Telefon Telefonunuz İçin Vazgeçilmez Telefon Aksesuarları

Telefonunuz İçin Vazgeçilmez Telefon Aksesuarları

Pek çok farklı türden telefon aksesuarları bulunuyor olmasının yanı sıra bazı aksesuarlar sahip oldukları renk, desen ve model çeşitleriyle de fark yaratır. 12-05-2022

Akıllı cihazlar, gündelik yaşam içerisinde hemen herkes tarafından en çok kullanılan araçlar haline dönüştü. Özellikle sağladıkları kolaylıklar ve hızlı etkileşim olanakları nedeniyle akıllı cihazların gündelik yaşamın kaçınılmaz bir parçası olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Telefon aksesuarları da günümüzde en az akıllı telefonlar kadar ilgi görmektedir.

 

Pek çok farklı türden telefon aksesuarının bulunuyor olmasının yanı sıra bazı aksesuarlar sahip oldukları renk, desen ve model çeşitleriyle de fark yaratır. Renk, desen ve model bakımından en geniş yelpazeli alternatiflerin bulunduğu telefon aksesuarlarının telefon kılıfları olduğunu söylemek mümkündür.

 

Telefonların etkileyici bir görünüme sahip olmasını sağlayan telefon kılıfları, aynı zamanda cihazların dışarıdan gelen olası zararlara karşı muhafaza edilmesi işlevin de sahiptir. Buna benzer bir işleve sahip olan bir diğer telefon aksesuarı da tahmin edileceği üzere kırılmaz camlardır. Akıllı telefon kullanıcıları için en vazgeçilmez aksesuarlardan olan kırılmaz camlar, son derece kritik bir öneme sahiptir.

 

Telefon Aksesuarı Neye Göre Tercih Edilmelidir?

Telefon aksesuarları tercihinde bulunurken pek çok akıllı cihaz kullanıcısı tarafından merak edilen en temel durum, tercih edilecek aksesuarların neye göre belirlenmesi gerektiğidir. Bu kapsamda her şeyden önce gözetilmesi gereken durum uyumluluktur. Telefon aksesuarlarının büyük oranda markalara özel olarak üretildiği akıldan çıkarılmamalıdır.

 

Özellikle telefon kılıflarında en sık yaşanan sorunlardan olan uyumsuz kılıf tercihinde bulunmak satın aldığınız kılıfın işlevini tam olarak yerine getirmemesini sağlayabilir. Aynı zamanda telefonunuza uyumlu olmayan bu kılıf, telefonun kamera gibi temel fonksiyonlarını da engelleyebilir. Tüm bu şartlar aynı şekilde kırılmaz camlar için de geçerlidir.

 

Kırılmaz camlar, telefon markalarının her bir modeli için farklı üretilir. Dolayısıyla tek bir model için üretilen kırılmaz camın diğer marka veya modellere uyum sağlaması olası değildir. Ayrıca telefon aksesuarı tercihinde bulunurken estetik kaygılarınızı gözetmeniz de tavsiye edilir. Başta telefon kılıfları olmak üzere tüm aksesuarlarda; renk, desen ve modellere yeteri kadar özen gösterilmelidir. Aynı zamanda ek olarak kaliteye de yüksek düzeyde önem vermeniz tavsiye edilir.

 

En Çok Tercih Edilen Telefon Aksesuarları

En çok tercih edilen telefon aksesuarları tahmin edileceği üzere ilk etapta akıllı cihazların güvenliğinin sağlanması üzerinedir. Dolayısıyla pek çok kimse yeni satın aldığı akıllı cihazına her şeyden önce ilk olarak kırılmaz cam ve kılıf alır. Her iki aksesuar da akıllı cihaz sahipleri için en vazgeçilmez telefon aksesuarındandır.

 

Günümüzde son derece geniş yelpazeye sahip olan telefon kılıfları desenlerine, modellerine, renklerine, yapısal özelliklerine ve kalitelerine göre kategorize edilir. Farklı renk ve modellerde sunulan telefon kılıflarının estetik kaygıları karşılıyor olması son derece önemlidir. Fakat en az bunlar kadar telefon kılıflarının kalitesi ve genel özelliklerine de dikkat edilmelidir.

 

Kırılmaz camlar ve telefon kılıfları kadar ilgi gören bir diğer telefon aksesuarları ise araç içi telefon tutuculardır. Gündelik yaşamda yüksek düzeyde konfor elde edilmesini ve araç içerisinde akıllı cihazların güvenliğini sağlayan telefon kılıfları, son dönemde en çok tercih edilen telefon aksesuarlarındandır. Ayrıca taşınabilir şarj aletleri ve bluetooth kulakları da yine günümüzde en çok tercih edilen aksesuarlardır.

 

Kırılmaz Cam

Belirtilmiş olduğu gibi tüm telefon aksesuarları arasında en çok tercih edilen aksesuarlar kırılmaz camlardır. Kırılmaz camlar temel olarak telefon ekranını korunması işlevine sahip olmakla birlikte telefon için son derece hayati bir önem taşır. Telefon ekranını dışarından gelen olası darbelere karşı koruyan kırılmaz camlar, aynı zamanda temastan kaynaklanan bazı sorunlara karşı da koruyuculuk içerebilir.

 

Bu sorunlar büyük ölçüde telefonun orijinal ekranında yoğun kullanım nedeniyle ortaya çıkan parmak izleridir. Parmak izlerinin kalıcılık içermesinin engellenmesi ve telefon ekranının en etkili şekilde korunması tamamen kırılmaz camlar aracılığıyla sağlanır. Aynı zamanda kırılmaz camların bir diğer önemli işlevi de telefonun değer kaybetmesinin önlenmesidir.

 

Tahmin edileceği üzere telefon ekranında oluşabilecek olası zararlar, telefonun değer kaybı yaşamasına sebep olur. Ekran değişimi çoğu zaman maliyetli bir işlem olduğu kadar aynı zamanda orijinal ekranın kullanılmıyor olması açısından da oldukça önemlidir. Bu kapsamda kırılmaz camların telefonun ikinci el değerini koruma konusunda da daha az bilinen bir işlevi bulunduğunu söylemek mümkündür.

 

Telefon Kılıfı

Telefon aksesuarları arasında en geniş yelpazeye sahip olan ve hemen her kişisel zevk için farklı modellere ev sahipliği yapan aksesuarlar şüphesiz telefon kılıflarıdır. Farklı renk ve model çeşitleri bulunan telefon kılıfları, kişisel ihtiyaçlara göre tercih edilebilir. Bu noktada telefon kılıfı tercihinde bulunurken sadece estetik kaygıların gözetilmesi yeterli değildir.

 

Aynı zamanda kılıfın üretildiği malzeme ve genel özellikleri de son derece önemlidir. Kılıflar her ne kadar son dönemde estetik taleplerin karşılanması amacıyla tercih ediliyor olsa da kılıfların en temel işlevinin telefonun korunması olduğu akıldan çıkarılmamalıdır. Dolayısıyla kılıfın hangi malzemeden üretildiği tercihte bulunurken gözetilmesi gereken en önemli faktör olmalıdır.

 

Silikon kılıflar koruyuculuk açısından tüm kılıf türleri arasında cihazların iç ve dış bölümünü en efektif şekilde koruma potansiyeline sahip olan telefon kılıfı türleridir. Telefonunu ön bölümünü ve arka yüzeyini tamamen saran silikon kılıflar, telefonun yere düşmesi ya da sert bir yüzeye çarpması gibi durumlarda telefonunun deforme olmasının tamamen engeller.

 

Taşınabilir Hızlı Şarj – Powerbank

Taşınabilir şarj aleti ya da bir diğer ismiyle “Powerbank” özellikle gününün büyük bir kısmını dışarıda geçirenler için vazgeçilmez telefon aksesuarıdır. Hızlı şarj özelliği de bulunan bu telefon aksesuarları hangi ortamda olduğunuza bakmaksızın telefonunuzun şarj edilebilmesini sağlar. Hemen her yerde kolaylıkla kullanabileceğiniz taşınabilir şarj aletleriyle, telefonunuzun şarjını daima yüksek seviyede tutmanız mümkündür.

 

Ayrıca taşınabilir şarj aletleri günümüzde farklı renk ve model alternatifleriyle de sunulmaktadır. Dolayısıyla sadece telefonunuzun şarjını doldurmak için değil aynı zamanda telefonunuza en uygun estetik görünümü elde etmek adına da farklı alternatifler arasından tercihte bulunabilirsiniz.

 

Araç İçi Telefon Tutacağı

Araç sürücüleri için telefon aksesuarları denildiğinde akla gelen ilk aksesuarlar şüphesiz araç içi telefon tutuculardır. Araç içi telefon tutucular, sürücülerin yolculuk halindeyken sürüş güvenliğini riske etmeden telefonlarını en efektif şekilde muhafaza edebilmelerini sağlar. Dolayısıyla araç içi telefon tutacakları hemen her sürücü için son derece önemli bir konfor vadeder.

 

Araç içi telefon tutacaklarının da günümüzde oldukça geniş yelpazeli bir çeşitliliğe sahip olduğu belirtilmelidir. Hemen her kişisel talebe uygun niteliklere sahip olan araç içi telefon tutucular ile kendi aracınıza en uygun modeli bulmanız ve sürüş güvenliğini tehlikeye atmadan telefonunuzu muhafaza etmeniz mümkündür.

 

Bluetooth Kulaklık

Telefon aksesuarları arasında son dönemde en trend olan aksesuarlar bluetooth kulaklıklardır. Farklı nitelikler ve teknolojik özellikleri bünyesinde barındıran bluetooth kulaklıklar tasarım bakımından da farklılık içerebilir. Ayrıca her telefon modeline özel olarak üretilen bluetooth kulakların da bulunduğu belirtilmelidir. Bluetooth kulaklıklarla gündelik yaşamınızı en kolay hale dönüştürmeniz mümkündür.

 

Tüm telefon modelleriniz için ihtiyaç duyduğunuz telefon aksesuarlarına Easycep ayrıcalıklarıyla sahip olabilirsiniz. İkinci el telefon alım-satım ve yenileme hizmetleri sağlayan Easycep, Apple, Samsung veya Huawei olsun her model telefonunuz için aksesuarları da bünyesinde barındırmaktadır.

 

Bu yazımızda telefonunuz için vazgeçilmez telefon aksesuarlarına değindik. Bir önceki yazımıza https://easycep.com/blog/telefon-sarj-olmuyor-sebepleri-ve-cozumleri-57 linkinden ulaşabilirsiniz.