo saatler ile Apple Watch’un şarj süreleri aynı olmayabiliyor. Bu noktada hangi marka akıllı saat kullandığınız da önem arz ediyor. Şarj süresi bakımından sizin işinizi görecek marka ve modeli tercih etmeniz hayat kurtaracaktır. EasyCep’in akıllı saatler kategorisinde hizmete sunulan modeller arasında şarj süresi en uzun olanları değerlendirebilirsiniz. 

 

Kablosuz Şarj Teknolojileri Deneyin 

Kablosuz şarj teknolojileri, kullanıcıların saatlerini kabloya bağlamadan kısa yoldan şarj etmelerine olanak tanıyor. Bu sayede pek çok yönden kullanıcıların hayatını kolaylaşıyor. Sadece şarj süreleri kablolu cihazlara nazaran daha uzun sürebilir. Bu noktada yine kullanıcının kendi ihtiyaçlarını ön planda tutması gerekiyor.

 

Kablosuz şarj teknolojileri genellikle bluetooth ile bağlantılı çalıştığı için kablolu cihazlara kıyasla daha güvenli bir kullanım sunar. Akıllı saati sürekli kabloya bağlamak, cihazın şarj girişini olumsuz etkileyebileceği için şarj süresini de en aza indirgeyebilir. Kablosuz teknolojiler ile tek tıkla şarj etmek mümkün hale geldiği için şarj süresinin azalma riski de ister istemez ortadan kalkıyor. 

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/bataryasi-dolu-telefon-kapaniyor-nasil-cozulur-340 linkinden ulaşabilirsiniz.