Telefon Teşhir Telefon Alınır Mı? Teşhir Telefon Alternatifleri

Teşhir Telefon Alınır Mı? Teşhir Telefon Alternatifleri

Teşhir telefonun avantaj ve dezavantajlarına geçmeden evvel öncelikle teşhir telefon nedir, gelin beraber bakalım.  16-09-2022

Teşhir telefon almak mantıklı mı? Teşhir telefon alternatifleri, avantaj ve dezavantajları nelerdir? Bu yazımızda teşhir telefonu mercek altına alıp bu ve benzeri sorulara yanıt arıyor olacağız. Teşhir telefonun avantaj ve dezavantajlarına geçmeden evvel öncelikle teşhir telefon nedir, gelin beraber bakalım. 

Teşhir Telefon Nedir? 

Teşhir ürünleri, mağazalarda kullanılır durumda olan ve müşterilerin ürünü denemesine olanak tanıyan cihazlardır. Buzdolabı, tül perde, bahçe mobilyaları, perde, çamaşır makinesi ve başka birtakım cihazlar teşhir ürünü olarak sergilenebilir.

Teşhir telefon da aynı şekilde, bir mağazada sergilenen cep telefonu aygıtıdır. Söz konusu cihazlar genellikle reyon ya da vitrinlerde teşhir edilir. Şarja takılı bir biçimde ve müşterilerin kullanımına açık durumda bekler. Bu sayede kullanıcılar, satın almayı hedefledikleri cihazın temel özelliklerini tam olarak kavrayabilir.

Dahası, cihazın eldeki doku ve duruşunu hisseder, boyut konusunda daha yerinde bir fikre sahip olurlar. Günün sonunda teşhir telefonları yerinde görüp inceleyerek satın aldığınız cihazı daha yakından tanımış olursunuz. 

Sergilenen telefonlar görevleri sona erince satışa çıkarılabilir. Böylece kullanıcılara daha düşük fiyattan teşhir telefon sunulur.

Teşhir Telefona Sahip Olmanın Avantajları 

Teşhir telefonlar, kapalı kutu ürünlere nazaran daha ucuz bir fiyattan satıldıklarından tercih edilir. Sergilenmiş telefonlar kapalı telefonlara göre yaklaşık %5 ila %10 daha düşük ve dolayısıyla daha uygun fiyatlara sahip olabiliyor. Bu oranlar kimi zaman daha yüksek rakamlara çıkabiliyor. Sonuç olarak oldukça uygun fiyata teşhir telefon bulunabiliyor. 

Bu tür ürünler ikinci el telefonlardan daha sağlıklı olabiliyor. Bunun nedeni teşhir ürünlerin sürekli açık ve şarjda olsa bile, sürekli ve aktif olarak kullanılmaması. Bu sebeptendir ki ikinci el telefon modellerinde görülebilen dokunmatik ekran ya da telefonun bütünüyle ilgili sorunlara teşhir ürünlerde rastlanılmayabiliyor.

Teşhir Telefona Sahip Olmanın Dezavantajları

Teşhir telefon için öne çıkan en ciddi ve belirgin dezavantaj aşınma durumudur. Aşınma, uzun süre elektriğe maruz kalan bir cihazın aksam ve parçalarının güçten düşmesiyle karakterizedir. Uzun lafın kısası, teşhir olarak sunulmuş bir cep telefonu gün boyu açık vaziyette ve şarja takılı şekilde durur. Bu da telefonun total ömrünü kısaltıp genel olarak cihazı zayıflatabilen bir faktör teşkil edebilir.

Teşhir telefon aynı zamanda bir mağazanın açılış saatinden kapanış vaktine değin tamamen açıkta bekler. Bu süre zarfında kullanıcılar tarafından denenir, yoğun el temasına maruz kalır ve bazen dikkatsizce yapılan dokunmalar sonucunda teşhir telefon zarar görebilir. Bir mağaza 9:00’da açılış yapıp 21:00’da kapanış yapıyorsa 12 saat boyunca söz konusu teşhir telefonlar kullanıma açık demektir. Mağazadaki toz ve kirler bu sürede telefona yapışabilir.

Teşhir telefon için öne çıkan bir diğer dezavantajı da değişim/iade olanağının yokluğu. Teşhir ürünlerle kapalı kutu cihazların garanti süresi aynıdır. Ancak genellikle kullanıcılara telefondaki bir sorun sonucunda iade ya da değişim olanağı sunulmaz. Sunulsa bile farklı koşullar öne sürülebilir.

Telefon yüzeyine yapılan baskılar sonucunda ekranda ölü piksellerin oluşma ihtimali de yükselir. Sürekli ele alınıp kurcalanan teşhir telefonlarda böyle bir duruma rastlamak mümkün olabiliyor. Ölü pikselleri fark edemediğiniz durumda sürekli bir kenarda duran ve rahatsız edici bir görüntüyle karşı karşıya kalmanız işten bile değil. Yanı sıra, çeşitli çizik ve gözle görülmesi zor hasarlarla karşılaşmak da düşük olmayan bir ihtimal.

Yenilenmiş Telefon Nedir? Teşhir Telefonlara Alternatif Olabilir Mi?

Yenilenmiş telefonlar tanımlanırken Refurbished kavramına başvurmak zorundayız. Bu kavram, alanında uzman teknisyenlerin kullanılmış telefonları gözden geçirip gerekli tamir, bakım-onarım işlemlerini gerçekleştirmesini ifade ediyor. Tamiri, bakımı ve kontrolü başarıyla tamamlanan cihazlar fabrikadan yeni çıkmış gibi temiz ve sağlam bir yapıya kavuşuyor.

Yenilenmiş telefonlar hemen hemen sıfır ayarındadır ve ‘orijinal’ kategorisinde değerlendirilir. Bu cihazlar donanım ve görsellik açısından ‘yepyeni’ nitelendirmesini karşılayan bir yapı ve görünüme sahiptir.

Yenilenmiş telefonlar hem sıfır gibi hem de oldukça cazip fiyatlarla piyasaya sunulur. Bu nedenle bu tür cihazları tercih etmek oldukça kârlı ve mantıklıdır. Yenilenmiş telefonlar iade edilmiş, teşhir sürecinden geçmiş, geri verilmiş ya da ikinci el ürünlerden dönüştürülebilir. Cihaz, eksiksiz olarak tüm sağlık ve verimlilik yükseltici yapısal/teknolojik işlemlerden geçtikten sonra müşteriyle buluşturulur.

Bu nedenlerden dolayı yenilenmiş telefonlar, teşhir telefonlara iyi bir alternatif sunar. Teşhir telefon kullanımında denk gelinebilen sorun, eksiklik ve idari aksaklıklar yenilenmiş telefon deneyiminde gözlemlenmeyebilir.

Yenilenmiş Telefona Sahip Olmanın Avantajları

Yenilenmiş telefonun en belirgin avantajı, kullanıcıların bütçe tasarrufu yapmalarına olanak tanımasıdır. Öyle ki bu tür telefonlar piyasadaki sıfır ürünlerden %20, %30, hatta %50 yani yarı fiyatına kadar düşüğe satılabiliyor.

Yenilenmiş telefonlar, birçok kontrol ve denetim mekanizmasından tam not alarak pazara çıktığı için güvenilirlik de kazanıyor. İkinci el ve teşhir telefonlara göre çok daha uzun ömürlü ve tatmin edici bir kullanım vadedebiliyor.

Ayrıca yenilenmiş telefonlarda geçmişte illegal kullanım, orijinal olmayan ve lisanssız parça tercihi gibi durumlar söz konusu olamaz. Ancak bu durumlar ikinci el telefonlarda var olabiliyor. Kaldı ki yenilenmiş telefonlar, %100 çalışır durumdadır. Sorunsuzdur ve tümüyle sıfır ayarındadır. 

Es geçilmemesi gereken bir olumlu yön daha: Yenilenmiş telefonlar çevre dostudur. Neticede bu ürünler geri dönüştürülmüştür ve dolayısıyla bir çöp olarak doğaya zarar vermezler.

Yenilenmiş Telefona Sahip Olmanın Dezavantajları

Her ne kadar bir çırpıda birçok avantajı sayılabilse de, yenilenmiş telefonların bazı dezavantajları da söz konusu. Bu dezavantaj listesinin başında hiç şüphesiz belli başlı kusurlar geliyor. Bu kusurlar hemen göze çarpmayabilir. Örneğin kamera netliğinin tatmin edici olmaması ya da hoparlörün ses düzeyinin istenilen yükseklikte bulunmaması gibi sorunlar var olabilir.

Ancak yine de yenilenmiş telefonlar, cazibesinden hiçbir şey kaybetmeyebilir, çünkü ikinci el telefonlarda görülen durumlara, onlarda rastlanmayabilir. Kamera ya da hoparlörde bir sorun olması zaten beklenen bir şey değil. Bunun nedeni yenilenmiş telefonların derin bir bakım-onarım sürecinin yanı sıra denetim işleminden de geçiyor oluşu.

Tümüyle düzeltilen, bakımı gerçekleştirilen ve sonunda kontrol edilen yenilenmiş telefonlarda, muhtemel problemlerin önüne geçiliyor. Bunu güvence altına almak için de 1 yıl (12 ay) garanti süresi biçiliyor. Bu sayede kullanıcılar gönül rahatlığıyla yenilenmiş telefon tercih edebiliyor ve muhtemel bir problemde garanti kapsamından yararlanabiliyorlar. 

Neden Teşhir Telefon Yerine Yenilenmiş Telefon Tercih Edilmelidir? 

Yenilenmiş telefonlar yer aldıkları ambalajından nakliye hatası ve satış problemi gibi lojistik ve perakende ile ilgili istenmeyen durumlar nedeniyle çıkarılabiliyor. Paketten çıkarılan ürün haliyle artık sıfır sayılmıyor. Ancak üründe hiçbir kusur olmayabiliyor, ürün sadece açılmış durumda olabiliyor. Üstüne üstlük bu tür cihazlar baştan aşağıya uzman ellerde gerekli işlem ve kontrollerden geçiriliyor.

Örneğin bu tür ürünlerin sahip olduğu Wi-Fİ, Bluetooth, 3G/4G/4.5 G gibi kablosuz bağlantı donanımları dikkatle test ediliyor. Mikrofon ve hoparlör ses sistemi ve düzeyi açısından kontrol ediliyor. İşletim sistemi halihazırda en yeni olan yazılıma güncelleniyor. Kısacası yenilenmiş telefonlar, her açıdan ve tümüyle optimize edilmiş ve kullanıma hazır hale getirilmiş cihazlar.

Teşhir telefon ise uzun süre raflarda beklediğiiçin bu süre zarfında yapısal ve bataryayla ilgili sorunlar çıkarabiliyor. Mağazadaki toz ve kiri üzerine çekebiliyor. Şu durumda diyebiliriz ki yenilenmiş telefonlar, ömrü uzun bir telefon deneyimini uygun fiyata edinmek isteyenlerin uğraması gereken ilk duraktır.

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/easycep-ile-trendyol-hediye-ceki-kazanma-firsati-114 linkinden ulaşabilirsiniz.