Telefon Telefonunuzu Satarken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Kural

Telefonunuzu Satarken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Kural

Dışarıda çok çeşitli insanlar var; cep telefonunuz tatlı, güvenilir, iyi biri tarafından da, art niyetli bir insan tarafından da satın alınabilir. İşte cep telefonunuzu satarken dikkat etmeniz gereken 5 kural! 10-05-2022

Cihazınızı satmak kolay gibi görünse de, eski telefonunuzu yeni sahibine teslim etmeden önce yapmanız gerekenler vardır. Tüm bilgilerinizin yedeklendiğinden, kaldırıldığından ve güvenli bir şekilde elinizde olduğundan emin olmanız önemlidir.

 

Dışarıda çok çeşitli insanlar var; cep telefonunuz tatlı, güvenilir, iyi biri tarafından da, art niyetli bir insan tarafından da satın alınabilir. İşte cep telefonunuzu satarken dikkat etmeniz gereken 5 kural!

 

Telefonunuzu Operatörünüzden Devre Dışı Bırakın

Birincisi ve en önemlisi, öncelikle operatör bilgisinin silinmesi gerektiğidir. Özellikle Android telefonlarda cihazı servis sağlayıcınızdan kaldırmayı ihmal ederseniz, alıcınız zamanı geldiğinde etkinleştiremeyebilir. Bu 2. El cihazların sorunudur. Ya bunu düzeltmek için sizinle iletişime geçerlerse? E-posta adresinize veya yeni numaranıza sahip olmayabilir.

 

Verilerinizi Yedekleyin

Verilerinizi harici sürücüye yedeklemeden önce, yeni cihazınızı alana kadar beklemek en iyisidir. Sadece telefonu değil tableti de değiştiriyorsanız, bu adımı tamamlamanın en kolay yolu, tüm önemli verilerinizi daha sonra aktarmak için bir yere kaydetmek yerine yeni cihazınıza aktarmaktır. Android 5.0 Lollipop, bu adımı son derece kolaylaştırarak kurulum işlemi sırasında tüm verilerinizi yeni cihaza kopyalamanıza olanak tanır. Cihazınızı değiştirmiyorsanız yapmanız gerekenler aşağıda açıklanmıştır.

 

En önemli veriler fotoğraflar, videolar ve müziktir. SD kartınızı çıkararak ve yedeklemek için bir bilgisayara takarak, basit bir şekilde yapılabilir. Mevcut cihazınızın harici hafıza kartı yoksa, cihazı MicroUSB kablonuz ile bilgisayara bağlamanız gerekecekir. Buradan ihtiyacınız olan dosyaları bilgisayarınıza sürükleyip bırakabilirsiniz. Bu yöntemi kullanıyorsanız, unutmayın Android cihazı multimedya dosyalarını DCIM klasöründe depolar, bu nedenle cihazınızı bağlarken buna dikkat etmelisiniz.

 

Bunlar dışında Google hesaplarıyla zaten senkronize olduğundan, kişileri aktarmak daha da kolaydır. Google hesabı bilgilerinizi yeni cihaza eklediğinizde, kişileriniz otomatik olarak görünecektir. Kişilerinizin yedeklendiğinden emin olmak için şu adımları izleyim; Ayarlar> Hesaplar> Google> e-posta adresinize gidip "Kişiler" in işaretlendiğine ve senkronize edildiğine bakın.

 

Daha çok veri alanı isterseniz yedekleme çözümü için, Titanium Launcher veya Carbon da dahil olmak üzere birçok sağlam yazılımı kullanabilirsiniz.

 

iPhone kullanıyorsanız verileriniz direk hesabınızla senkronize olarak aldığınız diğer iPhone cihaza aktarılabilir.

 

SIM / microSD Kartları Çıkarın

Eğer kişiler ve arama kayıtlarını SIM veya microSD kartlarınızda sakladıysanız Cep telefonunuzu satarken dikkat etmeniz gereken kurallar arasında bunları çıkarmanız vardır.

 

Zaten sim kartı satın alacağınız yeni bir telefona takacaksınız. Harici hafıza kartında da sadece kişiler değil, belgeleriniz ve görselleriniz de olabilir. Bu nedenle cihazı satarken bunların ikisinden de vazgeçmenize gerek yoktur. Bu yüzden saklamak güvenliği sağlamanın en iyi yoludur.

 

MicroSD kartınızı başkasına vermeyi planlıyorsanız, en azından içeriğini yedeklediğinizden ve kartı iyice sildiğinizden emin olun. Ya da telefon yerleştirmek üzere yeni bir kart alın.

 

Şifrele / Fabrika Verilerine Sıfırla

Telefon satışı yaparken dikkat etmeniz gereken 5 kural arasında en eğlenceli bölüm budur. Verilerinizi tamamen aldınız, bunları silmek veya "fabrika ayarlarına dönmek", sürecin geri dönüşü olmayan noktasıdır. Bunu yaptığınızda hiçbir şeyi döndüremezsiniz. Herşey sıfırlanır, geri alınamaz, bu nedenle bu adımı gerçekleştirmeden önce yukarıdaki adımları izlediğinizden emin olmalısınız. Verilerinizi silme sürecine başlamadan önce, alıcınızın ne kadar güvenilir olduğuna karar vermeniz gerekir. Easycep cep telefonlarını satmadan önce verilerin güvenilir bir şekilde silinmesini sağlar. Ancak verilerinizin hiçbirinin tehlikeye atılmamasını sağlamak için kendi atabileceğiniz birkaç ekstra adım vardır.

 

İlk olarak, temel bilgilerle başlayalım; Cihazdaki her şeyi sildiği için fabrika ayarlarına dönme işlemi çoğu kullanıcı için yeterli olacaktır. Bir kez gerçekleştirdiğinizde, cihazınız fabrika ayarlarına geri dönecek ve tüm bilgileriniz kaldırılacaktır. Bunu yapmanın en kolay yolu, Ayarlar> Yedekle ve sıfırla> Fabrika verilerine sıfırla seçeneğine gitmektir.

 

PIN kodunuzu veya şifrenizi girmeniz gerekecektir (eğer öncedeb ayarınız varsa). Bundan sonra telefonunuz çalışmaya başlayacaktır. İşlemin tamamlanması genellikle birkaç dakika sürer. Cihazda çıkarılabilir SD kart varsa, sıfırlama işlemi büyük olasılıkla kartın içeriğini silmeyecektir. Bunu unutmayınız.

 

Fabrika ayarlarına dönüş söz konusu olduğunda, cihazdaki verilerin çoğu silinir. Bazı cihazlarda silinmeyen birşeyler kalıp kalmadığına bakmanız gerekir. Sıfırlamanın muhtemelen gözden kaçan verileri kurtarmanın bir yolu vardır. Verilerinizin çalınmasını daha derinlemesine korumanın bir yolu, sıfırlama işlemini gerçekleştirmeden önce cihazı şifrelemektir.

 

Cihazın şifrelenmesi, verilerin hiç kimse tarafından kurtarılamamasını sağlayacaktır (becerikli bilgisayar hackerları hariç, yani olasılıklar oldukça düşüktür ..). Şifrelemeyi seçerseniz, cihazı şifreledikten sonra fabrika verilerine sıfırlama işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

 

Aslında sadece cihazı sıfırlamak da çoğu zaman yeterli olacaktır, ancak biraz daha fazla rahatlık istiyorsanız, sıfırlamadan önce şifrelersiniz.

 

Cep telefonunuzu satarken dikkat etmeniz gereken 5 kural güvenlik içindi, şimdi ise diğer detaylara geçelim;

 

Yedek Aksesuarları Eklemeyi Unutmayın

Cihazınızı satarken, aksesuar eksikliği fiyatını düşürecektir. Bu nedenle cihazınızla birlikte gelen aksesuarları ve ekstraları dahil etmek her zaman önemlidir. Kulaklık, şarj cihazı ve satın aldığınız yedek telefon kılıfları vs iyi durumdaki tüm aksesuarları ekleyebilirsiniz. Cihazınız Android ise ve pilini değiştirdiyseniz, eski pili içine koyup satıcıya pili değiştirdiğinizi bildirmelisiniz.  Can güvenliği için alıcının satıştan önce pil değişiminden haberi olmalıdır. Bu nedenle easycep’e güvenebilirsiniz. Cihazınızın yeni pilinin orijinal olup olmadığına bakacaktır ve telefonda güvenliği sağlayacaktır. iOS için ise ekstra ürünlerle birlikte gönderebilirsiniz, Apple Watch u da ayrı bir şekilde satışa sunabilir. Temassız şarj cihazı varsa gönderebilir, kablosuz kulaklık varsa ekleyebilirsiniz.

 

Tüm aksesuarların orijinal olarak sağlam bir şekilde olmasının dışında daha önemli olan ise telefonu ilk aldığınızda heyecanla açtığınız o kutudur. Eğer kutunuz varsa bunun içine aksesuarları yerleştirmeyi unutmayınız.

 

Temizlemek!

Bu size sıradan gelir, ancak yine de önemli. Cihazınızı temizlemek güzel jest olacaktır ve alıcının parasının karşılığını aldığını hissetmesini sağlar. Ekranı silmek, tozu veya birikintileri gidermek ve bağlantı noktalarının içindeki tozları temizlemek müşterinizin mutlu olmasını sağlamanın en güze yoludur. Temizlemeye ek olarak, cihazın tamamen cihazı şarj etmek de güzel bir jesttir. Çünkü yeni sahibi cihazı ellerini aldıktan sonra şarj ile uğraşmak zorunda kalmadan telefona kendi bilgilerini aktarabilmelidir.

 

Easycep olarak biz tüm adımları cep telefonu satarken uyguluyoruz. Cep telefonunuzu satarken dikkat etmeniz gereken 5 kural dışında müşteri memnuniyeti için de iki kural sıraladık.  Bu adımları izlerseniz, verileriniz güvende olacak ve satış süreciniz her zamankinden daha sorunsuz ilerleyecektir. Bu adımlardan herhangi biriyle ilgili herhangi bir sorunuz veya öneriniz varsa veya paylaşmak istediğiniz ek adımlar varsa, yorumlarda bize bildirmekten çekinmeyin.

 

Bunun dışında Easycep güvencesi altında cep telefonunuzu satabilirsiniz. Yukarıda unuttuğunuz tüm detaylara teknik ekip titizlikle hakimdir, sizi ve verilerinizi koruyacaktır. Güvenilir bir yolla telefonunuzu sorunsuz şekilde satmak için, önce fiyat teklifi alırsınız, sonra cep telefonunuzu kargolarsınız ve ödemeniz size Easycep güvencesi işe gönderilir.

 

iPhone, Samsung Galaxy, Xiaomi Mi, Huawei, iPad satabilirsiniz. Dilerseniz yine Easycep üzerinden hayalinizdeki telefonu uygun fiyatlarla alabilirsiniz.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/telefon-degistirme-ve-telefon-takasi-cep-telefonunda-yeni-donem-15 linkinden ulaşabilirsiniz.