Telefon Twitter, Sadece Blue Aboneleri için Beğeni Gizleme Özelliği Getiriyor!

Twitter, Sadece Blue Aboneleri için Beğeni Gizleme Özelliği Getiriyor!

Elon Musk, Twitter platformuna özel abonelere beğeni ve abone sayısını gizleme imkânı getiriyor. İşte sadece Blue aboneleri için getirilen yeni özellikler… 14-07-2023

Elon Musk’ın sahibi olduğu Twitter platformuna özel abonelere beğeni gizleme imkânı getiriyor. Kullanıcılar, aynı zamanda abone sayısını da gizleyebilecekler. İşte sadece Blue aboneleri için getirilen yeni özellikler…

 

Dünyanın en popüler ve son dönemde en çok konuşulan Twitter’a yepyeni bir özellik geldi. Bir Twitter kullanıcısının da deneyimlediği ve hatta görsellerle internette paylaştığı bu özellikle birlikte tüm Blue aboneleri, beğenilerini ve aboneliklerini gizleyebilecekler. Böylelikle diğer tüm kullanıcılar Blue abonelerin beğenisini görmeyecektir. Yani Twitter platformunda her ay belli bir ücret karşılığında Blue abonesi haline gelen kullanıcılar, normal kullanıcılara göre çeşitli ek özelliklere sahip olacak denilebilir.

 

Genel olarak Blue abonelerine yakın bir zaman içerisinde abone ve beğeni gizleme gibi bazı yeni özellikler gelecek. Üstelik sadece bu özellikler değil daha birçok farklı özellikte Twitter Blue kullanıcılarına sunulacağı düşünülüyor. Tüm bu yeniliklerle birlikte aboneler diğer kullanıcılara kıyasla birçok avantaj elde edebilecek.

 

Sadece Blue Aboneleri Twitter’da Beğeni Gizleme Yapabilecek

Twitter platformu, Elon Musk’ın başına geçmesiyle beraber çeşitli yeniliklerle karşı karşıya kalmıştır. Günümüzde ise platformun yepyeni bir özellikle gündemde olduğunu görmekteyiz. Son dönemin en avantajlı gelişmelerden biri olan Threads uygulaması, Twitter’a benzemesiyle Elon Musk’ı kızdırdı ve tüm bu gelişmelerle Twitter platformuna yepyeni özellikler eklenmeye başladı. Haberlere göre Twitter kullanıcıları açısından abonelik ve beğeni gizleme özelliği gelecektir. Twitter platformunda her ay belirli ücret karşılığında Blue abonesi haline gelen tüm kullanıcılar, diğer kullanıcılara göre çeşitli özelliğe sahip olabilmektedir. Gelecek olan son özellik ise tüm bunlardan birisidir.

 

Söz konusu olan Twitter beğeni gizleme özelliği sayesinde tüm Blue abonelikleriyle beğenilerini gizleme şansına sahip olur. Abone ve beğeni gizleme özelliğiyle bir kullanıcının paylaşmış olduğu ekran görüntüsü ile ortaya çıktı. Bu özellik göz önüne alındığında bir kullanıcının profiline girdiğiniz zaman beğenilerin olduğu kısımlarda herhangi bir beğeninin olmadığı ibaresi çıkmaktadır. Söz konusu olan özelliğin son halinin ise nasıl olacağı hakkında herhangi bir bilgi yer almıyor.

 

Twitter Beğeni Gizleme Nasıl Yapılır?

Twitter Blue abonesi ‘’Profil Özelleştirme’’ ekranında yeni ayarları görebilir. Bu ayarlardan olan ‘’Beğeniler Sekmesini Gizle’’ kısmından profilinizde bulunan beğeni sekmesindekiler sadece sizlerin tarafınızdan görülecektir. Genel olarak Blue kullanıcılarının yararlanacağı bu özellik hızlı bir şekilde uygulamaya geçildi.

 

Tüm bu yeniliklerle birlikte Twitter uygulamasının rakibi olarak çıkan Threads uygulaması, kullanıcı kaybetmemek adına elinden geleni yapmaktadır. Geçtiğimiz haftalarda ise Twitter’a görüntülü arama özelliğinin geleceği konuşulmuştu. Bununla beraber ilerleyen zamanlarda da farklı hangi özellikle karşı karşıya kalınacağı merak konusu haline geldi.

 

Twitter Beğeni Gizleme Özelliği Nasıl İşleyecek?

Söz konusu olan bu özellikle birlikte Blue aboneleri, talep ederlerse abonelerini veya beğenilerini gizleyebilecekler. Özelliği deneyen Twitter kullanıcıları, özelliğin nasıl göründüğüne dair olarak ekran görüntülerini sosyal medyada paylaştı. Bu özellikle birlikte kişinin profiline girdiğinizde beğenilerin olduğu kısmında herhangi bir beğeninin yapılmadığı ibaresi çıkmaktadır. Son halinin de nasıl olacağı henüz net değil. Yani bu özellik net olarak tamamlanmıştır diyemeyiz.

 

Son dönemde Twitter’da tweet görüntüleme sınırı önemli bir kaosa yol açtı. Bununla beraber diğer kullanıcılarda Instagram metin tabanlı platformu Threads uygulamasına yöneldi. Threads ise çok kısa sürede milyonlara ulaşırken Elon Musk, kullanıcıları Twitter platformunda tutabilmek için yeni özellikler üzerinde çalışmaya başladı. Geçtiğimiz hafta görüntülü arama özelliği geleceği söylenmişti. Ancak şimdi Blue abonelerine özel beğeni gizleme özelliği planlanmaya başladı. Elon Musk, Blue aboneleri için farklı ek özelleştirmelerle çeşitli ayrıcalıklar sağlamaya devam ediyor. Aynı zamanda yakın bir dönemde özel olarak abone gizleme ve beğeni özelliği getireceğini, sadece bunlarla sınırlı kalmayacağını belirtti.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/chatgpt-icin-sorusturma-acildi-271 linkinden ulaşabilirsiniz.