Telefon Telefonunuz İçin Kırılmaz Cam Kullanımının Önemi

Telefonunuz İçin Kırılmaz Cam Kullanımının Önemi

İkinci el cep telefonunuzun zarar görme riskini azaltmak ve onu uzun yıllar kullanabilmek için kırılmaz cam kullanımı neredeyse zorunlu hale geldi. 11-05-2022

Günlük işlerimizin çoğunu üzerinden yaptığımız cep telefonları ayrılmaz bir parçamız haline geldi. Sadece arama yapma ya da mesajlaşmanın yanı sıra alışverişi ve iş görüşmelerini de cep telefonları ile yapar olduk. Hem fotoğraflarımız hem özel belgelerimiz için bir depolama alanı işlevi gördüğünden bizim için ayrıca bir önem taşıyorlar. Çoğu kişi içindeki bilgilere bir şey olmasından korktuğu için yeni bir telefona geçme planını devamlı erteliyor. Bu kadar önem taşıyan cep telefonlarımız evdeyken devamlı yanımızda sokağa çıktığımızda ise elimizde duruyor. Özellikle kullanımı artan, yenilenmemiş haldeki ikinci el cep telefonlarının hasar görme ihtimali de bir o kadar artış gösteriyor. Cep telefonumuzun zarar görme riskini azaltmak için de kırılmaz cam kullanımı neredeyse zorunlu hale geldi.

 

Dokunmatik ekranlar cep telefonumuzun en değerli parçasıdır. Tüm işlemlerimizi dokunmatik ekran üzerinden yaptığımız için üzerinde oluşabilecek bir kırık veya çatlak hayatımızın işleyişini bir anda durdurabilir. Bu hasar kullanıcı hatası sebebiyle gerçekleştiğinde garanti kapsamına girmiyor ve teknik servisler de bu değişim için büyük meblağlar istiyor. Böyle bir masrafa girmemek için cep telefonlarımızın ekranlarını korumak adına elimizden gelen tüm önlemleri almamız gereklidir. Bunu yapabilmek için günümüzde en geçerli yol kırılmaz ekran kullanımı yapmaktır. Bu sayede en gelişmişine sahip olmak için pahalıya aldığınız cep telefonlarını da ikinci el olanları da uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz.

 

Yeni bir telefona geçme işlemini de eski telefonunuzun ekranı geri dönüşü olmayan bir hasar aldı diye değil kendi isteğiniz için yapabilirsiniz.

 

Kırılmaz Cam Nedir?

Cep telefonu ekran koruyucuları plastik ve cam olarak ikiye ayrılır. Cam malzemeden yapılmış olanlar plastiklere göre çok daha sağlamdır. Koruyuculuğu daha fazla olan cam ekranlar 9H temperli camlar, 3D nano camlar, 4D nano camlar, 5D nano camlar, 6D nano camlar ve 7D nano camlar olmak üzere gruplara ayrılır. Kırılmaz camlar diğerlerine göre çarpmaya, düşmeye ve darbeye daha dayanıklıdır.

 

Fiyatlarına göre kalitelerinde değişim görüldüğünden araştırma yaparak kendiniz için en doğru olanını tercih etmelisiniz. Aynı zamanda altındaki yorumları okuyup daha güvenli bilgi sahibi olmak adına kırılmaz cam alışverişini internet siteleri üzerinden yapmanız sizin için çok daha faydalı olur.

 

Neden Kırılmaz Cam Kullanımı Tercih Edilmeli?

Cep telefonları gelişmiş donanıma sahip olsa da ya da ekranı Gorilla Glass gibi son teknoloji bir ürün de olsa bunun kırılmaz olduğu söylenemez. Bu nedenle özellikle ikinci el cep telefonunuzu uzun yıllar kullanabilmek için kırılmaz teknolojisinden faydalanmalısınız.

 

Devamlı elimizde taşıdığımız ve çoğu zaman düşme tehlikesi olan yerlere bıraktığımız cep telefonları sürekli bir risk altında. Aynı zamanda kaybolmaması ya da düşmemesi için cep telefonunu cebimize koyduğumuzda da anahtar veya bozuk paralar tarafından ekranının çizilme tehlikesi var. Bu nedenle telefonumuzun kalıcı bir koruma çözümüne ihtiyacı var. Bunun için kırılmaz cam kullanımı oldukça büyük bir önem taşır. Kırılmaz cam sayesinde düşme ya da çarpma gibi durumlar görüldüğünde koruyucu ekran telefonunuzun ekranını maksimum seviyede korur.

 

Özellikle günlük hayatınız ya da iş tanımınız gereği daha gelişmiş bir cep telefonuna ihtiyaç duyup aldığınızda bunu uzun süre kullanmak istersiniz. Ancak gelişmiş özellikler daha fazla para demek olduğu için bütçenizin aynı yıl içinde iki defa sarsılmaması adına yeni telefonunuzu en kapsamlı şekilde korumalısınız. Ya da bütçenize uygun bir ikinci telefon aldığınızda ekranına büyük özen göstermelisiniz.

 

Dokunmatik cep telefonlarının en çok kullanılan, tüm uygulamalara erişilen yeri ekranı olduğu için bu kısma özel bir ihtimam gösterilmelidir. Ayrıca ekran büyük bir hasar gördüğünde telefonun içindeki bilgilerin kurtarılabilmesi adına da dokunmatik ekranı iyi koruma önemlidir. Bu nedenle cep telefonu ekranınız için en kapsamlı korumayı sağlamak adına kırılmaz cam kullanımı yapmalısınız. Bu sayede hem paradan hem de zamandan tasarruf edebilir ve telefonunuzu uzun ömürlü bir şekilde kullanabilirsiniz. Easycep'ten sıfır kadar yeni ikinci el telefon aksesuar ürünleri tercih ederek, kırılmaz cam aksesuarlarına uygun fiyatlarla ulaşabilirsiniz.

 

Kırılmaz Cam Nasıl Takılır?

Easycep ile tercih edeceğiniz ikinci el cep telefonunuzu uzun yıllar verimli bir şekilde kullanabilmeniz için özellikle ekranını maksimum seviyede korumalısınız. Markası ve modeli ne olursa olsun cep telefonlarının sahip olduğu ekranlar çarpma ya da düşme durumunda çatlayabilir veya daha da kötüsü kırılabilir. Bunun yaşanmaması için kırılmaz cam kullanımı oldukça önemlidir. Kırılmaz camlar darbeye ve yüksek sıcaklığa göre özel olarak tasarlanmıştır. Bu korumaya sahip olmak için alttaki yorumları okuyup kırılmaz camın kalitesinden emin olduktan sonra internet sitesi üzerinden kendinize en uygun kırılmaz camı almalısınız.

 

Peki kırılmaz cam nasıl takılır? Öncelikle kırılmaz ekranı taktığınız zaman altında herhangi bir toz zerresi kalmaması için telefonun ekranını özel olarak üretilen ıslak mendillerle temizlemelisiniz. Daha sonra bir mikrofiber bez yardımıyla üzerinde hiçbir toz kalmadığına emin olana kadar telefonun ekranını kurulamalısınız. Bazı camların yanında yapışkanlı bantlar da verilebiliyor. Bununla da ekranın üzerindeki tozları temizleyebilirsiniz.

 

İkinci el cep telefonunuzun ekranını güzelce temizledikten ve hiçbir toz zerreciğinin kalmadığından emin olduktan sonra kırılmaz camı takma işlemine geçebilirsiniz. Öncelikle kırılmaz camın yüzeyine bakarak onu doğru yerlerden tuttuğunuza emin olun. Daha sonra üzerindeki filmi çıkarmadan telefonunuzun ekranı üzerine getirerek en uygun pozisyonu belirleyin. Ardından kırılmaz camın üzerindeki koruyucu filmi yavaş yavaş çıkarın. Bu noktada koruyucu filmi hızla çekmemeniz oldukça önemlidir.

 

Ardından filmi kaldırdığınız ucu telefonunuzun ekranına yavaşça yapıştırın. Bunu yaparken bir kart yardımıyla filmin altında kalan baloncuk varsa onu çıkarabilirsiniz. Bu işlemi yaparak filmin kalan kısmını da telefonunuzun ekranı üzerine yapıştırın. Bu sayede kırılmaz cam ile telefon ekranı arasında hiçbir baloncuk bırakmamış olursunuz. Montajı fazlasıyla sabır isteyen bir iş olmasına rağmen kırılmaz kullanımı size birçok açıdan fayda sağlayacaktır.

 

Kırılmaz Cam Nasıl Çıkarılır?

Kırılmaz cam kullanımı ikinci el cep telefonunuzu her türlü hasardan korur ve uzun yıllar boyunca cihazınızı verimli bir şekilde kullanmanızı sağlar. Ancak kırılmaz cam üzerinde büyük bir darbe oluştuğundan ya da çok eskidiğini düşünerek bu koruyucuyu değiştirmek istiyor olabilirsiniz. Fakat sağlam bir şekilde uygulanmış bir kırılmaz bir camı telefonunuzun ekranından nasıl çıkarabilirsiniz? Bunu yapabilmeniz için cama sıcaklık uygulamanız gereklidir. Telefonunuza uygun kırılmaz camlar Easycep'de..

 

Koruyucu camın yapışkanının gevşemesi için saç kurutma makinesi yardımıyla on beş dakika boyunca camı ısıtın. Ancak ikinci el cep telefonunun ekranına zarar vermeyecek ölçüde düşük bir sıcaklık uygulanmalıdır. Daha sonra kırılmaz camın gevşemiş kısmını bulana kadar köşelerini tırnağınla yavaşça kaldırmayı denemelisiniz. Eğer hiçbir köşeyi kaldıramıyorsanız kurutma makinesiyle biraz daha ısıtmalısınız. Çözülen bir köşe bulduğunda koruyucuyu oradan başlayarak yavaş yavaş kaldırmaya başlayın ama acele etmeyin. Kırılmaz camı mümkün olduğu kadar düz bir tabaka halinde kaldırın ve çıkarın.

 

Kırık Ekran Üzerinde Kırılmaz Cam Kullanımı Yapılabilir mi?

İkinci el cep telefonunuzun ekranı belki önlem almadığınız için belki önlemlerinize rağmen kırılmış ya da çatlamış olabilir. Böyle bir durumda en kısa zamanda ekranınızı orijinal bir parçayla yenilemeniz önerilir. Ancak zamanınız yoksa ya da cep telefonunuzu bu şekilde bir süre daha kullanmak durumundaysanız ekranın daha fazla zarar görmesini önlemek için kırılmaz ekran taktırabilirsiniz. Fakat bu koruyucu ekran oluşabilecek yeni hasarları engellese de telefonunuzun ekranında bulunan kırık zaman içinde büyüyüp sizi ekranı değiştirmeye mecbur bırakabilir.

 

Bir önceki yazımıza https://easycep.com/blog/akilli-saat-edinmek-icin-9-gecerli-sebep-35 linkinden ulaşabilirsiniz.