Telefon Telefonum Suya Düştü!

Telefonum Suya Düştü!

Şüphesiz kimse telefonunu istenmeyen bir yere düşürmek istemez. Fakat suya düşen bir telefona yapılması gereken müdahaleleri bilmek işin içinden fazla bir zarar görmeden çıkmamızı sağlayabilir. 10-05-2022

Telefonlarımız artık bizlerin ayrılmaz bir parçası gibi. Her nereye gidersek gidelim elimizden ya da cebimizden eksilmeyecek olan akıllı telefonlarımız bu sebeple zarar görme riskine oldukça yakın diyebiliriz. Karşılaşabileceğimiz sorunları düşünecek olursak herkesin başına gelmesi muhtemel olan telefonu suya düşürmek konusunu incelemekte fayda var.

 

PAHALIYA PATLAMASIN

Bir anlık dikkatsizlik ya da kaza sonucu telefonumuz havuza, denize, sıradan bir su birikintisi içine düşebilir. Hatta biraz daha gerçekçi olmak gerekirse yapılan araştırmalar bugün çoğu insanın tuvaletlerde telefonlarıyla vakit geçirdiği yönünde bilgi sağlıyor. Şüphesiz kimse telefonunu istenmeyen bir yere düşürmek istemez. Fakat suya düşen bir telefona yapılması gereken müdahaleleri bilmek işin içinden fazla bir zarar görmeden çıkmamızı sağlayabilir.

 

TELEFONUNUZU KAPATIN VE KURULAYIN

Telefonunuz hala açıksa öncelikle kapatmanız gereklidir. Mümkün oldukça telefonu fazla hareket ettirmemeye özen göstermelisiniz. Bu sayede suyun daha fazla sızmasını bir miktar engellemiş olabilirsiniz. Temiz bir bez veya havlu yardımıyla güzelce kurulayın. Görünüş itibariyle tamamen kuruladığınıza emin olun. Kesinlikle kaçınmanız gereken hamle ise kurutma makinası veya herhangi bir elektrikli cihazla kurutmaya çalışmanızdır. Bunları kullanıp telefonunuzun başka bir yerine zarar vermeyin.

 

TELEFONUZUN İÇİNİ ERİŞEBİLDİĞİNİZ KADAR KURULAYIN 

Dış kurulama işlemini bitirdikten sonra cihazın ayrılabilir parçalarını ayırıp daha ince bir kurulama işlemi yapmanız gerekmektedir. Bu ince işlemler için kulak çöpünden yardım alabilirsiniz. Hassas bir şekilde kurutabildiğiniz kadar hiçbir yeri gözden kaçırmadan kurutun.

 

NEMİNİ ALIP KONTROLLERİ SAĞLAYIN

Kurulama işlemlerini bitirdikten sonra telefonunuzu nemden arındırma aşamasına geçebilirsiniz. Bunun için çeşitli maddelere erişmek mümkün olabilir. Fakat sizlere bilinen en eski yöntemi tavsiye edebiliriz. Telefonunuzu pirinç içerisine koyabilirsiniz. Kulağa ilkel bir yöntem gibi gelse de pirincin nemi aldığı gerçeğini değiştirmez. Fakat bu işlemi gerçekleştirirken telefonunuzu pirincin içine gömmeyi ve üzerini kapatıp hava almasını engellemeyi unutmayın. Daha sağlıklı bir çözüme kavuşma olasılığı için yaklaşık 48 saat bekletebilirsiniz. İşlem bitiminde telefonunuzu açmadan şarja takın. Tamamen dolduktan sonra telefonunuzu açıp kontrol sağlayabilirsiniz.

 

Önceki yazımızı https://easycep.com/blog/cep-telefonumuzu-nasil-temizlemeliyiz-10 linkinden inceleyebilirsiniz.