Telefon Telefon Şarj Olmuyor: Sebepleri ve Çözümleri

Telefon Şarj Olmuyor: Sebepleri ve Çözümleri

Akıllı cihazlara karşılaşılan telefon şarj olmuyor sorunları büyük oranda ciddi sorunların oluştuğunu göstermez. Detaylar yazımızın devamında. 12-05-2022

Telefon şarj olmuyor sorunu günümüzde telefonlar nezdinde en sık karşılaşılan problemler arasındadır. Özellikle akıllı cihazların yaygın olarak kullanılması ve bu sektörde sirkülasyonun yoğun olması, her geçen gün yenilenen cihazların bu tarz donanımsal sorunlara açık olduğunu göstermekte. Dolayısıyla bu tarz donanımsal sorunların bazı durumlarda gözlemlenmesi son derece olağan. Söz konusu sorunların ortaya çıkmasına neden olabilecek birçok durum olduğu belirtilmeli. Ayrıca bu sorunları gidermek için kesin çözüm arayışında olanların tercih edebileceği yöntemler de oldukça geniştir.

 

Akıllı cihazlara karşılaşılan telefon şarj olmuyor sorunları büyük oranda ciddi sorunların oluştuğunu göstermez. Bazı durumlarda tercih edilen telefon kılıfları bile bu tarz sorunların oluşmasına sebep olabilir. Bu kapsamda kaliteli mahiyete sahip olan telefon kılıflarının kullanılması tahmin edildiğinden çok daha kritik bir önem içerir. Özellikle tercih edilen kılıfın telefona uygun olduğundan kesinlikle emin olunmalıdır. Aynı zamanda kullanılan şarj aletinin kalitesi ve telefonla uyumluluğu da denetlenmelidir. Tüm bu basit çözümlerin sonuç vermemesi halinde ise profesyonel müdahaleler kaçınılmazdır.

 

Telefon Şarj Olmuyor Sorunu Hakkında En Çok Merak Edilenler

Telefon şarj olmuyor sorununun nedenleri ve alternatif çözüm yöntemlerine geçmeden önce bazı yanlış bilinenlerin veya doğruluğu teyit edilmeye muhtaç durumların değerlendirmemiz gerekir. Burada en çok spekülasyona yol açan durum şarj aleti kullanımı ve bu kullanımın telefonun şarj performansına etkisi üzerinedir.

 

Başlangıç olarak şarj aletinin kablosunda; eskime, yıpranma, deformasyon ve benzeri olumsuzlukların telefon şarj performansına olumsuz yönde etki edebileceği bilinmelidir. Aynı zamanda sahte şarj aleti kullanımı da önemli ölçüde telefonun şarj performansını etkileyebilir. Dolayısıyla olabildiğince orijinal ve yeni şarj aletlerinin kullanılması önerilir.

 

Bununla birlikte akıllı cihazların şarj performansıyla ilgili en çok tartışılan konu, telefonu uzun süre şarjda bırakmanın telefona zarar vereceği yönündeki görüştür. Telefonların akıllı oluşundan anlaşılacağı üzere bu görüş, büyük oranda gerçeği yansıtmaz. Akıllı cihazlar bataryanın tamamen dolmasıyla birlikte enerji akımını doğrudan keser. Aynı durum şarj aletleri için de geçerlidir. Şarj aletleri aktif olarak enerji sağlamadığı durumlarda kendisini pasifize eder ve enerji tüketimini durdurur.

 

Telefon Şarj Olmuyor Sorunun Sebepleri Nelerdir?

Telefon şarj olmuyor sorunları çeşitli sebeplerden kaynaklanarak ortaya çıktığı gibi farklılıklar da içerebilir. Şarj sorunlarında en sık gözlemlenen farklılık, telefon şarjdayken soket bölümüne dokunulması halinde söz konusu sorunun yinelenmiyor olmasıdır. Aynı zamanda soket bölgesine yapılan baskı sonucunda problemin geçici olarak ortadan kalktığının gözlemlenmesi de olasıdır.

 

Telefonların şarj soketi bölgesinden kaynaklanan şarj almama sorunları temel olarak iki farklı neden doğrultusunda ortaya çıkar. Aynı zamanda soketin kendisinden kaynaklanan deformasyon ya da benzeri durumların ortaya çıkması da telefon şarj olmuyor bildiriminin alınmasına neden olabilir. Her iki durum için de özgün çözüm önerileri bulunur.

 

Özellikle şarj soketi bölgesinde gözlemlenen atık birikiminde basit bir şekilde çözüm elde etmek mümkündür. Sivri uçlu bir araç yardımıyla telefonun şarj bölgesinde bulunan atıkları kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Soketten kaynaklanan şarj sorunlarında ise büyük oranda profesyonel çözümler kullanılmalıdır. Bu noktada soket değişiminin yapılması ve yeni bir şarj soketi takılarak telefonun şarj verimliliğinin olması gereken düzeye çıkarılması gerekebilir.

 

Yoğun Kir ve Atık Oluşumundan Kaynaklanan Nedenler

Akıllı telefon kullanıcıları tarafından sıklıkla karşılaşılan telefonun şarj almaması durumlarının en yaygın olarak gözlemlenen nedeni şarj bölümünde atık birikiminin oluşmasıdır. Özellikle giysilerin atık parçaları telefonun şarj bölgesinde önemli ölçüde birikim oluşturur. Bu atık birikintisi, şarj aletinin ucuyla telefon arasında kontak kurulmasını engeller. Dolayısıyla telefon şarj olmuyor sorunu ortaya çıkar.

 

Bu tarz durumlarda kendiniz sivri uçlu bir nesneyle söz konusu atıkları temizleyebilirsiniz. Bir diğer seçenekte telefon bakım hizmetleri sağlayan uzmanlardan yardım almaktır. Söz konusu uzmanlar da temel olarak sizin ev ortamında denediğiniz yöntemi kullanacaktır. Özel olarak üretilen temizleme çubuklarıyla şarj bölgesinde biriken kirler atılır. Böylelikle şarj bölgesi temizlenir ve söz konusu sorun tamamen ortadan kaldırılır. Bununla birlikte telefonlarda şarj almıyor bildiriminin ortaya çıkmasına neden olan çok daha ciddi donanım temelli sorunlar da bulunmaktadır.

 

Donanım Temelli Sorunlar

Donanım temelli sorunlar belirtilmiş olduğu gibi çoğunlukla telefonun şarj soketinde oluşan deformasyonlar sonucunda gelişir. Donamı temelli şarj sorunlarında büyük oranda şarj soketinin tamamen yenilenmesi gerekir. Günümüzde şarj soketinin yenilenmesi gerekliliğinin ortaya çıkması halinde telefon tamircilerinin çoğunlukla orijinal olmayan parçalar kullandığı da bilinmelidir. Bu parçalar haliyle telefonlarda ciddi sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir.

 

Donanım temelli sorunlar arasında özellikle iPhone marka akıllı telefonlar başta olmak üzere birçok telefonda gözlemlenen bir diğer önemli sorun da batarya ömrünün tükenmesidir. Tahmin edileceği üzere bu tarz olumsuzlukların tespit edilmesi halinde batarya değişimi yapılmalıdır. Batarya değişim işlemleri bazı telefonlarda düşük maliyet içerdiği gibi iPhone marka cihazlarda yüksek maliyetlerin ortaya çıkmasına sebep olabilir. Batarya değişim işleminden sonra telefon şarj olmuyor sorunun tamamen ortadan kalkması mümkündür.

 

Telefon Şarj Olmuyor Sorununa Kesin Çözümler

Telefon şarj olmuyor sorununa sebep olabilecek olası nedenlerden anlaşılacağı üzere bazı durumlarda çözüm son derece basittir. Donanımdan kaynaklanan sorunlarda ise çözüm için daha komplike yöntemlerin kullanılması gerekebilir. Bu kapsamda söz konusu sorunlarla karşılaşan akıllı telefon kullanıcılarının farklı yöntemler tercih ederek, sahip olduğu telefonlardan en verimli şekilde faydalanmaları mümkündür. Özellikle yoğun akıllı telefon kullanımı gerçekleştiriyorsanız bir an önce telefonunuzdan en verimli şekilde faydalanmanız için bu çözümlere başvurmanız önerilir.

 

Şarj Kablosunun Kontrol Edilmesi ve Batarya Çözümleri

Akıllı cihazlarda şarj olmuyor bildiriminin ortaya çıkmasının en temel nedenleri büyük oranda donanım temelli sorunlar ya da atık birikimidir. Buna karşın bazı durumlarda söz konusu hataya sebep olan durumlar çok daha basit bir içeriğe sahip olabilir. Kullanılan şarj aletinin bozulması ya da şarj kablosunda yaşanan deformasyonlar söz konusu sorunun sebebi olarak gözlemlenebilir. Dolayısıyla şarj kablosunun veya tamamen şarj aletinin değiştirilmesi sorunun kontrol altına alınmasını sağlayacaktır. Şarj aleti alırken orijinal şarj aletlerinin tercih edilmesinin son derece kritik bir önem içerdiği de belirtilmelidir.

 

Telefon Şarj Olmuyor Sorununa En Kesin Çözüm: Şarj Soketinin Değiştirilmesi

Belirtilmiş olduğu gibi akıllı cihazlarda ortaya çıkan en temel sorunlardan olan telefon şarj olmuyor sorunu büyük oranda donanımsal problemlerden kaynaklanır. Dolayısıyla cihazın eski verimliliğinde şarj olması için söz konusu arızaya neden olan donanımların değiştirilmesi gerekir. Bu donanımlar çoğunlukla düşük maliyetli gibi görünüyor olsa da özellikle iPhone marka cihazlarda oldukça yüksek maliyetlerin ortaya çıkmasına neden olur.

 

Ayrıca telefon şarj olmuyor sorunun tespit edilmesi halinde şarj soketinde ya da bataryada yapılması gereken zorunlu değişimler, cihazların önemli ölçüde zarar görmesine de sebep olabilir. Bu işlemlerde kullanılan orijinal olmayan parçalar, telefon ve parça uyumluluğunu sağlamadığı için cihazın diğer akşamlarında farklı sorunların oluşmasına sebebiyet verebilir. Dolayısıyla söz konusu değişim işlemlerinin bu alanda uzman ekipler ve güvenilir adresler tarafından yapıldığından emin olunması gerekir. Aksi durumlarda çok ciddi olumsuzluklarla karşılaşabilirsiniz ve uzun süreli olarak akıllı cihazınızdan ayrı kalmak zorunda kalabilirsiniz.

 

Telefon Şarj Olmuyor Sorununun Çözümü İçin Alternatif Yöntem

Telefon şarj olmuyor sorunu kapsamında en kesin çözümler yaşanan sorunun nedenine göre farklılık gösterebilir. Belirtilmiş olduğu gibi telefonunuzun şarj bölgesinde atık birikiminden kaynaklanan sorunlar gözlemleniyorsa, söz konusu atıkların temizlenmesi yeterlidir. Daha ciddi ve donanım temelli sorunların ortaya çıkması halinde ise anlaşılacağı üzere soruna neden olan donanım tamamen değiştirilmelidir. Her iki yöntemin denenmesine karşın kesin çözüm elde edemediyseniz yeni bir telefon arayışına geçmeniz önerilir.

 

Yeni bir telefon almak çoğu zaman maliyetli olsa da bu noktada tercih edilebilecek farklı çözümler olduğu bilinmelidir. Özellikle ikinci el telefon, son dönemde artış gösteren kur fiyatları düşünüldüğünde son derece düşük maliyetli çözümler vadeder. Easycep, tamamen yenilenmiş ikinci el cihazların alım-satım organizasyonunu üstlenmektedir. Dolayısıyla yenilenmiş telefon çözümleri kapsamında kişisel talebinize göre tercih edebileceğiniz; Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei gibi markalarının bünyesinde bulunan hemen her akıllı telefon modeline, güvenle ve en düşük maliyetle Easycep üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Bu yazımızda telefon şarj olmuyor konusundan bahsettik. Bir önceki yazımıza https://easycep.com/blog/telefonlarin-sarj-aleti-kac-watt-olmali-56 linkinden ulaşabilirsiniz.