Telefon Twitter’ın Yeni Profil Etiketleri ve Onay İşaretleri Ne Anlama Geliyor?

Twitter’ın Yeni Profil Etiketleri ve Onay İşaretleri Ne Anlama Geliyor?

Twitter, son dönemlerde büyük değişimler yaşıyor. Kısa süre önce sadece mavi tik simgesi ile hesap doğrulama özelliği bulunan Twitter, bu düzeni 3 farklı simge ile yeniliyor. 04-05-2023

Twitter, son dönemlerde oldukça büyük değişimler yaşıyor. Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra bazı yeniliklere gitti. Profil etiketleri de bu yeniliklerden biri. Kısa süre önce sadece mavi tik simgesi ile hesap doğrulama özelliği bulunan Twitter, bu düzeni 3 farklı simge ile yeniliyor. Aslında şirket işletmelere, devlet kurumlarına ve diğer kuruluşlara yeni onay işaretleri ve profil etiketleriyle kendilerini ayrıştırmanın bir yolunu sunuyor.

 

Peki Twitter Onay İşaretleri Ne Anlama Geliyor?

Yeni işaretler Mavi, Altın ve Gri olarak isimlendirildi. Aşağıda detayları sizlerle paylaşıyoruz…

 

Twitter "Mavi" Onay İşareti

Mavi tik, yukarıda da bahsettiğimiz gibi önceden sadece onaylanmış hesap anlamı taşıyordu fakat artık öyle değil. Yeni dönemde mavi onay işareti bulunan Twitter hesaplarında “Bu hesap, Twitter Blue’ya abone olduğu veya eski bir doğrulanmış hesap olduğu için doğrulanmıştır” ibaresi yer alıyor.

 

Peki aboneliğin avantajları neler? Normal bir kullanıcının yapabildikleri ile Mavi Onaylı kullanıcıların yapabildikleri arasında ne gibi farklar var? Twitter Blue aboneleri, 30 dakika içinde tweet’leri düzenleme ve 4 bin karaktere kadar tweet’leri paylaşma gibi ek özelliklere sahipler.

 

Onay işareti almak için web tarafında ayda 8 ABD Doları / iOS ve Android’de ise 11 ABD Doları ödemeniz gerekiyor. Bu adımları tamamladıktan sonra Mavi Onay İşaretli Twitter hesabına sahip olabilirsiniz.

 

Twitter "Altın" Onay İşareti

Altın tik yani onay işareti ise kullanılan hesabın Twitter Onaylı Kuruluşlar programına kayıtlı resmi bir işletme hesabı olduğunu gösteriyor. Çok yakında birçok hesabı altın onaylı şekilde görmemiz mümkün.

 

Twitter Onaylı Kuruluşlar, aylık 1.000 ABD doları abonelik ücreti karşılığında bir onay işareti, kare şeklinde bir avatar ve Twitter Blue özelliklerine sahip olabiliyor. Bu özelliklerin yanı sıra kullanıcılar bağlı kuruluş hesaplarını da ekleyebilirler.

 

Twitter "Gri" Onay İşareti

Gri tik yani gri onay işareti bir devlet kurumu veya yetkilisi ya da çok taraflı bir kuruluş” için oluşturulan hesapları ifade ediyor.

 

Genel olarak altın ve gri Twitter onaylı hesaplarda her şey açıklayıcı görünüyor. Fakat mavi onay işaretine sahip bir hesabın önceden doğrulanmış hesaplardan biri ya da Twitter Blue abonesi olup olmadığını anlamak zorlaştığı için karmaşık sonuçlar doğurabilir. 

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/apple-widgetlari-apple-watch-a-geri-getiriyor-165 linkinden ulaşabilirsiniz.