Tablet Telefon ve Tabletlerde Oyun Performansını Arttırmanın Yolları

Telefon ve Tabletlerde Oyun Performansını Arttırmanın Yolları

Gelişen teknolojiyle akıllı telefonlar ve tabletler birer oyun cihazına dönüşmüş durumda. Yazımızda sizlere oyun performansı arttırma yollarından bahsedeceğiz. 30-08-2023

Gelişen teknoloji ile birlikte akıllı telefonlar ve tabletler de birer oyun cihazına dönüşmüş durumda. Akıllı telefonlar ve tabletlerile günün büyük bir bölümünde oyun oynama imkânına sahibiz. Üstelik akıllı telefonların ve tabletlerin bize sunduğu oyunlar kategorisinde grafik değerleri yüksek ve kaliteli pek çok oyun bulmak da mümkün. Fakat oyun oynarken telefon ve tabletlerimiz bazen yetersiz kalabiliyor. 

 

Dünya genelinde son derece popüler olan mobil oyunlar pek çok telefonu ve tableti zorlamakta. Oyun oynarken bir süre sonra cihazların elle tutulmayacak derecede ısınması gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Üstelik cihazların şarjlarının hızlıca bitmesi de hepimiz için rahatsız edici olabiliyor. Bu noktada telefonun oyun performansını arttırma yöntemlerini bilmek önem arz ediyor. EasyCep tarafından hizmete sunulan yenilenmiş tablet ve telefonlarda oyun performansı arttırma yolunda hangi adımları izlemek gerekiyor? Sırayla inceleyelim. 

 

Ekran Yenileme Hızını Arttırın 

Tablet ve telefon performans arttırma dediğinizde izlemeniz gereken ilk adım ekran yenileme hızını arttırmak olacaktır çünkü ekran yenileme hızı ne kadar yüksek olursa oyunlarınızdan o kadar iyi görsellik elde edersiniz. Bu sebeple yüksek yenileme hızını arttırmak, oyun performansı arttırmanın en kolay yollarından bir tanesi. Telefonunuzun ayarlar sekmesinden “Ekran”a dokunup, çıkan ekranda gelişmişi seçip ardından yenileme hızına dokunun. Son olarak karşınıza çıkacak seçeneklerden mümkün olan en yüksek yenileme hızını seçmeniz yeterli. 

 

Güç Tasarruf Modlarını Kullanın 

Akıllı telefonlarımızın ve tabletlerinizin bataryaları ne yazık ki uzun saatler boyunca oyun oynamamıza müsaade etmiyor. Dolayısıyla oyun keyfi süresini arttırmak adına cihazınızın güç tasarrufu modlarını kullanabilirsiniz. iOS cihazlarda ayarlar sekmesinden “Pil” bölümüne gelerek “Düşük Güç Modu” seçeneğini aktif edebilirsiniz. Böylece şarjınızın daha uzun süre dayanmasını kolaylaştırmış olursunuz. Samsung, Xiaomi ve Huawei performans arttırma kapsamında Android cihazlarda yine ayarlar sekmesinden “Cihaz Bakımı” kısmına giderek “Pil” bölümünden tasarruf modunu aktif hale getirebilirsiniz. Burada sekmelerin yerleri ve tasarımları modelden modele farklılık gösterebilir. 

 

Kullanılmayan Dosya ve Uygulamaları Kaldırın 

Oyun performansı arttırma yolunda izleyebileceğiniz en doğru adımlardan biri fazlalıklardan arınmak olacaktır. Unutmayın telefonunuzun ve tabletinizin kapasitesi ne kadar yüksek olursa olsun, bir noktadan sonra o fazlalıklar ağır gelecek, cihazınızı yavaşlatacaktır. Galerinizin dolu olması, uzun videolar, kullanmadığınız uygulamalar ve dosyalar hem telefonunuzun hem de oyununuzun performansını düşürücü etkiye sahiptir. Telefonunuzdaki fazlalıklar sınıra ulaştığı takdirde oyun esnasında takılmalar ve duraklamalar yaşamanız da mümkün. Hem iOS hem de Android cihazlarda bu sorunu çözmek son derece basit. Uygulamaları telefonunuzdan kaldırmak için üzerlerine uzun süre basmanız yeterli olacaktır. Fotoğraf ve videolar için de galerinize gidip yine üstlerine basılı tutup çoklu silme seçeneğini kullanabilirsiniz. Böylece akıllı telefonunuzun önemli oranda hızlandığını göreceksiniz. iOS cihazlarda fazlalık olarak gördüğünüz fotoğraf ve videoları kaybetmek istemiyorsanız iCloud seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. 

 

Oyun Performansını Arttırmak İçin Kontrolcüden Yararlanın 

Bilgisayar ya da Playstation oyunlarında oyun kontrolcülerin daima imdadımıza yetiştiği tartışılmaz bir gerçek. Oyun kontrolcüler sayesinde oyun daha rahat hale geldiği gibi keyif almak da mümkün oluyor. Akıllı telefonların ve tabletlerin ise tek kontrol unsuru olan dokunmatik ekranlar bir oyun kontrolcüsünün verdiği hakimiyeti ne yazık ki sağlamıyor. Dolayısıyla birçok kez aklınızdan geçenleri oyuna aktaramama sebebiniz dokunmatik ekranların yetersizliği oluyor. Bu yüzden iOS ve Android yazılımlar için üretilen kontrolcüler ile telefon ve tabletlerinizde oyun performansı arttırmayı başarabilirsiniz. 

 

Oyun Aksesuarı Kullanın 

Oyun performansı arttırma adımlarında izleyebileceğiniz bir adım da oyun aksesuarı kullanmak olacaktır. Telefonunuzda ya da tabletinizde oyun oynamak için harici bir kumanda almayı düşünebilirsiniz. Bu kontrolcü sayesinde oyundaki hareketlerinizi daha iyi kontrol edebilmeniz mümkün. Ayrıca elde taşınabilir oyun deneyimi için de akıllı telefon klipsi montajı satın alabilirsiniz. Oyun aksesuarlarının kurulumu kolay olmakta birlikte telefonunuza taktığınızda çalıştığını görebilirsiniz. 

 

Daha Büyük Bir Ekranda Oynamayı Deneyin 

Telefon oyun performans arttırma yolunda başvurabileceğiniz en iyi yöntemlerden biri şüphesiz oynadığınız ekranı büyütmektir. Yenilenen akıllı telefonların ekranlarının gittikçe büyüdüğü bir gerçek. Ancak üst düzey oyun performansı için ne yazık ki yeterli değil. Bu noktada EasyCep ayrıcalığı ile edineceğiniz akıllı telefonunuzun ya da tabletinizin ekranını bir televizyona yansıtarak oyun keyfinizi arttırabilirsiniz. Android cihazlarda bu işlem son derece basittir. Fakat iOS cihazlarda daha masraflı olduğunu vurgulamamız gerekiyor. Android Lollipop ve üzeri bir Android sürümü kullanıyorsanız Google Chromecast sayesinde işlemi gerçekleştirmeniz son derece kolay. Ayrıca para harcamamak adına farklı yöntemleri de deneyebilirsiniz. Android cihazlar, bu anlamda oldukça özgür bir platform olarak dikkat çekiyor. iOS cihazlarda ise sadece Apple TV ve Airplay kullanma şansınız bulunuyor. Airplay’i sorunsuz kullanabilmeniz adına en önemli şartlardan biri ise evinizdeki televizyonun AirPlay destekli olmasıdır. 

 

Gelen Bildirimleri Sessize Alın 

Oyun oynarken mesaj sesi gelebileceği gibi diğer uygulamalardan da bildirim sesleri almanız çok olası. Böyle durumlar oyun performansınızı düşürmenin yanında keyfinizin kaçmasına da yol açabiliyor. Android tabanlı telefon ve tabletlerde “Ayarlar” sekmesinden “Ses ve Titreşim” bölümüne giderek “Rahatsız Etme” modunu aktif edebilirsiniz. iOS cihazlarda ise yine “Ayarlar” sekmesi üzerinden “Rahatsız Etme” kısmına giderek ayarlarınızı özelleştirmeniz oldukça kolay. 

 

Hızlı İnternet Bağlantısına Geçin 

Çevrimiçi oyunlar, internetinizin hızı ile yakından ilişkilidir. Çünkü internetin hızı tüm oyun performansınızı yakından etkiliyor. Bunun en önemli nedeni ise oyunlarınızın sürekli olarak veri gönderip alması gerektiğidir. İnternet bağlantınız zayıf olduğu takdirde veri aktarımı daha uzun sürer. Dolayısıyla da oyun deneyiminiz bozulmaya başlaması kaçınılmazdır. Çevrimiçi oyunlarınızın çevrimdışı oyunlar kadar sorunsuz ve gecikmesiz oynamasını sağlamak adına hızlı bir internet bağlantısı kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu noktada yeterince hızlı olan bir bağlantıya başvurabilirsiniz. Özellikle 5G’ye erişiminiz var ise değerlendirebilirsiniz. Ayrıca oyun performansı arttırma yolunda bulunduğunuz ortamdaki Wi-Fi bağlantısına da geçebilirsiniz. Sadece çok oyunculu oyunları tercih ettiğiniz noktada evinizdeki Wi-Fi ağında hücresel verilere nazaran daha düşük bir ping alacağınızı eklemeliyiz. 

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/en-iyi-oyun-yapma-programlari-ile-yaraticiliginizi-arttirin-334 linkinden ulaşabilirsiniz.