Bilgisayar ChatGPT İçin Soruşturma Açıldı!

ChatGPT İçin Soruşturma Açıldı!

Tüm bu aşamaları gözlemliyor iken yeni bir haber duyuldu. FTC, kısa süre önce OpenAI’a bir soruşturma başlattı. Peki detaylar neler? Birlikte göz atalım… 14-07-2023

Yapay zeka kullanımı ve insan hayatına olan etkileri artık tartışılmaz bir gerçek. Bunun yansımasını yakın zamanda yaşamımıza dahil olan OpenAI üzerinden de görüyoruz. Öyle ki bu alanda rekabette hat safhaya ulaştı. Google’ın Bard’ı ve Microsoft’un Bing Chat’i oyun kurucular içerisine dahil oldu.

 

Tüm bu aşamaları gözlemliyor iken yeni bir haber duyuldu. İddiaya göre FTC, kısa süre önce OpenAI’a bir soruşturma başlattı. Peki detaylar neler? Birlikte göz atalım…

 

Veri güvenliği konusu son derece hassas. Geçmişten günümüze Facebook ve diğer markalarında bu konuda yaşadıklarını göz önüne getirdiğimizde FTC soruşturması şaşırtıcı gelmiyor. The Washington Post’un haberine göre Amerika Birleşik Devletleri Federal Ticaret Komisyonu (FTC), ChatGPT ‘nin sahibi olan OpenAI şirketine, veri güvenliği konusunda bilgi edinmek için bir soruşturma başlattı.

 

ChatGPT’nin Veri Güvenliği için Bilgi Talep Edildi!

Burada daha çok OpenAI şirketinin süreci nasıl yürüttüğüne dair bilgiler talep edilmiş gibi görünüyor. ChatGPT’nin yanlış bilgiler vermesini engellemek için yürüttüğü çalışmalara ilişkin detaylar, büyük dil modeli için veri kaynağı ve yapay zekanın nasıl eğitildiğine dair bilgiler talep edildi. Yine belirttiğimiz kaynağa göre ChatGPT ‘nin sahibi olan OpenAI şirketine 20 sayfalık bir talep mektubu gönderildi.

 

GPT-4 Dil Modelinde Veri Sızdırıldığı Belirtildi!

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda ChatGPT, yapay zeka robotunda GPT-4 dil modelinin Plus aboneliğine kayıt olan bazı kullanıcıların verilerini sızdırmıştı. Bu verilerde kredi kartı bilgileri de yer alıyordu. Bilgi talep edilen 20 sayfalık mektupta verileri sızdırılan kişi sayısı da istendi.

 

Geleceğe yönelik önemli adımların atıldığı teknoloji dünyasında hayat kolaylaştıkça, güvenlik adına tehlikeler beraberinde gelebiliyor gibi görünüyor. Peki siz  günümüzde birçok kişinin tercih ettiği OpenAI şirketinin ürünü ChatGPT hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/nothing-seffaf-tasarimli-kablosuz-kulaklik-turkiye-ye-geldi-peki-fiyati-ne-oldu-270 linkinden ulaşabilirsiniz.