Telefon Telefon Kılıfı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Telefon Kılıfı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Dayanıksız kılıflar, deforme olabildiği için telefonumuz için güvenli bir kullanım sunmayabilir. Yazımızda telefon kılıfı seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri anlatacağız. 24-04-2023

Akıllı telefonlar artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası hâline geldi. Bu noktada cihazlarımız için beklentilerimizi karşılayabilecek düzeyde bir kılıf seçmek de bir gereklilik hâlini aldı. Dayanıksız kılıflar, kısa sürede deforme olabildiği için telefonumuz için güvenli bir kullanım sunmayabilir. Peki, telefon kılıfı seçimi yaparken nelere dikkat edilmesi gerekir? 

 

Telefon Kılıfı Seçiminin Önemi

Telefon, günlük yaşamımızın büyük ve önemli bir bölümünü kapsamaktadır. Saatlerce elimizde olan cihazlar, olası bir düşme sonucu çizilebilir ve hatta kırılabilir. Bu durumu önlemek adına en iyi çözüm, hiç şüphesiz ki telefon kılıfı kullanmaktır. 

 

Telefonların dışarıdan alabilecekleri darbelere karşı dayanıklı olmasını sağlayan kılıflar, çantada ya da başka bir yerde çizilme ihtimalini de ortadan kaldırmaktadır. Ayrıca telefon kılıfı seçimi yaparken kullanım kolaylığını da göz ardı etmemek gerekir. Bu noktada cep telefonunuz için çok ağır kılıflar tercih etmemenizi öneririz. 

 

Kılıf satın almadan önce koruma yönünden bir değerlendirme yapmak son derece önemlidir. Tasarımı kötü olan cep telefonu kılıflarını kullanarak telefonunuzun zarar görmesine yol açabilirsiniz. Dolayısıyla koruma açısından da tasarım detaylarına dikkat etmeyi unutmamalısınız. Tüm bunların yanı sıra estetik görünümü de ihmal etmemek gerekir. Bu noktada işe kılıf türlerini tanımakla başlayabilirsiniz. 

 

Kılıf Türlerini Tanımak 

Telefon kılıfı seçimi yapmak isteyenler için birbirinden farklı kılıf türleri mevcuttur. Her zevke ve ihtiyaca rahatlıkla hitap etmeyi başaran pek çok kılıf çeşidi bulmak mümkündür. Sert plastikten silikona ve hatta deriye kadar pek çok farklı malzemeden imal edilmiş kılıflar vardır. Bu kılıf türlerine yakından göz atmak isterseniz yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

 

Sert Plastik Kılıflar 

Telefon kılıfları arasında en çok rağbet gören çeşitler, sert yapıda olan kılıflardır. Bu ürünler, sert ve plastik malzemeden üretildikleri için telefonun yan kenarları ile birlikte arkasını da hem düşmelere hem de çizilmelere karşı korumaktadır. Bu noktada özellikle iPhone kılıflarının pek çok farklı çeşide sahip olduğunu söylemek mümkündür. 

 

Silikon Kılıflar 

Silikon telefon kılıfları, son derece yumuşak bir yapıya sahiptir. Piyasa genelinde çok sayıda telefon modeline hitap eden farklı renk seçeneklerinde silikon kılıf bulmak mümkündür. Kullanıcıların en çok tercih ettiği modeller arasında yer alan bu ürünler, herhangi bir darbe anında telefonları iyi seviyede koruma potansiyeline sahiptir. 

 

Aynı zamanda silikon kılıfların darbeyi absorbe edici etkisi de vardır. Esnek tasarımları sayesinde telefona kolayca takılıp çıkarılabilmektedir. Üstelik cihazın elden kaymasını da önlemektedir. Örneğin; Galaxy A50 model telefon için özel olarak üretilen silikon kılıflar, kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. 

 

Deri Kılıflar 

Telefon kılıfı seçimi yaparken estetik görünüme önem verenler, genellikle deri kılıfları tercih etmektedir. Özellikle iPhone 12 Pro modellerinde deri kılıf seçenekleri öne çıkmaktadır. Söz konusu modeller, dışarıya karşı son derece estetik bir izlenim yaratırlar. Deri kılıfların tek dezavantajı ise ısıyı içeride tutmasıdır. Bunun en önemli sebebi, telefonun ısısını dışarı yayamamasıdır. Dolayısıyla havanın aşırı sıcak olduğu günlerde deri telefon kılıflarını çok tercih etmemenizi öneririz.

 

Lansman Kılıflar

Apple markasının geliştirdiği lansman kılıflar; farklı malzemelerden üretilen, tutacaklı ve mıknatıslı ürünlerdir. Apple kullanıcılarının elinde sıklıkla gördüğümüz mıknatıslı kılıflar, telefonu hem çok iyi bir biçimde korumakta hem de kayma riskini ortadan kaldırmaktadır. İlgili ürünler, rahatlıkla tercih edilebilecek olan modeller arasında yer almaktadır.

 

Kılıf Seçiminde İşlevsellik ve Koruma 

Kılıf seçiminde hem işlevsellik hem de koruma son derece önemlidir. Bu noktada ön plana çıkan ekran koruyucu ve su geçirmez özelliğe sahip telefon kılıfları, cihazınızı güvenli bir şekilde kullanmaya devam etmenize olanak sağlar. Bu ürünleri yakından incelemeye ne dersiniz?

 

Ekran Koruyucular 

Telefon kılıfları ile ekran koruyucular, birbiriyle yakından ilişkilidir. Çünkü her ikisinin de görevi, telefonu dış darbelere karşı korumaktır. Kılıflar sayesinde telefonun dış sekmesinin darbe alması önlenir iken ekran koruyucular da telefon camının çizilmesini ya da kırılmasını engellemektedir. Bu noktada telefon kılıfı seçimi yaparken ekran koruyucuyu da göz ardı etmemek gerekir. 

 

Ekran koruyucuları yalnızca dayanıklı birer şeffaf koruma olarak düşünmek yanlış olur. Söz konusu ürünler, cihazınızı düşme esnasında alacağı hasarlara ya da çizilmelere karşı korurken aynı zamanda ekrandaki görüntü kalitesini de artırır. 

 

Parmak izi tutmayan ekran koruyucular sayesinde pürüzsüz bir telefon camına sahip olabilir, lekelenme sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıca bazı modeller, ekranın yaydığı zararlı ultraviyole ışınlarından koruma özelliğine de sahiptir. 

 

Yukarıda saydığımız ekran koruyucu modelleri ile birlikte cihazınıza uygun bir telefon kılıfı seçimi yapabilirsiniz. Özellikle her dönem kullanabileceğiniz silikon kılıflar ve parmak izi tutmayan ekran koruyucular, telefonunuz için adeta bir koruma kalkanı oluşturacaktır. Ekran koruyucuların da aynı telefon kılıfları gibi farklı çeşitleri mevcuttur. Dilediğiniz ürünü EasyCep üzerinden yalnızca birkaç tıklamayla satın almanız mümkündür.

 

Su Geçirmez Kılıflar 

Telefon kılıfı seçimi yaparken su geçirmez kılıflara da mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz. Bu ürünler, iyi bir güvenlik önlemi adına sıklıkla tercih edilir. Damlama ve serpme şeklindeki su temaslarına karşın kesin koruma sağlayan su geçirmez kılıflar, telefonunuzun su teması dolayısıyla arızalanmasını önler. Bu sayede cihazınızın kullanım ömrünü uzatıcı bir etkiye sahip olduğu da söylenebilir. 

 

Her marka için farklı su geçirmez kılıf modelleri mevcuttur. Samsung telefon kılıfları, kategorinin dikkat çeken ürünleri arasında yer almaktadır. 

 

Ağırlıklı olarak termoplastik malzemeden üretilen su geçirmez kılıflar, oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda IP4 ve IPX8 standartlarına uygun bir şekilde tasarlanmaktadır. Her telefon modeli için ayrı üretilen kılıflar, yağışlı günlerde ve çeşitli doğa serüvenlerinde de rahatlıkla kullanılabilir. 

 

Su geçirmez kılıf satın almadan önce dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Kullanılacak olan ortama göre çeşitli ürünler mevcuttur. Yağışlı havalar ve doğa sporları için tasarlanan kılıflar, genellikle temas seviyesine karşı koruma sağlamaktadır. 

 

Dolayısıyla telefonunuz suya girdiğinde su geçirmezlik özelliğini yitirebilir. Yüzme için özel olarak üretilen kılıf modelleri ise 1 metreye kadar suya daldırılabilir ve telefonunuzu 30 dakikaya kadar koruyabilir. Dolayısıyla telefonunuzun güvenliği açısından doğru seçim yapmanız önemlidir. 

 

Malzeme ve Kalite 

Telefon kılıfı seçimi yaparken ürünün malzeme ve kalitesini göz önünde bulundurmak gerekir. Kaliteli malzemeden üretilen kılıflar, telefonunuzun güvenliği açısından daha iyi olacağı gibi uzun süreli kullanım da sağlamaktadır. Bu noktada akıllı telefon kullanıcıları, kapaklı ya da kalın bir yapıya sahip olan kılıfları tercih edebilmektedir. 

 

Telefon Kılıfı Tasarımı ve Kişiselleştirme 

Telefon kılıfı seçimi yaparken kendi kişiliğinize uygun tasarımlara yönelmeniz mümkündür. Örneğin, farklı tasarım ve renklere sahip iPhone 12 Pro Max kılıflarından dilediğinizi satın alabilirsiniz. Kırmızı, lacivert, lila ve yeşil kenarlı pek çok kılıfı EasyCep üzerinden satın almanız son derece kolaydır. Aynı zamanda ergonomik tasarımlı Samsung telefon kılıflarına da web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

Önceki yazımıza https://easycep.com/blog/eski-model-iphone-kullanicilarina-ozel-guncelleme-151 linkinden ulaşabilirsiniz.