Telefon Cep Telefonumuzu Nasıl Temizlemeliyiz ?

Cep Telefonumuzu Nasıl Temizlemeliyiz ?

Hayatımızın her alanında yanımızdan eksik etmeden kullandığımız cep telefonlarımızın temizliğine dikkat ediyor muyuz? 09-05-2022

Hayatımızın her alanında yanımızdan eksik etmeden kullandığımız cep telefonlarımızın temizliğine dikkat ediyor muyuz? Gündelik yaşantımızda şüphesiz en çok dokunduğumuz, işlem yaptığımız cihazlar olan telefonlarımız sandığımızdan çok temiz olmayabilir. Gün boyu telefon ekranına dokunmamız bir yana onları bulunduğumuz her türlü ortamda kullanabiliyoruz. Bütün bunların sonucunda her ne kadar farkında olmasak da telefonlarımızın üzerinde oluşacak lekeler ve hastalıklara neden olabilecek mikroplar mevcut olur. Ekran temizliği yaparak bunlardan büyük ölçüde kurtulmamız ise mümkün.

 

Telefonumuzun Ekranını Temizleyelim

Telefon temizliği yapmak basit olarak düşünülse bile hassas bir iştir. Ekran temizliği yaparken kullanmamız gereken araçlar telefon camına zarar vermemeli. Aynı zamanda kullanacağımız sıvılar cihazın herhangi bir yerinden cihazın içine sızmamalı. Aksi bir durumda telefon temizliği yaparken cihazımıza zarar vermiş olabiliriz.

 

Öncelikle, tercihimiz mikrofiber bir bez olmalı. Bu sayede telefonumuzun üstünde herhangi bir toz bırakmayız ve içimiz rahat eder. Mikrofiber bezimizi ıslatmamız gereken madde ise öylesine seçeceğimiz bir madde olmamalı. Telefon temizliği için özel olarak tasarlanmış solüsyonlar işimizi görecektir. Bu solüsyonlara teknoloji marketlerinde ulaşmamız mümkündür.

 

Hassas Dokunuş

Elde etmiş olduğunuz mikrofiber bezin üzerine herhangi bir teknoloji marketinden almış olduğunuz temizleme solüsyonunu bir miktar dökün. Bu miktarı göz kararı da olsa iyi bir şekilde ayarlamalısınız. Kullanacağınız fazla miktar sıvı, telefona zarar verebilir. Daha sonra mümkünse oval şekiller çizercesine telefon ekranınızı temizleyin. Temizlik işlemlerinizi telefonunuzu kullanma yoğunluğuna göre belirli aralıklarla mutlaka yapmalısınız. Telefonumuzun temiz olması ve daha berrak bir görüntüye sahip olması bizlere iyi gelecektir.

 

Dikkatli Olun

Telefon temizliği yaparken cihazınızı şarj kablosundan çıkarın. Telefonunuzu kapatarak düz bir zemine koyun. Bu şekilde temizlik işlemini daha düzgün ve önemseyerek yapmış olursunuz.

 

Önceki yazımızı https://easycep.com/blog/yenilenmis-telefon-saglam-midir-9 linkinden inceleyebilirsiniz.