Teknoloji Apple, Widgetları Apple Watch'a Geri Getiriyor!

Apple, Widgetları Apple Watch'a Geri Getiriyor!

Bloomberg'in ünlü Teknoloji Analisti Mark Gurman'ın söylediğine göre Apple Watch kullanıcılarını bir hayli heyecanlandıracak yenilikler kapıda. 04-05-2023

Apple Watch'lar yıllardır hayatımızın bir parçası haline geldi. Ancak ne yazık ki kullanıcılar için tatmin edici bir arayüz tasarımına henüz kavuşamadık. Apple, her ne kadar yeni modeller piyasaya sürse de arayüz tasarımı konusunda yetersiz kalmaya devam ediyor.

 

Ama şimdi, sonunda bir umut doğuyor. Heyecan verici haberler var! Bloomberg'in ünlü Teknoloji Analisti Mark Gurman'ın söylediğine göre Apple Watch kullanıcılarını bir hayli heyecanlandıracak yenilikler kapıda. WatchOS 10 güncellemesi ile yıllardır aynı kalan Apple Watch'ların arayüzü değişiyor. Evet, yanlış duymadınız!

 

Apple, Yeni Stratejiyle Widget’ları Geri Getiriyor!

Apple artık alışılagelmişten farklı bir şey deniyor. Şirket, watchOS 10'un bir parçası olarak widget'ları geri getirmeyi ve onları arayüzün merkezi bir parçası hâline getirmeyi planlıyor. Bu yeni strateji, iOS 17, macOS 14, 15 inç MacBook Air ve elbette çok beklenen karma gerçeklik başlığının tanıtımıyla birlikte Haziran ayında WWDC'de görücüye çıkacak.

 

Bununla birlikte Apple, widget sistemiyle Apple Watch'ların arayüzünü daha da geliştirmeye ve saate yeni sağlık özellikleri eklemeye karar vermiş. Yeni arayüz değişiklikleri sayesinde farklı uygulamalar arasında geçiş yapmak artık çok daha kolay olacak. Widget verilerini takip etmek, daha rahat bir şekilde düzenlemek mümkün olacak.

 

Yeni arayüz, watchOS 4'te tanıtılan Siri saat kadranını anımsatacak ancak herhangi bir saat kadranı için kaplama olarak kullanılabilecek. Aynı zamanda iOS ve iPadOS'te bulunan ve kullanıcıların birçok widget'ı tek bir dosyada toplayıp aralarında gezinmelerini sağlayan widget yığınlarına da benziyor.

 

Apple Watch’ta Yeni Özellikler Deneyecek

Apple, revizyonun bir parçası olarak saatin bazı düğmelerinin işlevlerini değiştirme fikrini de deniyor. Şu anda Digital Crown'a basıldığında ana ekran açılır durumda. Bir sonraki sürümde ise bunun yerine widget'lar açılır hâle gelecek.

 

Bahsettiğimiz arayüz geliştirmelerinin yanında Apple, tamamen yapay zekâ ile sağlanacak önemli yeni sağlık girişimleriyle kullanıcıları ekosistemine daha da kilitlemek istiyor. Bu geliştirmeler; yapay zekâ destekli koçluk, iPad için sağlık uygulaması, ruh hali ve görüş yönetimi için de yeni araçları kapsıyor. Önümüzdeki yıl için planlanan ve Quartz kod adı verilen ücretli teklif ise esasen iPhone ve Apple Watch'unuza yerleştirilmiş bir eğitmen olacak. Böylece kişiselleştirilmiş sağlıklı yaşam planları oluşturmak için yapay zekayı ve aygıtlarınızdan gelen verileri kullanacak.

 

Cihazın pazarına bakıldığında akıllı saatler, kullanıcıların mümkün olduğunca çok bilgiye olabilecek en az miktarda uğraş ile ulaşmak istediği cihazlardır. Uzun süredir Apple Watch’larda iPhone benzeri uygulama formatını uygulamaya çalışan Apple, bu formatın saatte her zaman mantıklı olmadığının bir itirafıdır.

 

Akıllı Saatte Kullanıcı Sayısını Artırmak İçin Harekete Geçti!

Şirket ayrıca, özellikle diğer platformlarıyla karşılaştırıldığında, yeterli sayıda üçüncü taraf geliştiriciyi de bünyesine katabilmiş değil. Avrupa'da iOS App Store'u kullanan milyonları aşkın sayıda insan varken, Apple Watch AppStore'unun yalnızca 1 milyon kullanıcısı olması da buna kanıt olarak gösterilebilir. Neyse ki bu değişiklikler sadece kullanıcıları değil, aynı zamanda uygulama geliştiricileri de heyecanlandıracaktır. Uygulama geliştiricileri için Apple Watch'a özel tasarım yapmak, şu an için pek de cazip görünmüyor. Ancak, yeni arayüz değişiklikleri sayesinde, geliştiricilerin ilgisi artacak ve bu da Apple Watch için daha fazla uygulama geliştirilmesine yol açacak.

 

Bu değişikliklerle birlikte, Apple Watch'lar artık daha da kullanışlı ve sevimli hale gelecek. Bu sayede Apple Watch'lar hayatımızdaki yerini daha da güçlendirecek. Açıkçası bu yazılım güncellemesi muhtemelen bu yıl Apple Watch'ta yapılacak en önemli değişiklik olacak. 2022 yılında oldukça büyük çapta donanım değişiklikleri yapıldığından dolayı cihazın yeni modelleri bu sonbaharda tanıtıldığında, geçen yılki seriye oldukça benzer olmaları bekleniyor.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/face-id-calismiyor-sorunu-nasil-duzeltilir-164 linkinden ulaşabilirsiniz.