Müzik dinleme uygulamaları son yıllarda popülerleşmiş durumda. Yazımızda sizlere telefon ve tabletler için en iyi müzik dinleme uygulamalarından bahsedeceğiz. 20-06-2023
Müzik dinleme uygulamaları son yıllarda popülerleşmiş durumda. Böylece sevdiğiniz müziklere ulaşmak artık eskisi kadar zor değil. Yolda yürürken, otobüsle seyahat ederken ya da araba kullanırken en beğendiğiniz şarkıları dinleyebiliriz. Birçok parçanın anında ulaşılabilir olmasını sağlayan uygulamalar sayesinde çalma listeleri oluşturabilir, müziğin keyfini çıkarabilirsiniz. İşte EasyCep’in akıllı telefon ve tabletlerinde kusursuz listeler yaratabileceğiniz popüler müzik dinleme uygulamaları!
Müzik dinleme uygulamaları arasında başı çeken Spotify, müzikseverlerle buluştuğu 2006 yılından beri kendini sürekli yeniliyor. Müzik dinlemeyi son derece keyifli hâle getiren bu uygulama, beraber liste oluşturma ve takip ettiğiniz kişilerin dinlediklerini görebilme gibi özelliklere sahip. Hem ücretli hem de ücretsiz iki farklı üyelik türü bulunan bu uygulamada premium sürüme geçtiğiniz takdirde hiçbir sınırlama olmaksızın müzik dinleme hakkınız var. Reklamsız ve çevrimdışı dinleme imkânı sağlayan premium üyeliğe bireysel, duo, aile ve öğrenci paketlerinden birisiyle sahip olabilirsiniz. Üstelik yeni kullanıcılarına özel 60 günlük ücretsiz deneme hakkı sunuyor.
Türk menşeli müzik dinleme uygulamaları arasında yer alan Fizy, 2008 yılından bu yana milyonlarca şarkı, klip ve radyo kanalı içeriklerini kullanıcılarıyla buluşturuyor. Uygulamada ne yazık ki ücretsiz sürüm mevcut değil fakat diğer platformlarda olduğu gibi duo, premium ve öğrenci gibi farklı üyelik paketleri var. Ek olarak her pakette ücretsiz ilk ay indiriminden yararlanma imkânına sahip olabilirsiniz.
Çevrimiçi ve çevrimdışı müzik dinleyebileceğiniz uygulamalardan birisi de Deezer. Fransa yapımı bu uygulamada müzik, podcast ve radyo içeriklerine erişiminiz çok kolay. Dinlediklerinize göre yapılan öneriler içinden sayısız içeriğe ulaşabilirsiniz. 1 ay kadar ücretsiz deneme sürümü sunan uygulama, premium üyelikte reklamsız dinleme keyfinin yanında favori şarkılarınızı indirerek çevrim dışı dinleme olanağı da sağlıyor.
Müzik dinleme uygulamaları arasında öne çıkan Apple Music, değişik modlara göre oluşturulan müzik listelerinin yer aldığı bir mobil uygulamadır. iOS cihazlarda sıklıkla tercih edilen Apple Music kullanıcılarına 1 aylık ücretsiz deneme sürümü fırsatı mkânı sağlıyor. Öğrenci, bireysel ve aile üyelikleri bulunan Apple Music in her üç paketi de 100 milyonun üstünde şarkıya erişim imkânı veriyor. Siri desteği gibi özellikleri ile dinleyicilerin dikkatini çekmeyi başaran uygulama, 30.000’den fazla çalma listesini içerisinde barındırarak tüm müzikseverlerin ulaşmasına olanak tanıyor.
Müzik dinleme uygulamaları arasında sıklıkla rağbet gören seçeneklerden bir tanesi şüphesiz YouTube Music. 2015 yılında piyasaya çıkan uygulamayı, müziği görüntüyle birleştirerek tercih edenlerin sevdiğini söyleyebiliriz. Ücretsiz üyelik ile listeler oluşturup her tür müziğe erişim sağlayabilirsiniz. YouTube Music, ücretsiz sürümde uygulama arka planda çalışmaya ne yazık ki devam etmiyor. Bunun yanında ücretsiz sürümde reklamlar dinlediğiniz şarkıların yarıda kesilmesine sebep olabilir.
Arayüzü başarılı bir şekilde düzenlenen YouTube Music’te diğer platformlardan farklı olarak şarkı sözleri ve şarkı listelerine dikey bir pencerede erişilebilir. Böylece daha kolay ve hızlıca gezinebilirsiniz. Ayrıca uygulama üstünde şarkıyı dinlerken müzik videosunu izlemeye rahatlıkla geçiş yapabilirsiniz.
Premium üyelikte her sorunu ortadan kaldıran YouTube Music, ücretli üyelik paketleri kapsamında reklamsız kesintisiz müzik dinleme keyfi sunmakta. Aynı zamanda arka planda dinlemeye devam etme ve çevrim dışı dinlemek üzere müzik indirme imkânlarını da elinizin altına getiriyor. 2 aylık ücretsiz sürümü denedikten sonra premium paketleri inceleyerek yıllık, aile ve öğrenci seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.
En iyi müzik dinleme uygulamaları arasında bulunan Amazon Music, 2007 senesinden beri faaliyet gösteriyor. Birbirinden farklı podcast ve müzik içerikleriyle birlikte özelleştirilmiş müzik dinleme keyfi sağlayan uygulamada en yeni çıkanları takip edebileceğiniz gibi dinlediklerinize benzer sanatçı ve müzikleri keşfedebilirsiniz. Müzik zevkinizin reklamlarla kesintiye uğramaması ve indirdiğiniz her şarkıyı çevrim dışı izleme şansına sahip olmak için ücretli üyelik yaptırmanızı önerebiliriz. Bunun yanında ücretli üyeliklerde ek avantajlardan faydalanmanız da mümkün.
Müzik dinleme uygulamalarından biri olan SoundCloud, hem müzik dinlemek hem de onu yükleyip dünya ile paylaşmak sıklıkla kullanılıyor. Hem sanatçıları hem de fanlarını bir araya getirmeyi başaran uygulamada en yeni şarkılar, demolar ve podcast’lerden daha fazlası sizleri bekliyor.
Estetik açıdan güzel bir minimalist tasarım ve düzene sahip SoundCloud, kullanıcılara kesintisiz bir gezinme deneyimi sunuyor. Platform kapsamında trend müzikler ve Trend Audio akışları keşfedilebilir. Diğer platformlarda olduğu gibi türe göre şarkı sorgulama, arkadaş ekleme ve sanatçıları takip etme seçenekleri de mevcut.
Standart kullanım imkânı tanıyan SoundCloud, ücretsiz üyeliğin yanında Next Plus ve Pro Üyelik paketlerine de sahip. Platform aynı zamanda ücretli üyelik aldığınızda müziğiniz ile para kazanmanızı ve profesyonel bir müzik deneyimi yaşamanızı da destekliyor. Son derece geniş bir portföyü bulunan SoundCloud içinde her müzik zevkine hitap eden şarkı, müzik listeleri ve setler mevcut. Siz de bu benzersiz müzik deneyimini yaşamak için acele edip SoundCloud’u cihazınıza indirebilirsiniz.
Öne çıkan müzik dinleme uygulamaları kapsamında inceleyebileceğimiz yazılımlardan bir tanesi de İdagio. Bu uygulamaya, müzik severleri milyonlarca parçayla buluşturan klasik müzik akışı uygulaması da diyebiliriz. Dünya çapındaki her kullanıcı, her güne özel hazırlanan çalma listelerini yüksek kalitede dinleyebilir. Üstelik premium kullanıcılar, çevrimdışı dinleme özelliğinden yararlanabilir. Müzik uzmanları ve sanatçılardan oluşan ekip, birbirinden özel müzik liseleri hazırlar.
Dünya genelinde 100.00’den fazla radyo istasyonunu gerçek zamanlı olarak kullanıcılara on-demand yoluyla ulaştırmayı başaran müzik uygulamasıdır. 2014 mayıs itibariyle TuneLn’den aylık aktif hizmet alan 50 milyon kullanıcının olduğu açıklandı. iOS ve Android yazılımlara kolaylıkla indirilebilen uygulamanın ücretsiz ve premium sürümleri mevcut.
İnternetsiz müzik dinleme uygulamaları arasında Audiomack öne çıkıyor Bu platform, müzikleri indirip çevrimdışı dinlemek isteyenler için en iyi seçeneklerden birisi. Uygulamanın içeriğinde kusursuz bir arayüzle birlikte aradığınız bütün müzikleri bulabileceğiniz bir platform sizleri bekliyor. Hip-Hop, Rap, EDM, Afropop ve Reggae gibi çeşitli kategorilerden dilediğiniz müzikleri dinleyebilirsiniz. Reklamları geçmek ve bazı özelliklerin kilidini açmak için de üyeliğinizi premiuma yükseltmeniz gerekiyor.
Müzik dinleme platformları arasında farklılığıyla dikkat çeken uygulama şüphesiz Shazam. Müziklerden küçük bir kısmın dinletilmesinden sonra şarkının ismini bulan Shazam, 2018’den beri Apple’ın bünyesinde yer alıyor. Dolayısıyla iOS cihazlarda sıklıkla tercih edilen platformlardan biri de diyebiliriz. Ücretsiz bir şekilde kullanılan Shazam'da müzik dinlemek mümkün değilse bile bulduğunuz şarkıları Spotify ya da Apple Music gibi platformlar üzerinden açabilme imkânınız var.
Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/instagram-da-bir-kisinin-sizi-engelledigini-nasil-anlarsiniz-237 linkinden ulaşabilirsiniz.
Yenilenmiş telefon modelleriyle teknolojiye uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz. EasyCep yenilenmiş telefonlar easycep.com web adresi ve EasyCep mağazalarında sizleri bekliyor.